Anne Hathaway i et suit
Anne Hathaway i et jakkesæt © Wenn

Disse festkjoler skal du have på i 2018

Undgå de kommende tøjkriser med de her tips

14. november 2018 af Michelle Andersen

Du er inviteret til fest, men du aner ikke, hvad du skal tage på. Skal du købe noget nyt? Eller har du mon noget fra gemmerne, som du kan bruge? Åh, det er så frustrerende at have tøjkrise, og det kan om noget dræne al festhumøret og energien ud ad dig...

Men der er heldigvis hjælp at hente. Vi har nemlig fundet nogle geniale tips fra stylist Charlotte Sandgren, som du bør kende til, hvis du vil være smart på dansegulvet til alle de fester, som ligger lige rundet om hjørnet. Så kan festen bare komme an! 

Du kan finde Charlotte Sandgrens komplette vurdering af tendenserne i kjoler til fest til festsæsonen 2018/19 på Frederiksberg Centrets hjemmeside.

9 outfits til festerne i 2018 

  • 1. Leopardkjoler: De fås i masser af forskellige afskygninger, så det handler bare om at vælge den, du allerbedst kan lide. Leopardprintet er nemlig kommet for at blive. Den mest iøjenfaldende af slagsen er silkeversionerne af leopardkjolen. Hvis du er rigtig modig, kan du også kaste dig ud i et slangeskindsprint. Så vil du med garanti være festens mest velklædte. 

  • 2. Blazerkjoler: Du kan ikke undgå at støde ind i alverdens blazerkjoler, hvis du går en tur op igennem den lokale gågade eller smutter forbi det lokale shoppingcenter. Den mest festlige version bliver den farverige og glimtende blazerkjole. 
  • 3. Suits og jakkesæt til kvinder: Hvis du vil være rigtig smart til de kommende fester, så kan du med fordel tage et jakkesæt på. Du vil især kunne finde smarte oversize jakkesæt med 90'er skulderpuder og brede bukseben. 
  • 4. Gallakjoler: Hvis dresscoden siger galla, så er det en god idé at hoppe i en gulvlang gallakjole. Hvis kjolen har v-udskæring, kan du pifte outfittet (endnu mere) op med et flot smykke, men ellers kan kjolen sagtens bæres helt uden smykker.
Anne Hathaway i et suit
Anne Hathaway ser smart og smuk ud i et jakkesæt. © Wenn

  • 5. Den lille sorte: Den lille sorte kjole er altid et hit – og den kan altså redde enhver tøjkrise. Det skader derfor aldrig at have et par stykker af slagsen i klædeskabet. Hvis du vil pifte den sorte kjole lidt op, kan du for eksempel tage et par store, hængende øreringe på. Du vil garanteret også falde over sorte kjoler med store ærmer, store skuldre og flæser forneden i skørtet, hvis du går en tur i de lokale butikker.
  • 6. Pailletkjoler: En glitrende pailletkjole er virkelig en se mig-kjole – og der kommer masser af dem i landets butikker. Gå gerne efter store pailletter med masser af glitter hvis du vil være rigtig smart. Du kan også sagtens mikse en flot paillettop med et par jeans, hvis du vil skabe et mere afdæmpet look
  • 7. Spaghettistrop-kjoler: En spaghettistrop-kjole er en simpel, nedtonet kjole med tynde stropper. Alle butikker laver deres version af den, så du kan finde lige den, som passer bedst til dig. De fås for eksempel både i glittermaterialer, med pailletter, i rød og i leopard.
Natalie Portman i en pailletkjole
Natalie Portman i en pailletkjole. © Wenn

  • 8. Skjortekjoler: En skjortekjole kan sagtens bruges til fest. Du kan gøre skjortekjolen endnu finere ved at tilsætte nogle store halskæder eller et bælte med en sten i taljen. Du kan også kombinere skjortekjolen med et par knæhøje støvler.
  • 9. Cocktailkjoler: En cocktailkjole kan give dig et utrolig elegant, klassisk og sofistikeret udtryk. Du kan både bruge den til fine selskaber og til private arrangementer. Du kan for eksempel gå efter en juvelfarvet cocktailkjole i silke, eller af et silkelignende stof, hvis du vil være ekstra lækker. 

Nu er du klar til at hoppe i sæsonens smarteste kjoler – og så kan du give den gas som festens dronning hele natten. 

Du kan læse meget mere om de største kjoletendenser i 2018, samt få gode tips til festtøj på budget lige her. 

Vil du ikke risikere at gå glip af skønhedstips? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori