Meghan Markles brudekjole
Meghan Markles brudekjole er en af de dyreste i verden. © WPA Pool / Pool / Getty Images

Her er verdens 20 dyreste brudekjoler

Wow – over 24 millioner?!

25. maj 2023 af Henny Müller Dahl

At vælge den perfekte brudekjole er nok en af de mest spændende opgaver for enhver kommende brud, og hele processen er forbundet med mange overvejelser. Skal den være simpel, have blonder eller måske have åben ryg? Og ikke mindst: Hvor meget skal den koste? For brudekjoler findes i virkelig mange prisklasser, og de kan koste fra nogle hundrede kroner og helt op til mange millioner kroner. 

At brudekjoler godt kan koste RIGITG mange penge bliver i hvert fald tydeligt her i denne artikel, hvor vi har samlet 20 af verdens dyreste brudekjoler gennem tiden. Vi får helt ondt i den pengepung, som vi ikke engang har. 

20. Nicky Hilton – 531.000 kroner

Nicky Hilton er nok lidt mindre kendt en sin søster Paris Hilton, men uanset hvad så er hun, ligesom resten af sin familie, en af arvingerne til det enorme Hilton-hotelimperie. Nicky blev gift med sin mand James Rothschild i juli 2015, og det skete på et meget fancy sted, nemlig det kongelige Kensington Palace i London. Og til en så fin placering skal der selvfølgelig også en flot (og dyr) kjole til. Nickys brudekjole kostede hele 531.000 danske kroner. 

19. Madonna – 560.000 kroner 

Da verdensstjernen Madonna i 1985 blev gift med Sean Penn, var hun iført en fin brudekjole, som blandt andet bestod af håndlavede blomster og guldperler. Og så kostede den en hel del – i 2014 blev den nemlig solgt til en værdi af 560.000 kroner. Parret blev i øvrigt gift på Madonnas fødselsdag, og deres ægteskab varede i fire år. 

18. Victoria Beckham – 690.000 kroner 

Et af de største power couples i kendisverdenen er uden tvivl Victoria og David Beckham. Den tidligere Spice Girl og den tidligere fodboldsstjerne blev gift i 1999, og i ægte Posh Spice-stil bar Victoria en dyr kjole af mærket Vera Wang til omkring 690.000 danske kroner. 

17. Jessica Biel – 690.000 kroner 

Multitalentet Jessica Biel blev i 2012 gift med verdensstjernen Justin Timberlake, og parret har i dag to sønner. Til brylluppet bar Jessica en brudekjole, som ikke var helt hvid, men i stedet en sart lyserød. Prisen var omkring 690.000 danske kroner – samme beløb som Victoria Beckhams kjole. 

16. Prinsesse Diana – 794.000 kroner 

Da Prinsesse Diana og Prins Charles – nu Kong Charles – blev gift i 1981, kostede Dianas kjole “kun” 77.000 danske kroner at lave. I nutidens valuta menes kjolens værdi at være steget til 794.000 danske kroner, men nogle påstår endda, at kjolen i stedet er værd et langt højere beløb i millionklassen. 

Diana og Charles' bryllup er en af de største royale begivenheder i historien, og som vi alle ved, endte både ægteskab og Dianas liv på tragisk vis i sidste halvdel af 1990'erne. Deres royale bryllup kostede over 234 millioner danske kroner, hvoraf hele 220 millioner udelukkende gik til at betale for sikkerhedsforanstaltninger. 

15. Catherine Zeta-Jones – 968.000 kroner 

Catherine Zeta-Jones blev gift med sin skuespillerkollega Michael Douglas tilbage i november 2000. Der er 25 år mellem parret, der i dag har to børn sammen efter snart 23 års ægteskab. I 2013 gik de dog fra hinanden for en stund, men de kom sammen igen i 2014. Catherines brudekjole kostede 968.000 danske kroner, da de blev gift. 

