Forårsmode 2020
Forårets tendenser byder blandt andet på store blazers og tern. © Wenn

Her er de 10 største tendenser i foråret

Er du klar på at kaste dig ud i limegrøn og pastellilla?

9. januar 2020 af Simone Overgaard Aaberg

Et nyt år er begyndt, og det betyder også, at vi snart hilser en række nye trends velkommen. Er du nysgerrig på, hvad forårsmoden 2020 har at byde på? Så er du kommet til det helt rette sted!

Frederiksberg Centret har spurgt stylist Clara Matz om, hvilke farver der vil dominere, og hvilke items der er musthave dette forår – og du kan blive klogere på det hele i artiklen her. Du kan læse den komplette vurdering af forårsmoden 2020 på Frederiksberg Centrets hjemmeside.

De største tendenser i foråret 2020

Clara Matz giver sin vurdering af, hvilke farver, materialer og accessories du skal have fat i, hvis du vil være helt opdateret på den nyeste mode. Og selvfølgelig hvilke specifikke items og printtyper, som vi ikke kan komme udenom i foråret 2020.

1. Beige, pastellilla og limegrøn

Hvis du gerne vil hoppe i de moderigtige farver dette forår, så skal du have fat i 90'ernes populære farver. Limegrøn, gul og en skinnende grå kan du ikke komme udenom – særligt den limegrønne forventer Clara Matz bliver en af de helt store tendenser.

Du kan også hoppe i et pastellilla outfit, hvis du vil være med på moden. Den fine violette farve oser af forår og sommer, og den kan eventuelt kombineres med en anden af forårets farver: Beige (det perfekte valg, hvis du ikke er helt frisk på de mere farverige tendenser). 

Pastellilla, limegrøn og beige vil være dominerende farver i foråret 2020.
Pastellilla, limegrøn og beige vil være dominerende farver i foråret 2020. © Frederiksberg Centret

2. Blazer, vest og den store kjole

Hvis du kun skal købe ét lækkert item til foråret, så lad det være enten en blazer, vest eller stor kjole – det er i hvert fald disse tre ting, som modebilledet i foråret 2020 vil bære præg af.

En blazer slår aldrig fejl, og ifølge stylist Clara Matz må den meget gerne være lidt oversize. Gå efter de klassiske farver; sort, hvid, grå og beige, eller kast dig over en i tern (der er en anden af forårets tendenser). 

Generelt vil oversize items dominere i foråret, og det gælder også kjolemæssigt. Gå efter en lidt mere ballonformet kjole og style den med enkle smykker og sandaler.

Store flotte blazere er ikke til at komme udenom til foråret.
Store flotte blazere er ikke til at komme udenom til foråret. © Frederiksberg Centret

3. Lak og læder

Hvis du vil iklæde dig forårets populære materialer, så skal du ud og investere i lak og læder. De to materialer kommer i mange afskyninger, så er du eksempelvis til læderbukser og en lak-frakke, så er det bare det, du går efter. 

Hvis du skal være ekstra vovet, så kan du vælge at kaste dig over mere farverige læderitems end den klassiske sorte variant – mange mærker har nemlig haft gang i farvepaletten i deres designs, og det ser ret fedt ud (hvis du spørger os)!

Brug læder sammen med dine basic-items.
Brug læder sammen med dine basic-items. © Frederiksberg Centret

4. Dyreprint, polkaprikker og skandinaviske tern

Hvis du er vild med print, så vil det sikkert glæde dig, at både prikker, tern og dyreprint vil være at finde i modebilledet i foråret 2020. Med andre ord er det de lidt mere diskrete printtyper, der vil dominere (hvor det tidligere har været blomsterprint i stor stil). 

Ifølge Clara Matz bliver dyreprint som leopardprikker og zebrastriber dog mindre diskret, men mere oversize! Polkaprikker vil du heller ikke kunne komme udenom – særligt i klassisk sort og hvid.

Prikker og tern er populære dette forår.
Prikker og tern er populære dette forår. © Frederiksberg Centret

5. Engelsk Country eller Outdoor Chick 

Lad dig inspirere af en royal, engelsk stil og et afslappet outdoor-look til foråret. Vandrestøvler, flotte regnjakker og fede fleecetrøjer lyder rimelig behageligt – og det vil altså være helt med på moden at iføre dig et lignende outfit til foråret. 

Hvis du har set den populære serie The Crown (Der er en af de mest romantiske serier på Netflix), så kan du også lade dig inspirere af den royale engelske stil, som kvinderne i serien bærer så smukt. 

6. Knæhøje støvler

Når det kommer til forårets skotendens, så er læder igen på spil. Det helt store til foråret er nemlig knæhøje læderstøvler (altså støvler, der går til lige under knæet). Støvlerne går både godt til et par fede jeans eller en flot kjole, så der er rig mulighed for at bruge dem hele foråret.

Knæhøje læderstøvler har fundet vej til forårets modebillede anno 2020.
Knæhøje læderstøvler har fundet vej til forårets modebillede anno 2020. © Frederiksberg Centret

7. Bøllehat, minitasker og taljebælter

Accessories kan pifte ethvert outfit op, og til foråret skal du går efter bøllehatten, minitasken og et taljebælte. Tasken er et hit i alle farver, så hvis du er en af de kvinder, der gerne vil lære at gå i farver, så kan tasken være et lille skridt i den rigtige retning. 

Et taljebælte udenpå din oversize blazer vil også pynte flot og give looket et feminint udtryk. Og så er bøllehatten fulgt med over i det nye år, så den kan du roligt finde frem igen (eller anskaffe dig en ny, flot en af slagsen). 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori