Woman
Woman © woman.dk

Sådan klæder du dig som en rigtig lady

Kvindestil og timeglasfacon er in til efteråret

19. august 2005

 

Efter et halvår (eller mere) i boheme-modens tegn, hvor prints, plateausko og flagrende, flippede sigøjner-nederdele var det hotteste hotte, har moden nu taget en dramatisk drejning hen mod det mere polerede look. Efterårsmoden byder nemlig på en overdosis lady-like - i den kommende sæson handler det om nydelige spadseredragter og smukke kjoler, blonder og høje hæle.

Mode-eksperterne kalder stilen Hitchcock-heltinder, fordi den er voldsomt inspireret af de stilfulde kvinder i Hitchcocks mange film. Stilens allervigtigste træk er, at der er dømt fuld skrue på timeglas-figuren: Det handler om at vise talje og masser af kurver! Bryster, baller og deslignende er dog sikkert gemt af vejen - det hele skal være i stedet være dydigt og damet.

Vil du have stilen? Så har Woman de bedste råd til, hvordan du får den:

  • Start indefra. En rigtig kvinde er ikke iført boksershorts og undertrøjer eller en wonderbra, der skubber brysterne helt op under hagen. Er du 100 % lady, går du selvfølgelig i delikat fransk blonde-undertøj - en lille balkonette bh og et par flagrende trusser.

 

  • Drop bukserne og vælg i stedet kjoler eller nederdele. Efterårets hotteste kjoler slutter tæt om kroppen og fremhæver de smukke kvindelige kurver - og et bælte i taljen gør kun din timeglasfigur endnu mere iøjenfaldende. Er du mere til nederdele, så vælg en pencil-nederdel, der sidder tæt om numsen og går ind ved knæene - det får kurverne til rigtigt at træde frem.

 

  • Suppler nederdelen med de fineste bluser i silke og chiffon - vælg bluser med blonder, bånd og skønne detaljer. Faconen skal følge din figur, men slutter de ikke helt tæt til, kan du altid fremhæve din talje med et bælte.

 

  • Fryser du? Smid en figursyet jakke over skulderen - gerne en, der matcher nederdelen eller kjolen, for spadseredragter er in! Alternativt kan en fin striktrøje (naturligvis med det obligatoriske bælte i taljen) også gøre finten.

 

  • En håndtaske, læderhandsker og pelsstolaer giver den helt rigtige diva-stemning. Og din efterårsjakke skal selvfølgelig være en vel-tilskåret trenchcoat ? helst i sort.

 

  • En ægte dame sender et myndigt klik fra de høje hæle ud i verden, når hun går, så hvis du ikke allerede har et par pumps, er det nu, du skal købe dem.

 

  • Og så et ord om farveskalaen: Det er de neutrale farver, der er hot i år - og ingen farve er mere hot end sort, så brug gerne masser af det! Bliver det for voldsomt mod din vinterblege hud, så vælg brune, grå eller marineblå nuancer i stedet. Og husk så at købe noget i sæsonens must-have stof, tweed - det er rasende lady-like!

Læs mere fra samme kategori