© Istock

Skønhedsmyter: Skal neglelak egentlig på køl?

Woman undersøger sagen og giver dig svaret her

20. januar 2016 af Isabelle Lundberg

Vi har på Woman-redaktionen længe undret os over, om det egentlig er det rigtige at opbevare sine neglelakker i køleskabet. Så vi har undersøgt sagen!

Og nogle på redaktionen (læs: dem med lakker i køleskabet) er ret overraskede over resultatet. For ifølge Dr. Birnur K. Aral, GHRI direktør for sundhed, skønhed og miljøvidenskaber, er det ikke en god idé at opbevare neglelak i køleskabet.

Årsagen er, at der er en risiko for, at der skabes kondens og dermed fugt og luftbobler i flasken. Neglelakker opbevares bedst mørkt og køligt. Så en skuffe, boks eller lignende i et koldt rum vil være det bedste opbevaringssted for dine lakker.

Samtidig nævner han, at det er en god idé at varme neglelakken i hænderne lige inden påføring – så flyder den nemlig bedre ud. Og så er det vigtigt at ryste lakken, hver gang du skal bruge den for at sikre, at alt indholdet er blandet godt sammen, så den hverken skiller eller klumper.

Du skal altså ikke opbevare dine lakker i køleskabet. Og den gode nyhed er, at du ikke behøver at investere i et ekstra køleskab til alle de neglelakker, du ikke havde plads til!

Idéer til opbevaring

I stedet for at gemme dine flotte og farverige neglelakker helt væk i en skuffe, har vi her nogle bud på nogle perfekte alternativer.

Husk, at neglelakken helst ikke må udsættes for alt for meget lys, da du kan risikere, at lakkens flotte farve bliver bleget.

Læs mere fra samme kategori