Sort er både fint og festligt
Sort er både fint og festligt© Asos.com

Guide til den lille sorte kjole

Køb en festkjole, du kan bruge igen og igen og igen...

2. december 2008 af Mette Andrea Boesgaard

Julefrokoster og nytårsaften står for døren - og det betyder traditionelt, at det er tid til at købe den årlige festkjole! Faren er dog, at du investerer en mindre formue i en overdådig sag, som du kun får brugt en gang, og så hænger den ellers og visner bort bagerst i garderoben, mens du glemmer alt om den. Men sådan behøver det ikke at være, hvis bare du køber en lille sort kjole.

Den lille sorte kjole - også kendt som LBD, little black dress - har været et hit siden den legendariske designer Coco Chanel opfandt begrebet i 1920'erne. Men selvom det er en klassiker, behøver det hverken være gammeldags, kedeligt eller klassisk - vælg en sort kjole efter din smag og gør den til helt din egen med de fedeste accessories.

SÅDAN STYLER DU DIN LILLE SORTE KJOLE

Klassisk: Kombinér din lille sorte med naturlig make-up, diskrete smykker, en lille diskret taske og enkle, sorte højhælede sko. Hvis du fryser, kan du tage en blazer eller en lille cardigan over kjolen.

Rå: Pift din kjole op med støvletter - gerne lidt rå i det - mørke negle, masser af armbånd og en rå clutchtaske med nitter eller spænder.

Fræk: Sæt et par overknee støvler til din korte kjole - men gør det kun, hvis den ikke er for nedringet og opslidset! Sørg for at holde resten af dit outfit dresset ned med enkle og få accessories.

Sådan bruger du overknee boots

Diva: Bølg håret og giv den gas med røde negle, lige så røde læber og et bælte i taljen så din smukke figur virkelig kommer til sin ret.

Hyggelig: Din lille sorte kan også bruges til hverdag - dress den ned med et stort tørklæde, varme sokker, der titter op over kanten på dine støvler og et par armbånd.

Se Womans galleri med små sorte kjoler