Kvinde lukker bh
Kan du genkende noget?© iStock

7 klassiske fejl, du sikkert begår, hvis du går med bh

Folder du også dine bh'er i skuffen? Det har de rent faktisk ikke særligt godt af

29. maj 2021 af Sarah Lyster Nielsen

1. Du bruger den forkerte størrelse

Du har garanteret hørt det en milliard gange, men den holder altså stadig. 

Hvis din bh er den forkerte størrelse, kan den ikke udføre sit arbejde ordentligt. Det er vigtigt, at både skål og omkreds passer, så skålene ikke gaber eller giver dig dobbeltbryst (på den dårlige måde), og det er især vigtigt, at omkredsen er i vinkel, da det er den, der skal støtte og bære hovedparten af vægten. Hvis bh’en glider op ad ryggen, bruger du sandsynligvis den forkerte størrelse. 

Sørg derfor at blive målt, så du får fat i den (eller de) helt rigtige størrelse(r) – hvert mærke er forskelligt, så måske er du én størrelse hos Triumph og en anden hos Change.

På den måde får du præcis den støtte, du har brug for, så dine stropper ikke gnaver for meget, fordi de ender med at bære vægten, og så din bh sidder pænest muligt under tøjet. 

Kvinde lukker sin bh
Brug ikke den forkerte størrelse bh.© iStock

2. Du bruger de forkerte hægter

Mange bruger de inderste hægter fra starten af, men det er faktisk meningen, at du skal hægte din bh i de yderste hægter. bh’er giver sig gerne i omkredsen efter lidt tid, og så skal der jo være nogle strammere hægter, så den igen giver den rigtige støtte.

3. Du bruger en hvid bh under hvidt tøj

Logisk giver det mening, at en hvid bh går i ét med hvidt tøj, men faktisk skinner den ret tydeligt igennem. Hvis du har hvidt tøj på, skal du bruge en bh, der matcher din hud, hvis du gerne vil undgå, at man kan spotte den – med mindre du selvfølgelig er tosset med looket.

4. Du vasker dine bh’er forkert

Det er klart mest overskueligt at smide bh’erne i vaskemaskinen, men hvis du gerne vil passe godt på dem, skal de helst håndvaskes. Vask dem i varmt vand med vaskemiddel beregnet til finvask, og læg dem til at tørre fladt.

Hvis du nu virkelig ikke orker håndvask, så kan du godt vaske dem i maskinen. Du skal bare sørge for at vaske dem i en vaskepose ved en lav temperatur, igen med vaskemiddel beregnet til finvask, og du må aldrig putte dem i tørretumbleren. 
Obs: vasker du din bh i vaskemaskinen ryger garantien på bh'en – uanset om du bruger vaskepose eller ej. Det kan både ødelægge vaskemaskinen, bh'en og andet tøj du vasker. 

5. Du vasker dem for ofte

Ja, det kan faktisk lade sig gøre. Hvis du vasker din bh, hver gang du har haft den på, skader det elasticiteten, og det gør, at bh’en efterhånden ikke støtter, som den skal.

Derfor er det en god idé at tænke over, hvad du har lavet, når du har haft bh’en på – hvis du har haft det varmt og svedt meget, skal den selvfølgelig vaskes hurtigere, men hvis du bare har haft den på i et par timer eller slet ikke svedt, kan du fint vente med at vaske den, til du har haft den på et par gange eller tre. 

Bh hænger til tørre udenfor
Vasker du ofte dine bh'er?© iStock

6. Du opbevarer dem foldet

Det er klart nemmest at lægge bh’erne i skuffen med den ene skål foldet ind i den anden, men desværre har de ikke så godt af det; den bedste måde at opbevare dem på er mere lag på lag, så dine bh’er ligger inden i hinanden frem for foldet. Hvis du folder dem på midten, kan du ødelægge bh’ens form (især de formstøbte), og bøjlen kan komme til at sidde forkert.

7. Du skifter dem for sjældent

Okay, her er vi sikkert alle sammen skyldige. Bh’er er dyre, og det er træls at købe nye, men det er seriøst tilfredsstillende at tage en ny bh på og se forskellen. Hvis din bh er ubehagelig, sidder dårligt, ser for lille eller stor ud eller har mistet formen, skal de skiftes. Generelt kan en bh holde et halvt til et helt år, men det kommer an på, hvor mange du har at skifte imellem – har du få, skal du nok skifte oftere.

Kilder: Goodhousekeeping.com, Thelist.com, Bustle.com, Rd.com

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.