Find den perfekte badedragt
Find en lækker badedragt til strandturene! © Getty Images

Sådan finder du den perfekte badedragt

Det vigtigste er, at du føler dig godt tilpas i badedragten

1. september 2018 af Woman

Den gode gamle klassiker har fået sin genkomst, og selvom den ikke just er optimal til solbadning uden streger, så har den så mange andre fordele:

  • Den er superpraktisk. Du risikerer ikke at springe op af bølge blå og opdage, at du har tabt over- eller underdel og blottet dig for hele stranden inklusive flotte strandløver.
  • Den er god, hvis du ikke har det så godt med at være nøgen i offentlighed. Tilsæt en sarong, og du har et helt outfit!

Der er altså mange gode grunde til at springe i badedragten. Men hvordan vælger du en, der klæder dig bedst? Woman har samlet de gode råd til at finde en badedragt, du føler dig godt tilpas i.

Husk, at det allervigtigste er, at du selv kan lide din badedragt. Du bestemmer heldigvis helt selv, hvad du synes ser godt ud på dig, og du bør ikke tænke over, hvad andre tænker. Hvis du alligevel vil have et par gode råd, kommer de her:

Blå badedragt med stropper
Husk, at det allervigtigste er, at du selv kan lide din badedragt. © Getty Images

1. Hvis du har store bryster

Hvis du har store bryster, og gerne vil finde en lækker badedragt, er det alfa og omega, at de får ordentlig støtte. 

Vælg en badedragt med en bøjle-bh eller formstøbte skåle, de støtter bedst. Vil du gerne have dine bryster til at se lidt mindre ud? Så vælg en badedragt, der holder øjet enten over eller under det bredeste sted på brystet – det får din barm til at syne mindre overvældende. En god detalje kunne for eksempel være en stribe over eller under barmen, og badedragter i lyse farver, med små mønstre eller med flæser (der vel at mærke ikke er på brystet) leder også opmærksomheden væk fra området. 

Hvis du er blufærdig, kan du med fordel gå i en bue om nedringede badedragter, som retter beskuerens øjne lukt mod dine bryster. Vælg i stedet en badedragt med en firkantet, høj udskæring, der slutter vel over barmen (hvis du vælger en badedragt, der slutter højt i armhulen undgår du også, at dine babser falder ud til siden). 

En badedragt, der har lave ben, får din underdel til at se lidt bredere ud og giver mere et afbalanceret helhedsindtryk.

Sort badedragt
En fin, sort badedragt. © Getty Images

2. Hvis du har små bryster

Vil du have mere kavalergang? Så vælg en badedragt, der fremhæver det, du har. Badedragter med bøjle-bh får en lille barm til at syne af mere, særligt hvis du vælger en balkonette-skål med lidt push-up effekt og måske fyld i. 

Vælg udskæringer, der ender i et V ved brystets midte, som for eksempel halterneck-toppe. Horisontale striber og geometriske mønstre får også din barm til at syne af mere.

3. Hvis du har en stor numse og brede hofter

Find en badedragt, der dækker numsen godt uden at blive en hel våddragt af den grund! Men pas på du ikke vælger en badedragt med for lav benskæring, for det får dig til at se gammeldags og bredbaget ud. 

Mørke flader af farve får din ende til at være mindre iøjenfaldende, hvis det er det, du gerne vil have. Vi elsker dog store numser, så du kan også vælge en badedragt, der viser mere af din bagdel.

Kvinde med sort badedragt
Vis, hvad du har! Du er jo lækker! © Getty Images

4. Hvis du ikke har en talje

Skab lidt ekstra talje ved at vælge en badedragt med bælte i taljen eller vælg en badedragt med vovede udskæringer i siden. Det får det nemlig til at se ud, som om du har lidt mere facon.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori