Med dette trick kan du se, om Nooras drittkule page klæder dig – og din ansigtsform

Find en lineal, blyant og et spejl frem

5. november 2016 af Costume / Marie Alkestrup

Denne sæson er det korte hår som bekendt den mest trendsættende hårstil, og særligt er den korte page meget eftertragtet. Men bare fordi noget er moderne, betyder det ikke nødvendigvis, at det vil klæde dig, desværre. Dette kan være en bitter lektie at lære – efter at du har ladet frisøren klippe dine lange lokker af.

Og her kommer dette smarte trick ind i billedet. Der findes nemlig én målbar metode, som meget hurtigt vil lade dig vide, om det korte hår vil klæde dig.

Ifølge hårstylist Giles Robinson er det mest afgørende for, hvorvidt det korte hår vil klæde dig, overraskende nok vinklen på din kæbelinje – og ikke din ansigtsform, som ellers er afgørende for dit valg af pandehår.

Derfor kan du ved at måle vinklen på din kæbe faktisk finde ud af, i hvert fald på et teoretisk plan, om pagen skal være din næste frisure.

Det skal du bruge:
En lineal, en blyant og et spejl.

Det skal du gøre:

Ret ryggen, og stil dig med siden til et spejl, således at du kun kan se dit ansigt i profil i spejlet.

Hold en lineal lodret under dit øre ned langs din hals. Tag derefter blyanten, og hold den vandret under din hage, så den ene spids rører lige under det nederste af din hage, og den anden halvdel møder linealens tal.

Hold blyanten fast, der hvor den rører linealen, og mål ud fra dette, hvor lang afstand der er fra dit øre og ned til blyantpunktet.

Er denne afstand mindre end 5,7 centimeter, har du det rette kæbeparti til at bære en smuk page, men er afstanden større end 5,7 centimeter skal du nok overveje at beholde det lange hår.