Genbrugsbutikker
Disse genbrugsbutikker er klart et besøg værd! © Instagram: @kirppudk, @reshoppitodense

9 fysiske genbrugsbutikker, hvor du kan sælge tøj og ting, du ikke længere har brug for

Hvorfor ikke rydde ud i skabet og glæde andre?

16. august 2023 af Henny Müller Dahl

Vi er (heldigvis) mange, som er helt vilde med genbrug – og det er der uden tvivl mange forskellige grunde til! Blandt andet er genbrug bedre for vores miljø og pengepung, og så kan mange af os nysgerrige sjæle nærmest få et lille kick af at gå på jagt efter skjulte skatte blandt genbrugsbutikkernes mange stande og reoler. 

Mens genbrugsbutikker er sjove at besøge, når du føler for at finde nye sager, så er de en lige fed opfindelse, når du selv gerne vil have ryddet lidt ud i gemmerne derhjemme og tjene lidt ekstra penge. Derfor har vi her samlet ni virkelig fede, fysiske butikker rundt om i Danmark, hvor du selv kan leje en stand og sælge det tøj og de ting, du ikke længere har brug for. Herefter kan du følge med i dit salg, mens du hygger derhjemme. Det, synes vi, er vildt smart!

Læs mere om alle butikkerne herunder – og et ekstra tip! Nogle af butikkerne sender endda til hele landet, så de varer, der for eksempel deles på butikkernes Instagram-profiler, kan nå ud til mange. 

1. LeLop – Ørestad, København 

LeLop ligger i den arkitekttegnede bygning 8-Tallet i Ørestad tæt ved Vestamager station. Butikken drives af Laura og Heidi, som er mor og datter, og som begge har stor passion for at give genbrugsting et nyt liv. Og vi forstår dem godt! 

Hos LeLop er der mere end 250 stande fordelt på 400 kvadratmeter, så der er altså et pænt stort område at gå på jagt i. Alle deres stande er ens, så det smarte er, at hvis du lejer en stand, kan du undervejs i standlejeperioden lave din tøjstand om til en stand med hylder – eller omvendt. Så du behøver ikke på forhånd at beslutte, om du kun vil sælge tøj eller kun vil sælge ting. Så praktisk! Især hvis du pludselig finder en masse keramikskåle at sætte til salg sammen med dine kjoler og bluser. 

Her finder du LeLop: Richard Mortensens vej 67 a, 2300 København S 

Følg dem på Instagram og book selv en stand på hjemmesiden

Genbrugsbutikken LeLop på Amager
LeLop finder du i Ørestad på Amager. © Instagram: @lelopoerestad

2. Lidkøb – Østerbro, København 

Lidkøb er en kæmpe second hand-butik på Østerbro i København. Her kan du gå på opdagelse blandt hele 500 (!) stande, og der er noget til hele familien, uanset om du leder efter nye nipsting til hjemmet, tøj til din baby eller et par nye jeans til dig selv. Ønsker du selv at have en stand, kan du vælge, om det skal være en boligstand, tøjstand, herrestand eller børnestand – og du kan også vælge at sælge enkelte modevarer, hvis du for eksempel har én dyr taske, som en anden skal have glæde af. 

Når du besøger Lidkøb, kan du også sætte dig godt til rette i butikkens café, hvor du kan få en lækker kop kaffe eller brød fra den lokale bager. Luksus! 

Her finder du Lidkøb: Strynøgade 7, 2100 København Ø

Følg dem på Instagram og book selv en stand på hjemmesiden

Genbrugsbutikken Lidkøb på Østerbro i København
Du finder genbrugsbutikken Lidkøb på Østerbro i København. © Instagram: @lidkob

3. Kirppu – 24 genbrugsbutikker i Danmark 

Hos Kirppu ønsker de at gøre det nemt for os alle at indgå i den cirkulære økonomi, hvor vi ikke bare køber og smider ud. Med den mission har de formået at åbne hele 24 butikker rundt omkring i hele Danmark, og snart lukker den 25. forretning dørene op. Det sker nemlig den 30. september, hvor Kirppu åbner i Viborg. Imponerende! 

Det er lidt forskelligt, hvor mange stande du kan finde i de forskellige butikker rundt om i landet, men fælles for dem alle er, at de kan tilpasses til netop dine behov, hvis du ønsker at sætte dine egne varer til salg. 

Her finder du Kirppu i Jylland: Hjørring, Aalborg, Holstebro, Herning, Tilst, Horsens, Kolding og snart Viborg. 

Her finder du Kirppu på Fyn og på Falster: Odense og Nykøbing Falster. 

Her finder du Kirppu på Sjælland: Kalundborg, Holbæk, Slagelse, Ringsted, Næstved, Køge, Roskilde, Frederikssund, Hillerød, Søborg, Herlev, Glostrup og Valby. 

Følg dem på Instagram og book selv en stand på hjemmesiden

Genbrugsbutikken Kirppu
Har du besøgt Kirppu rundt om i Danmark? © Instagram: @kirppudk

4. Butik Karma – Odense 

Butik Karma er en fantastisk og virkelig hyggelig butik med placering centralt i Odense. Her finder du de fineste genbrugsvarer til rigtig gode priser – uanset om du er mere til budgetfund eller de lidt mere eksklusive mærker. Hos Butik Karma kan du købe og sælge tøj, sko, smykker, tasker og diverse produkter, såsom parfumer. 

Vil du booke en stand hos Butik Karma, kan du vælge mellem tøjstande, smykkehylder eller accessories-hylder. Du har også mulighed for at sætte en enkelt taske til salg, uden at du behøver at leje en hel stand. Det er altså smart! 