14. Elizabeth Taylor – 1,3 millioner kroner 

Den britisk-amerikanske skuespillerinde Elizabeth Taylor anses som en af de største filmstjerner nogensinde. Hun døde i 2011, men i løbet af sit liv nåede hun at blive gift hele otte gange. Så hun har i den grad haft erfaring med at vælge brudekjoler! 

Hendes første mand var Conrad “Nicky” Hilton (som i øvrigt er Paris og Nicky Hiltons onkel), og det var brudekjolen til dette første bryllup i 1950, som var Elizabeth Taylors vildeste. Den kostede “kun” 256.000 danske kroner dengang, men værdien er steget med årene, og i 2013 blev den solgt på auktion for 1,3 millioner kroner. 

13. Mariah Carey – 1,7 millioner kroner 

Historien om Mariah Careys brudekjole er lidt speciel, for i modsætning til de andre kjoler på listen her, nåede den aldrig at blive båret. Sangerinden med den store stemme var forlovet med James Packer, men deres forhold sluttede inden brylluppet. Det var ellers meningen, at Mariah skulle sige “ja” iført en Valentino-kjole til 1,7 millioner danske kroner. Dyrt, tænker du måske, men så kan vi afsløre, at hendes forlovelsesring kostede 69 millioner kroner. Så... Kjolen var faktisk lidt billigt. 

I stedet for at gå ned mod alteret iført brudekjolen, endte hun med at brænde den i musikvideoen til sangen I Don't, som hun udgav i 2017. Hun og James Packer var i et forhold fra 2015 til 2016. 

12. Meghan Markle – 1,8 millioner kroner 

Meget er der sket i Meghan Markle og Prins Harrys liv, siden de blev gift i 2018. Parret er ikke længere en del af det engelske kongehus og bor i dag i Californien i USA, men da de blev gift for fem år siden, var det en stor, kongelig begivenhed. 

Til brylluppet bar Meghan en Givenchy-kjole, som kostede omkring 1,8 millioner danske kroner. 

11. Marie-Chantal Miller – 2,5 millioner kroner 

Kronprinsesse Marie-Chantal af Grækenland og Danmark blev i 1995 gift med Kronprins Pavlos af Grækenland. Den i dag 54-årige prinsesse er datter af milliardæren Robert Warren Miller, så penge har nok aldrig været det store problem for familien. Det var det heller ikke til det royale bryllup, hvor Marie-Chantals Valentino-kjole oprindeligt kostede 1,5 millioner danske kroner. I dag menes det beløb at svare til omkring 2,5 millioner kroner. 

10. Amal Clooney – 2,6 millioner kroner 

Amal Clooney er så heldig at være gift med den populære herre George Clooney. Parret blev gift i 2014, hvor de holdt et stort bryllup i Venedig i Italien – i samme land som de mødtes i. Til brylluppet bar Amal en kjole af Oscar de la Renta til en værdi af 2,6 millioner danske kroner. 

9. Coleen Rooney – 2,7 millioner kroner 

Du kender måske ikke hendes navn, men Coleen Rooney er gift med den engelske fodboldspiller Wayne Rooney, der har spillet i klubber som Evertoon og Manchester United – sidstnævnte var han en del af fra 2004 til 2017. 

Coleen og Wayne blev gift i 2008, og brudekjolen løb op i 2,7 millioner danske kroner. Selvom kjolen kostede virkelig mange penge, var selve brylluppet ikke særlig stort, og kun de tætteste venner og familie var med. Det handler vel om balance. 

8. Kate Middleton – 3 millioner kroner 

Da Kate Middleton og Prins William blev gift tilbage i 2011, valgte hun en kjole designet af modehuset Alexander McQueen – og den enorme opmærksomhed, der var omkring det royale bryllup, gør, at Kates brudekjole nok er en af de mest omtalte i hele verdenshistorien. I dag vurderes kjolen til at være 3,3 millioner kroner værd, men dengang kostede den tre millioner kroner. 

