Hvad skal jeg dog have på idag?
Hvad skal jeg dog have på idag?© Getty

Hjælp! Jeg har tøjkrise!

Bare rolig Woman kommer dig til undsætning....

23. marts 2009 af Mette Andrea Boesgaard

Hjælp! Jeg har tøjkrise


Du kender garanteret scenariet: Dit klædeskab bugner af tøj, men du har ikke en trævl at tage på. Og du skal gå om 10 minutter. Panikken sætter ind... Hvad skal du dog gøre?

Tøjkriser trækkes vi alle sammen med. Nogle gør det dagligt - andre gør det kun på dårlige dage - og atter andre igen bliver som lammet af livets store begivenheder. Uanset hvad dit problem er, så har Woman løsningen, der kan udradere din tøjkrise en gang for alle. Læs med i guiden her og få de gode fif.

Jeg kan ikke beslutte mig


JEG KAN IKKE BESLUTTE MIG
Krisen: Det er tidlig morgen, du skal være på arbejde eller i skole om 10 minutter, og du har mega-travlt. Men alligevel står du foran klædeskabet i dit undertøj og glor tomt ind på hylderne uden at ane, hvad du skal tage på...

Sådan løser du krisen:
Træd væk fra klædeskabet - også selvom du har så travlt, at du er ved at gå i panik - tag en dyb indånding og brug et par minutter på at tænke dig om, mens du ikke kigger på dit tøj. Tænk på dagen foran dig:

  • Hvad skal du? Skal du gå meget idag? Har du nogle møder eller lignende, der stiller særlige krav til din påklædning?
  • Hvordan er vejret - varmt, koldt, vådt eller tørt?
  • Hvad har du egentlig lyst til at have på?

Når du har tænkt lidt rationelle tanker frem for bare at fægte i blinde, er det lettere for dig at finde træffe et valg og komme i klunset.


Jeg har ikke noget at tage på


JEG HAR IKKE NOGET AT TAGE PÅ
Krisen: Hylderne i dit klædeskab bugner af tøj - alligevel føler du, at du ikke har en ærlig klud at tage på...

Sådan løser du krisen:
Den øjeblikkelige løsning er at hive alt tøjet ud fra hylderne, vælge noget tilfældigt (gerne ved hjælp af disse råd) og trække i det. Men for virkelig at løse problemerne, kræver det en indsats - du skal nemlig finde din stil, vide hvad du har i dit klædeskab og sidst men ikke mindst shoppe dig til en god basisgarderobe, så du altid har, hvad du mangler, for at skabe et komplet outfit.

Sådan finder du din stil

Lav en fed basisgarderobe


Jeg går altid i det samme tøj


JEG GÅR ALTID I DET SAMME TØJ
Krisen: Du ender altid i det samme tøj - eller noget der ligner. Og det er måske ikke så underligt, for hver eneste gang, du er ude og shoppe, kommer du hjem med noget, der til forveksling ligner det, du allerede har i klædeskabet. Det er sikkert, det klæder dig, og det er pænt. Men det er også lidt kedeligt...

Sådan løser du krisen:
Du trænger til at få rusket lidt op i din stil! Det ville selvfølgelig være skønt, hvis du havde råd til at hyre en personlig stylist til at peppe dig op, men det har de færreste. Du kan dog også sagtens sparke dig selv lidt i gang: Næste gang, du går ud og shopper, så brug din shoppe-energi på at prøve en masse ting, der overhovedet ikke er dig! Du behøver ikke købe tingene (ikke med det samme i hvert fald); tag i stedet et billede af dig selv i dit nye outfit, og gå så hjem og tænk over, om det kunne være den nye og forbedrede dig.

Hvis du ikke har mod på den fremgangsmåde, kan du også bede din smarte veninde gå med på shopping og lade hende klæde dig på. Hvis du er lidt genert over at skulle pjatte dig gennem byens butikker eller du ved, du ikke har råd til nyindkøb, kan du i stedet bede hende skabe nye looks med det, du allerede har i klædeskabet. Husk at du sagtens kan opdatere dit look, uden at det koster alverden....

