© Getty

Shopping forlænger dit liv

Du træner nemlig både din krop og din hjerne, når du shopper

18. juli 2005 af Mette Andrea Boesgaard

Har man nogensinde brug for undskyldninger for at shoppe? Nå, skulle det alligevel ske, så er her det ultimative alibi: Nu er det nemlig videnskabeligt bevist, at det er sundt at shoppe! Ja, faktisk er det så sundt, at det forlænger dit liv!

Det er de to hjerneforskere Guy McKhann og Marilyn Albert, der står bag den opsigtsvækkende konklusion. For at nå frem til konklusionen har de undersøgt hele 3.000 ældre over en periode på 10 år, og ifølge de to forskere er der mange grunde til, at shopping er så sundt:

Først og fremmest har shopping en gavnlig indvirkning på din fysiske form, fordi du får rørt dig en masse, når du sniger dig rundt i alle de små butikker på udkig efter et godt køb. Og jo mere, du køber, desto sundere er det, for når du slæber rundt på store tunge poser, får du lige den ekstra vægt på armen, der gør motionen lidt mere effektiv?

Men shopping er faktisk også sund motion for hjernen. Som enhver kvinde ved, byder en shoppetur på masser af udfordringer ? du skal bestandigt træffe livsvigtige beslutninger a la "ser jeg godt ud i denne her?", "hvilken farve skal jeg vælge?" og "har jeg virkelig brug for denne her?" + du skal regne stolpe op og stolpe ned for at få råd til både dine shoppeindkøb og de daglige fornødenheder. De mange beslutninger gør, at kvinders hjerne er i topform, hvilket igen betyder, at vi lever længere end mændene.

Som om det ikke var mere end rigeligt allerede, har shoppeturene endnu en bonus, siger de to forskere: De øger nemlig vores selvtillid, fordi de giver os en følelse af at opnå noget. Og et positivt selvbillede er både alfa og omega, når det handler om at leve længe, og når det handler om at leve godt!

Så der har du beviset, sort på hvidt - bare se at komme afsted, og husk nu dankortet!