shorts - sæsonnens skønneste
shorts - sæsonnens skønneste© woman.dk

Sommerens must-have: Shorts

Sådan får du den fede stil fra catwalken

24. juni 2005

Korte bukser er in! Det lyder måske mest som noget for små drenge og smagløse, aspargeshvide turister på charterferie, men det er det bestemt ikke længere. Sat sammen med de rigtige toppe og sko, demonstrerede alverdens designere på forårets mange modeshows, at shorts er chic'e lige nu. Kig med på catwalken og bliv overbevist

Kunne du også godt tænke dig at give dig i kast med de nye smarte shorts? Så er her de bedste tips til, hvordan du opnår det rette look:

Alle slags shorts går denne sommer - hvad enten de er hotpants-længde, knælange, sidder til eller flagrer løst - men det allermest trendy er baggy shorts. Vær ikke bange for at købe dine sommershorts en størrelse eller to større end du normalt har brug for - og lad dem så hænge løst på hoften, evt. holdt oppe med et bælte. For at opnå det rigtige look, skal shortsene være ensfarvede og meget gerne holdt i en neutral farve som for eksempel sort, grå, beige eller kaki, og så skal de kombineres med en lille, feminin top.

Når det så er sagt, kan du faktisk style din shorts, så de kommer til at følge enhver af sommerens hotteste stilarter ? det handler bare om at vælge det rette tilbehør:

  • Boho-look'et: Brug shortsene med søde toppe og flagrende bluser, brede bælter og store guld- eller sølvsmykker ? dinglende øreringe, store armbånd, lange halskæder.

 

  • Safari-look'et: Vælg naturfarvede shorts og sæt dem sammen med en af sommerens smarte safarijakker. Vælg tilbehør af træ eller med zebra- eller krokodilleskind til.

 

  • Retro-chic: Kombiner knælange shorts med en dydig top, en jakke, perlekæder og store retro-solbriller.

 

Men hvad så med fodtøjet? Brug ikke stiletter til dine shorts - vælg i stedet trendy plateau-sko, pumps med en ankelrem eller endda rå læderstøvler, alt efter temperaturen og hvilket look, du vil opnå. Flade, søde ballerina-sko er også smarte ? men undgå dem, hvis du ikke fra naturens side er udstyret med superlange stænger.