7. Selma Hayek – 3 millioner kroner 

Skuespillerinden Selma Hayek, der har medvirket i et hav af film, blev i 2009 gift med sin mand Francois-Henri Pinault i Venedig i Italien. Selma bar en Balenciaga-kjole til en værdi af tre millioner, og brylluppet blev holdt i det ældste operahus i hele Europa. Det kan heller ikke have været helt billigt! 

6. Kim Kardashian – 3,5 millioner kroner

Mange af os forbinder hele Kardashian-familien med en utrolig dyr livsstil, så derfor er det nok heller ingen overraskelse, at Kim Kardashian er at finde på denne liste. Da hun og Kanye West blev gift i 2014, bar hun en langærmet Givenchy-kjole, som kostede 3,5 millioner danske kroner. Senere om aftenen skiftede hun til en minikjole designet af den kreative direktør for Balmain, Oliver Rousteing. 

5. Grace Kelly – 4,3 millioner kroner 

Da skuespillerinden Grace Kelly i 1956 blev gift med Prins Rainier 3. af Monaco, holdt parret et kæmpebryllup med omkring 600 gæster. Derudover så omkring 30 millioner mennesker med i fjernsynet. Brudekjolen kostede dengang 449.000 danske kroner, hvilket i nutidens valuta svarer til hele 4,3 millioner kroner. Den flotte kjole bestod blandt andet af tusindvis af håndsyede perler og blonder fra Bruxelles, som dengang var 125 år gamle. 

4. Victoria Swarovski – 6,9 millioner kroner 

Som østrigske Victoria Swarovskis efternavn afslører, er hun arving til det enorme Swarovski-krystalimperie, som er virkelig mange milliarder værd. Derudover er hun også popsangerinde og tv-vært. 

I 2017 blev hun gift med sin mand Werner Mürz i Italien, og hendes brudekjole kostede hele 6,9 millioner danske kroner. Og når man nu er Swarovski-arving, så skal der selvfølgelig 500.000 Swarovski-krystaller på kjolen. 

3. Dronning Elizabeth II – 11,9 millioner kroner 

Faktisk kostede Dronning Elizabeths brudekjole “kun” 290.000 danske kroner, men hun og Prins Philip blev gift helt tilbage i 1947, og det betyder, at beløbet i dag svarer til hele 11,9 millioner kroner. Vild forskel! Derfor kommer den nu afdøde dronning ind på en tredjeplads her på listen. 

2. Priyanka Chopra Jonas – 13,8 millioner kroner

Den indiskfødte sangerinde og skuespillerinde Priyanka Chopra Jonas er – som hendes efternavn nok afslører – gift med Nick Jonas, der den i dag stadig udgør en tredjedel af vores ultimative teenagebesættelse: Jonas Brothers. 

Priyanka og Nick blev gift i 2018 i Indien, og brylluppet varede i to dage – og der var selvfølgelig også to brudekjoler. Priyankas første look bestod af en Ralph Lauren-kjole, der kostede hele 13,8 millioner danske kroner. Den blev lavet af 15 personer, tog omkring 1.825 timer at færdiggøre og bestod af 11.000 krystaller og over to millioner pailletter. Og så blev navnene på hendes forældre, hendes mand Nick og deres jubilæumsdato syet ind i kjolen – plus en del af hendes svigermors brudekjole. Ralph Lauren har ellers kun designet tre andre brudekjoler i sit liv – en til sin datter, sin svigerdatter og sin niece. 

I øvrigt bestod Priyankas andet look af en traditionel lehenga, som hun bar til brylluppets hindu-ceremoni. 110 personer var med til at brodere kjolen, og det tog dem 3.720 timer. 

1. Serena Williams – 24,1 millioner kroner 

Tennisstjernen Serena Williams er den brud, der er blevet gift i verdens absolut dyreste brudekjole. I 2017 sagde hun “ja” til sin mand Alexis Ohanian, mens hun var iført en Alexander McQueen-kjole, der kostede et helt vanvittigt beløb, nemlig hele 24,1 millioner danske kroner. Og som om det ikke var nok, så bar hun også to andre kjoler i løbet af den store dag. Heldigt, der lige var lidt ekstra plads i budgettet.