Pige med jeans
© iStock

Få lækre stænger: Jeans guide

Vi guider dig gennem jeans-junglen

4. april 2017 af Signe Lønholdt

Få lækre stænger: Jeansguide

Hvor mange gange har du ikke stået nede i tøjbutikken, begravet i et bjerg af jeans – det skal være slut nu! Læs denne guide og bliv godt garderet, inden du tager på jagt i jeans-junglen. 

Vores jeansguide er opdelt, så du kan få inspiration til, hvad du skal gå efter med lige netop din form. Har du for eksempel en lille popo, smalle hofter og korte ben, kan du læse alle guides og så kombinere de råd, du får. Og så er der selvfølgelig en masse hints til, hvilke kendisser du skal lægge mærke til, for at få inspiration.

Her kan du lære endnu mere om, hvad der passer bedst til lige præcis DIN krop

Lange ben

Lange ben er noget de fleste kvinder ville ønske sig, mens de få heldige er ved at rive håret af sig selv, fordi det er så svært at finde et par jeans der er lange nok. Heldigvis for dem, er det blevet nemmere at finde jeans, for eksempel på nettet og i de store byer er der forretninger med tøj til piger med lange stænger.

Fremhæv dine lange stænger med jeans der smyger sig om dine ben – helt ned til anklen. Skinny jeans vil være lige noget for dig! Brug dem med et par ballerinaer.

Sørg for at finde en type jeans, der er lange nok, for bukser der stumper er bare for kikset til dine lange, lækre ben. Du vil også se smadder godt ud i et par jeans med noget tekstur, det kunne være slid på bag og lår eller prøv jeans med broderier.

Korte ben

“All good things comes in small packages” siger et engelske ordsprog, men det er desværre ikke alle butikker, der har opdaget det endnu. Hvis du har små ben, har du sikkert flere gange oplevet at skulle et smut forbi skrædderen med dit nyeste jeanskøb. 

Hvis du godt vil have dine ben til at se længere du, skal du tage et par stiletter på, gerne med plateaubund og så skal du finde et par jeans med bootcut – altså jeans, der er lige fra knæet og ned. Sørg for at købe dem så de er et nummer eller to for lange, for så går de udover stiletten hele vejen ned til gulvet.

En anden måde at få benene til at synes længere, er at hoppe i et par højtaljede bukser. Så får du en lang linje hele vejen fra taljen og det skaber et længere look.

Runde hofter

Du har sikkert meget svært ved at finde bukser der passer godt i taljen. Enten så gaber bukserne i livet, eller også er de ikke til at hive op over hofterne. Og her er det jo så, at du er nødsaget til at vælge jeans med lav talje. Derfor bør du altid have en bluse uden over, der kan dække en eventuel mekaniker røv.

Vælg jeans i de mørkeblå nuancer og undgå slid, da dine lår kan komme til at se meget bredere ud. Jeans med lidt stretch er også rigtig gode.

Deller på maven

Hvis du har lidt for mange deller på mavsen, skal du holde dig fra de lavtaljede jeans for at undgå side-frikadeller. Vælg bukser med medium talje – og gerne nogle der strammer maven lidt ind, det kan for eksempel være bukser med en bred linning (altså – der hvor bæltet sidder, ikke!). Sørg for at din bluse går et godt stykke ned over cowboybukserne og vælg gerne en bluse i en mørk farve, og jeans i en lys blå farve. 

Lille bagdel

Er din bagdel flad, kan det være en god idé at købe jeans, der har posede lommer – gerne med en klap, som kan knappes. På den måde kommer der lidt fylde på bagen. Lommerne må gerne sidde meget højt på bagdelen og du kan godt gå efter nogle, der har broderi eller pailletter på bagdelen. Jeans med slid kan også give dig lidt ekstra former. 

Stor bagdel

Når du har en stor bagdel, gælder det om at tiltrække så lidt opmærksomhed som muligt til numsen. Undgå baglommer med klap og knapper, ingen store logoer eller similisten, glimmer og glitter, som suger opmærksomheden til numsen. Jeans med slid på bagdelen er heller ikke sagen. Og alt for små lommer dur ikke – lommer skal helst være så flade og neutrale som muligt.

Et godt råd til, hvordan du finder lige netop din størrelse baglommer er ved at stikke en flad hånd i baglommen mens du har bukserne på. Kan hele hånden være der, så er det den rette størrelse.

Selv om skinny jeans, der er smalle ved anklerne er in, så er det ikke lige et par jeans, som vil passe til dig. I stedet kan du glæde dig over jeans med meget mere vidde og det er lige netop af den type, som du har brug for. Hvis du nu alligevel vil vride måsen i et par smalle jeans, så tag en lang skjorte eller lille kjole udenover.

Fyldige lår

Piger med fyldige lår kan somme tider have svært ved at finde bukser, der passer i livvidden. Her er det, at du må ty til bukser med stretch, men de må ikke være så stramme at man kan se dellerne på dit lår. Vælg en størrelse der føles behagelig, og som du ikke skal skrue dig ned i.

Du skal gå efter jeans i de mørkeblå farver, hold dig fra det slidte look – det sætter nemlig fokus på dine lår og bagdel. Klassiske jeans med bootcut eller en smule vidde vil passe perfekt til en kvinde som dig. Selvom du måske har lyst til at gemme dig i et par baggy jeans, så hold dig fra dem, der gør ikke noget godt for din figur og i værste tilfælde får de dig til at se endnu større ud. Du skal også holde dig væk fra broderede detaljer, diverse flapper og lommer på benene.

Som kvinde med korte ben, bør du også finde dig et par højhælede sko eller støvler at hoppe i, for ud over at gøre dine ben længere, så skræller højden et par centimeter af lårene. Vælg gerne et par sko med god tyngde.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori