unge mennesker fester til julefrokost
Årets julefrokost er lige om hjørnet – men hvad skal du have på? © Getty Images

Det skal du ha' på til julefrokosten

... Som giver dig plads til både frikadeller, flæskesteg og freestyle dansemoves

1. september 2018 af Signe Lønholdt

Julefrokosten går ofte ud på tre ting: at spise, drikke og danse – og hvor mange gange har du ikke oplevet, at en af tingene var umulige at gøre på grund af dit tøj? Lavtaljede bukser der strammer om maven, og kjoler, der sidder så kropsnært, at det hele buler ud, bare du tager en eneste mundfuld mad.

Men nu skal det være slut med ukomfortabelt festtøj – følg de simple tips og se, hvad du skal trække i, for at kunne spise løs, OG senere bevæge dig som en stjerne på dansegulvet til julefrokosten.

1. Den løse kjole

Hvis du skal have plads til liiiige at klemme den sidste frikadelle ned, så er den løse kjole din nye bedste veninde og det perfekte stykke tøj til julefrokosten. Der findes et væld af løse kjoler, der kan skjule en oppustet julemavse og ikke nok med at skjule den fyldte vom, så strammer de løse kjoler heller ikke.

Og ekstra bonus er, at når julemaden senere på aftenen skal danses væk, så giver en løs kjole stor bevægelsesfrihed, så du kan lave alle de frække moves på dansegulvet til årets julefrokost. 

A-snit
En A-formet kjole eller top sidder tæt omkring halsen og bliver mere og mere løs, jo længere du kommer ned – på samme måde som bogstavet A. Fordi kjolen er så løs, gør det ikke noget, at du tager en ekstra skefuld Ris a la mande – det skjuler dette herlige stykke tøj til topkarakter. 

Babydoll
Babydoll-kjolen er en kort, løs kjole uden ærmer og nutidens babydoll er ofte skåret lige over brystet. Fordi kjolen er så kort, kan du bruge den med både strømpebukser og jeans under – så du ikke behøver, bekymre dig om noget som helst, når du går amok på dansegulvet. 

to veninder vælger kjole til julefrokosten
Skal det være den løse eller den stramme kjole? Det kommer an på, hvor meget skal du spise og danse! © Getty Images

2. Den festlige tunika

En tunika er perfekt til julefrokosten, da det er en lang top med lige, løst og firkantet snit. Tunikaen har som oftes v-hals og er syet i en let stofkvalitet som bomuld, hør eller chiffon. Fordi den er løs og let, er den dejlig behagelig, når der skal festes og fyldes på med julemaden til årets julefrokoster. Og så kan du frit style en flot festfrisure til din tunika. 

Empire
Tøj med empire-snit er skåret lige under brystet og sidder tæt til for oven, mens underdelen hænger løst. Derfor er det perfekt tøj til julefrokosten, da der plads til både forret, hovedret og dessert. Maven har al den plads, der er brug for – og du kan trygt tage en sving om med chefen eller med ham den lækre fra HR uden at suge maven ind. 

Kvinde vælger toppe og tunikaer til julefrokosten
En løs top eller tunika er perfekt til både frække moves og til at smæske sig i frikadeller. © Getty Images

3. De højtaljede bukser og nederdele

Ikke nok med, at det er moderne med højtaljet tøj, så er det også dit allerbedste kort på hånden, når du skal til julefrokost. Så i disse julefrokost-tider er højtaljede bukser og nederdele en værdsat modetrend – som kan komme dig til undsætning, når der skal være plads til en ekstra rugbrødsmad med flæskesteg. 

De højtaljede vidundere klemmer nemlig ikke på maven, som de lavtaljede jeans og nederdele gør, og derfor kan du trykt iføre dig beklædningsgenstanden, mens du smæsker dig i den gode julemad. Og samtidigt kan du slappe af i maven, når du skal danse natten lang. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori