Rita Ora, Emma Watson, Emma Stone og Gwen Stefani
Rita Ora, Emma Watson, Emma Stone og Gwen Stefani er med på efterårets tendenser. © Wenn

Her er de 10 største tendenser i efteråret

Indtag efteråret med stil

3. oktober 2018 af Michelle Andersen

Hvad er sæsonens mode egentlig? Det ved stylisterne allerede et halvt år, før den kommer ud i butikkerne. Det vidste stylist Charlotte Sandgren også om moden i efteråret 2018. Nu er den allevegne - og sikkert også i dit klædeskab. 

Men hvad er egentlig de gennemgående tendenser i årets efterårsmode? Det har Frederiksberg Centret spurgt Charlotte Sandgren om. Her er den korte version af stylistens 10 tips. Find hendes komplette vurdering af tendenserne I efterårsmoden 2018 på Frederiksberg Centrets hjemmeside

De største tendenser i efteråret 2018

Herunder har Charlotte Sandgren samlet de ti største tendenser til kvinder dette efterår. Så hvis du har lyst til at være helt med på moden i de kommende måneder, så kan du med fordel gå efter de her tendenser. Måske behøver du endda ikke at investere i noget nyt – det kan jo være, du allerede har noget af det i garderoben i forvejen? 

 • 1. Farver: Efterårets farver er jordfarver og juvelfarver som for eksempel rubinrød og safirblå. Desuden er orange og gul meget populære farver dette efterår.  

 • 2. Mix don't match: Dette efterår er det utrolig moderne at kombinere forskellige farver, som ikke kommer fra samme farvegruppe – du kan for eksempel sagtens kombinere orange og grøn. Tendensen kaldes også for color blocking
 • 3. Oversize: Du går aldrig helt galt i byen med en oversize strik – og slet ikke dette efterår! For det lidt for store tøj er et kæmpe hit i de kommende måneder – og det betyder jo også, at du nu har (endnu) en god undskyldning for at stjæle kærestens lækre, store hættetrøjer.  
 • 4. Chunky sko og støvler: Selvom klodsede sko umiddelbart ikke lyder så moderigtigt, så er det altså en af efterårets helt store tendenser. Sko og støvler skal helst være robuste og med en tyk sål. De spidse cowboystøvler hitter også i efteråret – måske du skulle prøve at rocke sådan et par? 
 • 5. Maskuline træk: Skru endelig lidt op for maskuliniteten i efteråret – matchende jakkesæt til kvinder er nemlig en kæmpe trend i år! 
Jennifer Aniston i et jakkesæt
Jennifer Aniston rocker et jordfarvet, matchende jakkesæt. © Wenn

 • 6. Blomsterprint: Apropos punkt fem, så er der altså også plads til feminine trends. Blomsterprintet er nemlig stadig superpopulært – og virkelig flot, hvis du spørger os. 
 • 7. Lag på lag: Tag et par jeans på, en kjole udover, så en højhalset strik og til sidst en jakke. Udover at lag på lag tendensen er moderigtig, så er den også virkelig praktisk, da den virkelig kan holde dig varm i de kolde måneder. 
 • 8. Tern: Hvis du allerede har været ude at shoppe dette efterår, så har du sikkert lagt mærke til, at der tern i forskellige farver over det hele – og de er kommet for at blive! 
 • 9. Sporty look: Giv den bare gas med track suits og sneakers – de er både utrolig behagelige at have på, og så er de vildt moderigtige dette efterår! 
 • 10. Store accessories: Du kan med fordel peppe dit outfit op med store og chunky bælter, tørklæder og iøjenfaldende tasker – så er du helt klar til at indtage efteråret med stil! 
Reese Witherspoon i ternet, oversize frakke
Reese Witherspoon træder i en ternet, oversize frakke.


© Wenn

Tips til tøj, der holder i mere end én sæson

I Interviewet med Charlotte Sandgren kan du også finde nogle meget nyttige tips til, hvordan du vælger noget modetøj, der holder mere end kun én sæson 

Har du nogensinde købt noget tøj, som du selv synes var utrolig smart og uundværligt, da du købte det – men som du alligevel kun fik brugt få gange, inden det blev gemt væk bagerst i garderoben? Så er du langt fra den eneste! 

Stylistens tips til at finde tøj med lang holdbarhedsdato handler kort sagt om tre ting.  

 • Kig på din kropsform og på pasformen
 • Find tøj, der passer til dit stilleje
 • Vælg farver, der passer til dig 

Læs mere om de praktiske tips til at finde smart tøj, du kan gå med sæson efter sæson her

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori