Striktrøjer
Vi skal bare be' om en af hver, tak!© Instagram: Plystreknitwear, Marmalade_knitwear

8 strikke-Instagramprofiler, enhver strikker skal følge

Kender du alle på listen?

9. oktober 2020 af Ida Storm Frøslev Hansen

Det er endnu engang blevet hipt at strikke! Om det er grundet corona, et øget fokus på bæredygtighed, eller bare hvor meget power det giver at kunne lave sit eget tøj, ved vi ikke. Dog ved vi, at det er den fedeste følelse at smide en hjemmestrikket sweater over hovedet. 

Der er SÅ mange dygtige strikkere, der viser deres flotte, seje og sjove kreationer på Instagram, og de giver os alle lyst til at strikke samtlige af de strikke-projekter, de fremviser på deres profil. Her har vi samlet nogle af de profiler, vi elsker at følge med hos. 

1. Petiteknit

Mette, der står bag Petiteknit, er helt uundgåelig, når vi taler om de bedste strikke-Instagramprofiler. Petiteknit er den ukronede dronning af strik, og det er hos hende, at rigtig manges strikkerejse begynder. 

Hun laver den ene vidunderlig strik efter den anden og giver selv de af os, der har ti tommelfingre, lyst til at blive snilde med et par rundepinde i hænderne. Altså SE lige den strikkede t-shirt med blingknapper! Sådan en vil vi også kunne lave! 

2. Spektakelstrik

Er du til sjove, farverige og anderledes strikkeprojekter? Så SKAL du kende til Spektakelstrik! Mie laver virkelig seje og finurlige strikkeprojeker – for eksempel balaclava huer, veste i sjove mønstre og seje beanies. 

3. Sofie Rødkjær

Hvis du er nybegynder, kan det være svært at se, hvordan du nogensinde selv skal strikke noget af det, de profesionelle strikkere hagler af pindene. Men så følg med hos Sofie! 

Sofie er teststrikker for forskellige brands, og du ser derfor, hvordan mange af de velkendte projekter ser ud, når det ikke er strikket af en professionel. Derudover laver hun nemme guides til, hvordan du selv kan strikke og hækle dine egne scrunchies – sejt!

4. Marmalade_knitwear

Hos Marmalade_knitwear er alt nuttet og grafisk – elefanter, hunde, kaniner, jordbær og citroner pryder hendes puftrøjer og veste. Du kan faktisk bestille en fin sweater eller vest inde på hendes profil, så hvis du ikke er lige så ferm med strikkepindene som Marmalade_knitwear, kan du stadig få fingrene i en nuttet trøje med jordbær på. 

5. Yarnjunkies

I Yarnjunkies univers skal det være sjovt, nemt og hyggeligt at strikke. Derfor er der noget for enhver smag i deres fine strikkeunivers. Se for eksempel denne her seje tivolisweater – den er jo SÅ sej!

6. Knitting for Olive

Knitting for Olive laver fine, traditionelle og æstetisk smukke strikkeprojekter. Profilen bliver drevet af mor og datter, og de har tilmed deres egen hjemmeside, hvor du kan købe garn, opskrifter og få hjælp i deres strikkevideoer. 

7. Claraeggers

Clara er en sej Aarhus-dame, der til dagligt arbejder som lingvist, og ved siden af det strikker hun med lynets hast. Hendes Instagram-profil bugner af seje projekter og farverige sweatere, der lige er kommet af hendes brandvarme pinde. 

8. Plystreknitwear

Hvis du ikke blot er vild med strik, men også er tosset med broderier, vil du elske profilen Plystreknitwear. Norske Warunee Bolstad kombinerer strik og broderi på en super sej og moderne måde, der får os til at ønske, vi havde hørt lidt bedre efter i håndarbejdstimerne i folkeskolen, så vi også kunne brodere lige så smukt!

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori