Foto fra Gestuz' efterårskollektion. Se mere på gestuz.com© Gestuz.com

Sådan går du i oversize tøj

Synes du også, det ser cool ud, når de smarte piger går i løse, draperede kjoler, bukser og toppe? Få guiden til stilen her!

3. august 2011 af Mette Andrea Boesgaard

Sådan går du i oversize tøj

Oversize, volumniøst, draperet - kært barn har mange navne, og kun et er fælles for det: Den slags ser supercool ud de rigtige piger! Føler du ikke, at du er en af dem - men vil du gerne lære tricket? Så læs med her, hvor Woman har de allerbedste råd til, hvordan du bliver smart i oversize tøj!

Oversize tøj kommer i mange forskellige afskygninger - der er bløde, draperede kjoler, posede bukser, store boyfriend-blazere, løse t-shirts og toppe med draperinger og kæmpe cardigans og striktrøjer. Hvad der skal være oversize lige nu dikterer kun moden og din egen smag, men der er helt bestemt også noget til dig derude - det gælder bare om at vælge rigtigt!

Få stilen

 

© woman.dk

Vær klar over, at oversize tøj ændrer din facon meget. Det er de færreste, der ser høje og slanke ud i den slags tøj, og hvis det altid har været dit mål med den måde, du klæder dig, skal du nok lige vænne dig til dit nye look... Hvis du vil have succes med at hoppe i oversize tøj, skal du dels have lejlighed til at prøve dig frem - og dels have tålmodighed til at lære dit nye look at kende. 

 

Victoria Beckham er cool i oversize bukser og stram top, der virkelig viser hendes slanke overkrop

 

Hold dig til tøj, der er lavet til at være oversize - så er det skåret og syet, så det falder på den rigtige måde. Vent med at eksperimentere med store ting fra herreafdelingen, til du er blevet bedre til oversize tøj. Og lad være med at tage tøj på, der bare er 1-2 numre for store; det ser sjusket ud - ikke cool.

 

Beslut dig for, hvad du gerne vil skjule og hvad du gerne vil fremhæve. Det, du vil skjule, gør du klogt i at gemme i noget oversize - det, du vil fremhæve, skal du også i et oversize outfit trække frem med noget tætsiddende for at afbalancere look'et og vise, at du stadig har facon. Er du for eksempel ked af din mave, er en oversize kjole en god ide - men vælg en, der er kort, så du viser masser af ben (eventuelt dækket af tights eller leggings i koldere vejr) og arme. Er du ked af numsen, så skjul dem i et par posede bukser, men vælg en top, der sidder til.

De to vigtigste regler, når det kommer til oversize tøj er:

1. Du skal altid kombinere noget løst og noget stramt i dit outfit for at skabe et harmonisk helhedsindtryk - dvs. løs tunika / stramme leggings, løse bukser / stram top, løs habitjakke / stramt tøj under.

2. Dit oversize tøj skal altid være så oversize, at det ikke klæber til dit ømme punkt - det fremhæver det nemlig bare endnu mere! Klæber det, er det en ommer - så må du gå efter noget med et andet snit eller fald.

 

Kig efter de rette detaljer - det er dem, der gør, at en top ser fantastisk ud på dig, mens en anden får dig til at ligne en prop med ben. En lille detalje som et læg, en anden halsudskæring, et andet materiale eller at taljen sidder lidt lavere, kan gøre hele forskellen. Som rettesnor betyder det, at de regler, der normalt gælder for din kropsfacon, også gælder når du trækker i oversize tøj. Hvis du for eksempel er æblefacon og gerne vil have en oversize top på, så drop brede toppe og vælg i stedet en lang en - det får dig til at se lang ud i stedet for rund ud. Har du en stor numse, men vil du trække i posede bukser, så vælg et par, der sidder lavt på taljen, så din numse ikke kommer til at se ud som om, den er en meter lang. Og er du begavet med store bryster, så hold dig til oversize toppe, der har v-udskæring, for det bryder brysterne op og får dem til at se mindre ud.

LÆS MERE Klæd dig efter din kropsfacon

 

© woman.dk

Hold dig til ensfarvet tøj. Hvis du vælger mønstrede bukser eller kjoler, er risikoen for at ligne et kludetæppe meget større. Ensfarvet tøj - gerne i en neutral farve - får i tilgift virkelig linierne og draperingerne i tøjet til at stå frem. Skinnende stoffer som for eksempel satin og silke fremhæver dit draperede tøj yderligere, så vent med det, til du er klar til det.

 

Husk hælene. Oversize tøj kommer let til at se lidt telt-agtigt og afslappet ud, men kombinerer du det med højhælede sko, pifter det look'et op. Og så slanker det, og du har brug for at se så slank som muligt ud under alle lagene!

 

Mary-Kate Olsen kombinerer en stor, oversize t-shirt med en stram nederdel.

 

Brug accessories som fokuspunkt. Vælg iøjenfaldende tilbehør til at supplere dit look - et bredt bælte eller en smuk, stor halskæde giver dit look personlighed og kant.