Sådan opdaterer du din garderobe for en billig penge

Endelig kan du løse problemet ved aktivt søge ny inspiration til din stil. Der er masser af inspiration her på woman.dk og i magasinet Woman, men hvis det ikke er nok input, kan du købe modeblade, se alverdens looks fra de store designeres show på enten style.com eller copenhagenfashionweek.com eller læse dig til inspiration på diverse modeblogs.

Her er de fedeste modeblogs ifølge Costume


Jeg har for travlt til mode


JEG HAR FOR TRAVLT TIL AT KLÆDE MIG SMART
Krisen:
Du ville egentlig gerne være smart til hverdag - men det kikser hver eneste dag, fordi du har så travlt, at du bare tager det på, der ligger øverst i bunken, og springer ud af døren...

Sådan løser du krisen:
Det handler om planlægning! I stedet for at tænke tøj om morgenen, når du har susende travlt, så tænk over det om aftenen, inden du går i seng. Brug et par minutter på at overveje, hvad morgendagen vil byde på (vejret kan du tjekke på dmi.dk), og læg så dit tøj frem, så det er lige til at springe i, når vækkeuret ringer. Kan du ikke beslutte dig til, hvad du har lyst til dagen efter? Så læg to sæt tøj frem - så har du lidt at vælge mellem men ikke så meget, at du går i panik!

Jeg føler mig tyk


JEG FØLER MIG FOR TYK / FOR TYND / IKKE GODT TILPAS
Krisen:
Alle har dage, hvor ingenting føles rigtigt. Du er måske lidt træt efter en vild nat i byen, du føler dig oppustet, de lår, du hader, føles ekstra tydelige eller du er bare i dårligt humør...

Sådan løser du krisen:
Lav et nød-sæt tøj særligt til dårlige dage! Tøjet skal være løst og blødt, så det føles behageligt og skjuler dine ømmeste punkter, og så skal det samtidig være fikst nok til, at du føler dig lidt lækker i det. Hvis du synes, at dit emergency-sæt ser lidt kedeligt ud, så pep det op med et par fede accessories - en lækker taske, et fedt tørklæde og et par armbånd eller en halskæde kan forvandle selv det kedeligste tøj.

Sådan skaber du et personligt look med tilbehør


Jeg trænger til nyt tøj


JEG TRÆNGER TIL NYT TØJ, MEN JEG HAR IKKE NOGLE PENGE
Krisen:
Hvis bare du havde en ny kjole / et par gode jeans / de rigtige sko, så ville du se helt anderledes ud! Men ak - du har ingen penge...

Sådan løser du krisen:
Den oplagte mulighed er at gå på opdagelse i dit eget klædeskab - med mindre du har pinlig styr på tropperne derinde (og hvem har egentlig det?) gemmer der sig sikkert noget allerbagerst, der minder om det, du mangler. Stadig på bar bund? Så arrangér en tøj-byttedag med veninderne, hvor I bytter alle jeres fejlkøb med hinanden. Voila! Ny garderobe til dig!

Få flere tips til at opdatere din garderobe for en billig penge

Jeg går altid i sort


JEG KAN IKKE FINDE UD AF AT GÅ I FARVER
Krisen:
Sort klæder alle. Sort slanker. Sort er let at gå i. Og farver er svære at gå i - klæder de cig? Og hvordan kombinerer man dem? Næh, sort er sikkert - men måske er det også lidt kedeligt...?

Sådan løser du krisen:
Du kan faktisk lære at gå i farver - det handler bare om øvelse.

Lær at gå i farver


Jeg er ikke god til accessories


JEG KAN IKKE FINDE UD AF AT BRUGE ACCESSORIES
Krisen:
Alle siger, at vejen til et personligt look er at bruge accessories. Men hvordan hulan gør du?

Sådan løser du krisen:
Læs Womans guide til at skabe dit personlige look med accessories

Sådan skaber du et personligt look med tilbehør

Jeg skal til fest / jobsamtale / begravelse


JEG SKAL TIL FEST / JOBSAMTALE / BEGRAVELSE / BRYLLUP
Krisen:
Livets store lejligheder og sjældne begivenheder åbner op for helt nye tøjkriser - for hvordan klæder du dig passende til jobsamtaler, begravelser og bryllupper?

Sådan løser du krisen:
Woman har selvfølgelig lavet en guide til, hvordan du klæder dig til de svære begivenheder.

Sådan lurer du dresscoden