Sådan blev GANNI Danmarks darling

Man kan ikke sige Scandi Girl uden også at sige GANNI

21. oktober 2022 af Annoncør

Bella Hadid, Beyoncé og Kylie Jenner. Hvad har de til fælles? De er alle en del af den såkaldte #GanniGirls klub. For det danske brand har både fundet sin plads i den danske og den internationale modeverden.

GANNI er ejet af grundlægger Nicolaj Reffstrup og kreativ direktør Ditte Reffstrup, som også er gift, hvis du ikke allerede havde gættet det på efternavnet. De har på sin egen måde fundet opskriften til at dominere både modeverden, men særligt også Instagram, hvor både modeller og influencere poserer med blomstrede kjoler og ikoniske sweatre. Og spoiler, det er også Instagram, der har medvirket til tøjmærkets store succes. For i dag bliver GANNI anset som et kultbrand, der kun trækker flere følgere til. Men hvordan kom tøjmærket egentlig hertil?

Et stærkt brand

I 2015 slog modellen Helena Christensen et billede op på Instagram med skuespilleren Kate Bosworth. De havde begge tøj fra GANNI på og skrev #GanniGirls i caption. Det var måske ikke meningen, men syv år senere er netop dét hashtag et billede på, hvordan GANNI er blevet så populært. GANNI er nemlig blevet set på flere kendisser som både sangeren Jada og Selena Gomez.

I dag er en GANNI pige billedet på en it girl i modebranchen, men ifølge Ditte Reffstrup handler det i virkeligheden ikke så meget om tøjet, men om en attitude. For en GANNI pige er en pige med selvtillid, som også er afslappet omkring mode. En blomstret bluse fra GANNI sammen med et par jeans og sneakers er det perfekte eksempel på, hvordan man kan kombinere det feminine og minimalistiske. Samtidig kombinerer de også klassikere med nutidens bedste trends. Hvis du selv vil være en del af GANNI pigerne, kan du hos webshoppen Anthon komme til at eje et af de smarte designs fra GANNI.

Unikke designs

Men det er ikke kun Instagram, der kan tilskrives deres stærke brand. Går man rundt i København, vil det ikke være svært at spotte deres dristige designs. Det er feminint, og det er cool og ubesværet på samme tid. Hvor det for nogle år siden var sort på sort, der kendetegnede den skandinaviske stil, er det i dag farverige sweatre og grafiske t-shirts, som GANNI også repræsenterer. Kvaliteten er også i top, og hos webshoppen Anthon kan du både få smarte tasker og kjoler fra GANNI til en fordelagtig pris. 

B for Bæredygtighed

Man kan heller ikke tale om modeverden uden også at tale om bæredygtighed, og selv om der er lidt vej endnu, er GANNI begyndt på den rejse. Tøjmærket har i 2022 sat en række mål for klimahandling og cirkularitet, som indebærer genanvendelse. Derudover igangsatte GANNI det, der hedder ’Ganni Repeat’. Her kan man som forbruger leje den helt perfekte kjole til nytår eller sweateren til familiefødselsdag for en brøkdel af den originale pris, og målet er også, at kunder skal kunne bytte deres tidligere GANNI tøj til fordel for et gavekort. I fremtiden vil GANNI også producere færre kollektioner af højere kvalitet, som holder længere. Så hvis du går ind for bæredygtighed, kan du med god samvittighed købe GANNI.