© Getty Images

8 tips til at få makeuppen til at holde – hele dagen

Så kan du danse til den lyse morgen uden at bekymre dig om din make-up

1. december 2006 af Redaktionen

Du kender scenariet. Du har brugt timer på at gøre dig totalt lækker foran spejlet, men næppe er du trådt uden for døren, før din fine make-up er forsvundet. Det er rigtig øv – men fortvivl ikke! Selv den mest problematiske hud kan faktisk holde på make-uppen hele dagen.

Når din make-up flyder ud eller ligefrem forsvinder, skyldes det, at hudens naturlige olier opløser din make-up. Start derfor din kamp for en holdbar make-up, inden du overhovedet hiver fat i farveladen. 

1. Hudpleje

Begynd med at pleje din hud. Peel dit ansigt en gang om ugen, så du har en god, ren bund at arbejde med, og vær omhyggelig med at vælge den rette hudpleje (både for lidt og for meget fugt kan påvirke din make-ups holdbarhed).

Sidst, men ikke mindst, så sørg for, at din ansigtscreme er sunket ordentlig ind i huden, før du går i gange med farverne. Når det blanke kanvas er perfekt, er du klar til at kreere et langtidsholdbart værk. 

2. Foundation

Fordel din foundation over ansigtet, og dup så forsigtigt overskydende fedt af huden med en blød serviet. På den måde sikrer du, at farvepigmentet fra din foundation bliver, og de destruktive olier forsvinder. Afslut med at fixere din foundation med et lag pudder.

3. Blush

Vælg en pudder-blush frem for en creme-blush, da de holder bedre. Når du kommer blush på, så gør det, efter du har lagt din foundation, men før du lægger pudder på.

4. Øjenskygge

Igen gælder mantraet: Vælg pudder frem for creme! Start med at lægge foundation på øjenlåget, fixer det med et lag pudder, og læg så den øjenskygge, du ønsker.

5. Mascara

Vandfast mascara holder bedre end ikke-vandfast mascara, så investér i sådan en.

6. Læbestift

En mat læbestift holder altid bedre end en lipgloss! Igen er tricket, at du starter med at lægge foundation og pudder på læberne, inden du farver læberne. Læbestiften holder i øvrigt bedre, hvis du arbejder den på med en læbepensel.

Holder din make-up stadig ikke? Så findes der efterhånden et hav af produkter, som er specielt udviklede til at få make-uppen til at holde.

7. Primer

En primer er et underlag, du lægger på huden under din foundation, din øjenskygge eller din læbestift for at få det til at holde længere. 

Der findes mange forskellige primere, både til hele ansigtet og til øjne og læber. 

Woman elsker Smashbox Photofinish Primer. Den koster 260 kroner og kan købes her.

8. Fixer

En anden mulighed er at bruge et produkt til at fixere make-uppen. Macs Fix+ skulle løse det problem, men alternativt kan du også spraye ansigtet med Vichy kildevand, når make-uppen er lagt.

Du kan købe Mac fix+ her.

Du kan købe Vichy kildevandsspray her.