Kvinde tegner øjenbryn op
Tegner du også dine bryn op hver dag?© Getty Images

5 fejl, du sikkert begår, når du tegner dine øjenbryn op

Ved du, hvorfor du skal kigge i din hovedbund, når du vælger øjenbrynsfarve?

13. januar 2022 af Camilla Stubbe

Hvis du tegner dine øjenbryn op, når du tager make-up på, oplever du sikkert også nogle gange, at det bare ikke vil se ordentligt ud – uanset hvor meget du koncentrerer dig, og uanset hvor lang tid du bruger. Det kender vi alt for godt! 

Derfor har vi samlet fem fejl, som du måske også begår, når du tegner dine øjenbryn op. Og forhåbentlig kan det gøre os klogere på vores frustrationer foran spejlet.

1. Du bruger ikke den rigtige farve

Når du skal tegne dine øjenbryn op, er det vigtigt, at du bruger den rigtige farve. Det kan være svært at vurdere, når du står nede i butikken med en pudder eller en blyant og skal vurdere, om det er lige netop farven, der matcher dig. 

Et godt råd, så du aldrig vælger den forkerte farve igen, er, at du skal tage udgangpunkt i din hårfarve – altså den naturlige. Så hvis du farver dit hår, skal du altså kigge på hårene helt nede ved hovedbunden. Det er den farve/nuance, du med fordel kan vælge at tegne dine øjenbryn med – og gerne lige én lille tand mørkere. 

Kvinde der tegner øjenbryn op
Vælg den rigtige farve og nuance til at tegne dine øjenbryn op med.© Getty Images

2. Du laver dem for tykke eller for tynde

Det kan være lidt besværligt at vurdere, hvor brede dine bryn skal være. Specielt hvis du, ligesom os, mangler lidt fylde efter overplukning i teenageårene (ups...). Derfor er det en god idé, at du bestemmer bredden, inden du begynder at farve løs. 

Det gør du ved, at du stille og roligt tegner den nederste og den øverste kant på brynet. Og først til sidst fylder dem ud med farve. Det er dog også vigtigt, at du ikke bare til sidst farver løs på øjenbrynet, som dengang du farvede solen gul med farveblyanter, men at du i stedet laver enkelte strøg i brynenes naturlige retning. På den måde får dine øjenbryn et mere naturligt fylde, der ligner hårstrå. Det kommer selvfølgelig også an på, hvilket look du går efter.

Kvinde der plukker øjenbryn
Har du også plukket dine øjenbryn liiiiidt for tynde som teenager?© Getty Images

3. Du giver dem ikke den rigtige form

Du kan altså med fordel sørge for, at dine bryn hverken bliver for tykke eller for tynde, og ligeledes kan du også kigge på deres længde og form. For at sørge for, at dine bryn starter og slutter det rigtige sted, kan du tænke over disse tre trin:

1. Her skal dit bryn starte: Læg en blyant eller en pensel ved det yderste af dit næsebord og lad den flugte hele vejen langs næseryggen op til øjenbrynet. På den måde kan du se, præcis hvor dit bryn naturligt skal starte. 

2. Her skal det højeste punkt være: Du bruger samme metode til at finde ud af, hvor det højeste punkt på dit øjenbryn skal være. Her skal penslen eller blyanten blot flugte fra næseboret og så med din pupil, når du kigger ligefrem. 

3. Her skal dit bryn slutte: Du lader igen blyanten eller penslen flugte fra din næse og denne gang forbi øjenkrogen, og dermed kan du se, hvor langt dit øjenbryn skal gå ud. 

Kvinder lægger make-up
Det er også vigtigt, at dine bryn får den rigtige længde og form.© Getty Images

4. Du glemmer at børste dem

Det er alfa og omega, at du børster dine øjenbryn både før, under og til sidst i processen, når du tegner brynene op. Ja, den er god nok! Det gør du med en lille børste, som godt kan ligne din mascarabørste (bare uden mascara, selvfølgelig). 

Du skal gøre det, før du begynder, så alle dine brynhår ligger i den rigtige retning, og så du kan se, hvordan din naturlige form på brynet er. Derfor skal du børste i samme retning, som hårstråene sidder. Du kan med fordel også børste en smule opad for at give brynet et “løft”.

Du skal også gøre det undervejs for at “sprede” farven ud. Det hjælper farven med at blande sig pænt med dine bryn og giver igen et naturligt udtryk. Og så skal du altså af samme grund børste dem, når du er færdig. Så sikrer du nemlig, at alle hårene ligger i den rigtige retning, og at farven er jævnt fordelt.

Børste til øjenbryn
Du kan bruge en børste som den lyserøde på billedet til at børste dine bryn.© Getty Images

5. Du glemmer at afslutte med en gel

Når du er færdig med at tegnene dine bryn op, og du har børstet dem en sidste gang, kan du med fordel afslutte med en gel. Det kan både være en specifik øjenbrynsgel eller et lille, tyndt lag Vaseline. Det handler egentlig bare om, at du sørger for at dine bryn sidder, hvor de skal, hele dagen – og det gøres nemt med en form for gel til at holde hårstråene og farven på plads. 

Til sidst skal du huske, at det er dig selv, som vurderer om dine bryn er flotte og sidder lige i skabet – uanset om du ønsker dem naturlige eller går efter et mere ekstra look. Ingen andre, kun dig!

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide