Smukke Asley Olsen kombinerer sin feminine kjole med en rå læderjakke for et super cool look
Smukke Asley Olsen kombinerer sin feminine kjole med en rå læderjakke for et super cool look © Bulls

Bliv total lækker i læder

Det er tid til at investerer i læderjakke, lædernederdel og læderkjole. Denne vinters must have er helt klart: læder!

4. september 2008 af Karina Kold

Læder er super moderne denne sæson. På catwalken slentrer den ene supermodel efter den anden ned ad podiet iført en lækker lædersag. Og på den røde løber tager Hollywood-stjernerne en rå læderjakke over deres elegante og feminine kjoler for at kombinere sig frem til et mega fedt look. Klæd dig ikke i læder fra top til tå, så du ligner en farlig rocker. Woman guider dig i, hvad du skal gøre for at bliver ultra lækker i læder.

 

Den korte læderjakke er nærmest uundværlig denne sæson. Den vil pifte dit look op både til hverdag og fest.

  • Sæt læderjakken sammen med et par stramme jeans og skoletter for et gennemført råt look. -Tag en feminin kjole under den rå læderjakke for en vanvittig cool kontrast. Især kjoler med A-udskæring er flotte under en kort, rå læderjakke.
  • Dine ben vil se ekstra laaange ud, hvis du tager den korte læderjakke på til højtaljede bukser.
  • Tag en varm og lang cardigan på under din fede læderjakke, så kan du også bruge den på kolde vinterdage.

 

Læderbukser er ikke kun for rockstjerner og biker-tøser.

  • Mix et par stramme læderbukser med en løs og let bluse.
  • Tag en løs silkeskjorte på til de stramme læderbukser og få et lækkert og eksklusivt look.
  • Til hverdag går læderbukserne godt til en fed bomulds t-shirt, og til fest kan du tage en kjole ud over og bruge de stramme læderbukser som en slags leggings.

 

Mini'en og den højtaljede lædernederdel er det helt rigtige denne vinter.

  • Ifør dig en stram lædernederdel tilsat an flagrende overdel med løse ærmer. Vælg den korte eller knælange nederdel alt efter hvor meget ben, du vil vise frem.
  • Har du sort bluse på til den sorte læderdel kan du pifte dit look op med farverige sko og hårspænder.
  • Hvis lædernederdelen er enkel, kan du tilsætte en bluse med pailletter og pynt.

 

Vær cool og rå i læderkjole

  • Vis bar hud og ifør dig et par stiletter til læderkjolen, så er du festklar.

 

LÆDER

Ægte læder er et rent naturprodukt, oftest fremstillet ved bearbejdning af kohud. Lige som mennesker får køer i løbet af livet ar og skrammer på huden. Disse ujævnheder kan man dække med lak og farve. Det gør læderet lidt stivere og mere plastikagtigt, men til gengæld bliver det så mindre sart.
Du kan også købe tøj i kunstlæder. Kunstlæder ligner læder, men er billigere og fremstillet af læderrester eller læderfibre, og det holder ikke lige så længe som ægte læder. Du kan også støde på stof med "læder look". Det er stof, der er belagt med plastik, som vil skalle af efter få års brug.

Det er som regel en god idé at imprægnere din læderjakke med en imprægnerende silikonespray, inden du tager den i brug, derved undgår du grimme kalkpletter på det fine læder. Imprægneringen beskytter også mod vand, fedt og smus.

Har du en slidt læderjakke, kan du shine den op og pleje den med læderfedt. Spørg forhandleren hvilken slags læderfedt, der passer til dit lædertøj. For der findes flere typer af læder og desuden kunstlæder, som skal have forskellig behandling.

Er din yndlings læderjakke blevet beskidt kan du prøve at tørre det af med en opvredet klud. Går det ikke væk efter et par blide skrub, må du aflevere læderjakken på et renseri.

 

Guide til vintermoden 2008/9

Efterårets hotteste frisurer

Bliv efterårsklar i make-up pungen