8 uundværlige tips til en garderobe, du vil elske

Det er enklere, end du tror at undgå tøjkriser

23. juli 2016 af Charlotte Sandgren

1. Indret dit skab

Bøjler: Når du bygger dit skab op, skal du tænke over, hvad du går mest med. De vigtigste ting skal hænge på bøjler, så det er dem, du får øje på. 

Skuffer: Overfør samme princip til dine skuffer. Læg alle dine yndlingsting i én skuffe og de ting, du bruger mindre, i en anden. 

Årstider: Pak frakker og sweatre væk om sommeren. På samme måde behøver sandaler og strandtøj ikke optage plads om vinteren. 

LÆS OGSÅ Sådan får du dit tøj til at se dyrt ud

2. Find din stil

Mange er utilfredse med deres garderobe, fordi de enkelte elementer er svære at kombinere. Tænk over, hvad du kan lide, og hvad der klæder dig. Gå konsekvent efter de ting, når du shopper. 

3. Tjek, før du køber

Kig din garderobe igennem, inden du tager ud at shoppe. Hvad er det, du mangler, når du står om morgenen foran skabet og mangler noget tage på? Hvad er du glad for, men kunne godt bruge mere af i en anden farve eller i et andet mønster? Skriv det ned!

LÆS OGSÅ Sådan opbygger du den perfekte basisgarderobe

4. Tænk funktion i stedet for forelskelse

Prøv at se dit liv lidt udefra, inden du tager ud at shoppe. Hvornår mangler du noget at tage på? Er det til hverdag? Til fest? Når du slapper af i din fritid? Det skal du prøve at shoppe efter frem for at lade dig friste, når du står med paillettop nummer ti i poterne.

5. Sæt outfits sammen

Brug en dag på at sammensætte forskellige outfits fra din garderobe. Tag billeder af alle de kombinationer, der ser fede ud, og gem dem på din telefon. Så kan du hurtigt finde inspiration, når du skal ud ad døren om morgenen. 

LÆS OGSÅ 5 fede tasker, der gør din storbyferie endnu federe

6. Miks dyrt og billigt

Det er en god idé at blande et par dyre køb med dine highstreetfund – de løfter hele dit outfit. Når du skal bruge ekstra penge, skal du gå efter noget, som du kan have på mange gange uden at blive træt af det, for eksempel solbriller, tasker eller smykker. 

7. Pas på tøjet 

Imprægnér læderjakker og sko. Følg vaskevejledningerne i tøjet. Køb ikke en silkekjole, hvis du ved, at du ikke får den sendt til rens, og sørg i det hele taget for at vaske, stryge og lægge tøjet sammen, så det holder sig pænt.

8. Smid ud

De fleste har tøj liggende, som burde have været smidt ud for længst. Det gør hele garderoben uoverskuelig. Smid ud, hvis det er misfarvet og fnulret, der er huller i eller syninger, der er gået i stykker, eller det er blevet uformeligt og ikke kan stryges på plads. Omvendt bør du beholde gode ting, du er glad for, selvom du ikke bruger dem lige nu. 

Moden skifter, og trenden vil med sikkerhed vende tilbage. Prøv også at sende dyre ting til rens eller til en skrædder, før du kyler dem ud. Vil du gerne tjene en skilling på dit brugte tøj, kan du med fordel prøve at sælge det videre. For eksempel på portaler som Anywear.dk

Artiklen er tidligere bragt i magasinet Woman.