Her finder du Butik Karma: Victoriagade 40-44, 5000 Odense C

Følg dem på Instagram og book selv en stand på hjemmesiden

Genbrugsbutikken Butik Karma i Odense
Butik Karma i Odense er klart et besøg værd! © Instagram: @butikkarma.dk

5. Reshoppit – 5 genbrugsbutikker i Danmark

Reshoppit er endnu en fantastisk second hand-butik, hvor det er muligt at sælge og købe alt fra tøj og accessories til brugskunst og boligartikler. Den allerførste Reshoppit-butik åbnede dørene i 2015 i Vejle, og i dag findes der Reshoppit-forretninger i fem byer i Jylland og på Fyn. Og så er det næsten lige offentliggjort, at der også åbner en butik i Randers i sensommeren 2023. Fedt! 

Vil du sætte ting og sager til salg hos Reshoppit, kan du vælge mellem forskellige stande. I de fleste butikker kan du vælge mellem en tøjstand, hyldestand, børnestand, herrestand eller en luksusplads, hvor du for eksempel kan få en taske udstillet i butikkernes glasmontre. I butikken i Herning kan du også boligstande til møbler. 

Her finder du Reshoppit i Jylland: Herning, Horsens, Vejle og snart Randers. 

Her finder du Reshoppit på Fyn: Odense og Svendborg. 

Alle Reshoppit-butikker har egne Instagram-profiler, og billedet herunder er fra butikken i Odense. Følg butikken på Instagram og book selv en stand på hjemmesiden

Genbrugsbutikken Reshoppit
Du kan besøge Reshoppit i Odense, Svendborg, Vejle, Horsens og Herning. © Instagram: @reshoppitodense

6. Second Love – Vejle 

Hos Second Love i Vejle kan du gå på opdagelse i et hav af smukke tøjfund, spændende accessories og en hel masse andet til kvinder, børn og bolig. Virkelig smart og praktisk at kunne finde det hele på et og samme sted. 

Vil du selv sætte ting til salg, er der forskellige standtyper at vælge imellem, og er du studerende, kan du spare hele 50 procent på selve standlejen. Det er jo genialt! 

Her finder du Second Love: Pedersholms Allé 21, 7100 Vejle

Følg dem på Instagram og book selv en stand på hjemmesiden

Second Love genbrugsbutikken i Vejle
I Vejle finder du den hyggelige genbrugsbutik Second Love. © Instagram: @secondlove_vejle

7. Komma, Aarhus 

Genbrugsbutikken Komma ligger i hjertet af Aarhus, så den er virkelig nem at besøge, hvis du bor eller besøger den jyske hovedstad. Komma har cirka 50 reoler, hvor du kan sætte dine sager til salg. Alle reolerne er ens og består af to bøjlestænger, to hylder og fire kroge, som kan flyttes rundt. På den måde kan reolen tilpasses til netop dit salg. 

Hvis du ikke har varer nok til en hel reol, kan du også besøge butikken med dine ting, og så vil personalet udvælge de varer, de kan sælge og tager den derfra. Dette koncept kaldes for “all in”, og butikken har her kun mulighed for at tage få varer ind per person. Butikken sætter også nogle items til salg online på deres hjemmeside. 

Her finder du Komma: Studsgade 6, 8000 Århus C

Følg dem på Instagram og book selv en reol på hjemmesiden

Genbrugsbutikken Komma i Aarhus
Gør dig selv en tjeneste og besøg genbrugsbutikken Komma i Aarhus. © Instagram: @komma_aarhus

8. Reusers – Aalborg og snart Randers 

I Aalborg finder du genbrugsbutikken Reusers, hvor det er muligt at købe og sælge stort set alt. Her er der nemlig plads til tøj, sko, accessories, plejeprodukter og bolignips fra både dyre og billige brands. 

Meget snart udvider Reusers deres koncept, så det ikke længere kun findes i Aalborg. Den 1. oktober åbner der nemlig en ny Reusers-forretning i Randers, og skal du være en af de første til at nyde godt at den nye mulighed, kan der allerede nu bookes stande til butikken i Randers. 

Her finder du Reusers i Aalborg: Stenbukken 3B, 9200 Aalborg SV

Her finder du Reusers i Randers (fra 1. oktober): Marsvej 7B, 8960 Randers SØ

Følg dem på Instagram og book selv en stand på hjemmesiden

Genbrugsbutikken Reusers i Aalborg og Randers.
Reusers ligger i Aalborg og snart også i Randers. © Instagram: @reusers_aalborg

9. Modeloppen, Aabybro 

I Aabybro ligger genbrugsbutikken Modeloppen, hvor du finder mere end 160 stande. Butikken er placeret centralt i byen og er derfor nem at komme til. Hos Modeloppen lejes stande i fire uger ad gangen til en fast pris, og ønsker du herefter at forlænge lejeperioden, kan du spare 10 procent på de næste fire uger. Så simpelt og smart! 

Modeloppen fokuserer udelukkende på tøj til kvinder, så her har du ikke mulighed for at købe og sælge interiør og børnetøj. Vi er vilde med det overskuelige koncept. 

Her finder du Modeloppen: Viaduktvej 2, 9440 Aabybro

Følg dem på Instagram og book selv en stand på hjemmesiden

Genbrugsbutikken Modeloppen i Aabybro
I Aabybro ligger genbrugsbutikken Modeloppen. © Instagram: @modeloppen_aabybro