article 20113
article 20113© woman.dk

Mix og match sæsonens vilde prints

Sådan følger du sæsonens frække trend og kombinerer vilde mønstre

30. maj 2005 af Woman

Af: Mette Andrea Boesgaard

Mønstermix fra Missoni

Mønstermix fra Missoni

I følge de internationale modehuse er en af de hotteste trends denne sæson det mønstermix en masse. Jo flere former for prints, du kan mixe, desto bedre. Hvis du er vant til at gå i sort (eller bare ensfarvet) fra top til tå, kan udsigten til det totale print-mix godt lyde skræmmende. Men det er faktisk både smart, lækkert og ganske let, hvis bare du følger et par enkle retningslinier. Hæng på og Woman Jubii gør dig trendy med de moderigtige...
  • Hold alle prints i den samme farvefamilie. Hvis du er novice udi at kombinere prints, kan du starte blidt med at kombinere prints i samme farve ? gul, grøn, lyserød. Når du bliver lidt modigere, kan du kaste dig ud i vildere kombinationer, men hold dig stadig inden for en farveskala, for eksempel pastelfarver eller pang-farver.
  • Bland proportionerne. Det er SÅ passé at iklæde sig tætsiddende prints fra top til tå ? kombinér i stedet løse, flagrende toppe med tætsiddende bukser eller nederdele og vice versa.
  • Brug blomsterprint som basisfarve. I denne sæson er der så mange blomsterprints, at de nærmest at regne som en neutral farve. Og du kan faktisk mixe dem med alle former for mønstre og prints ? lige fra striber, tern og grafiske mønstre til polkaprikker!
  • I tvivl? Så stol på dit instinkt! Det sjove ved mix-og-match-trenden er jo netop, at det handler om at bryde reglerne. Så prøv forskellige muligheder og spring ud i det!

 

Læs mere:
Er masser af mønstre monster-fedt? Deltag i Woman Debatten