Kvinde måler sin bh størrelse
Få styr på din bh-størrelse. © Getty Images

6 tips til dig, der skal købe en ny bh

Har du styr på, hvordan din bh skal sidde?

20. februar 2020 af Zenia Andine Kehlet

De gamle bh'er har efterhånden set bedre dage, og nu er det blevet tid til at skifte dem ud. Du har brug for at føle dig godt tilpas i dit undertøj, og selvsikkerheden starter ofte i de inderste lag. Og selvom du er den eneste, der ved, hvad du har på, så har det bare en stor betydning, når du føler sig godt tilpas. 

Du står i butikken og skal købe en ny bh, men hvilke ting skal du egentlig være opmærksom på?

Vi har i denne artikel – i samarbejde med lingerishopper Louise Maj Jensen – samlet en række råd til dig, du kan bruge, når du skal købe en ny bh.

1. Bliv klog på størrelsen

Det kan godt være lidt grænseoverskridende at få hjælp af en ekspedient med størrelsen – men det er dét, de er der for. Hvis du er i tvivl om størrelsen, kan de tage et mål af dig, så du er klar over, hvad det er, du skal kigge efter i butikken. Det føles ikke meget anderledes end et lille kram. Det gør det meget lettere for dig at kigge efter noget, når du har styr på størrelsen og dermed noget konkret at gå efter.

Et godt tip: Kravler din bh op ad ryggen, så er omkredsen for stor. Prøv i stedet med en omkreds, der er mindre.

2. Den må godt sidde lidt stramt

Din bh kommer uden tvivl til at udvide sig, når du bruger den. Derfor er det vigtigt, at du bruger en bh, hvor omkredsen sidder til, og du starter med at lukke den i den yderste hægte.

“Det er omkredsen, som skal bære det meste af barmen, så det ikke er stropperne, som tager al vægten, da det kan give ømhed. Derfor er det super vigtigt at omkredsen sidder til, men alt med måde,” fortæller Louise Maj Jensen. Selvfølgelig ikke så stramt, at du ikke kan trække vejret.

Et godt tip: Der skal være plads til at få to fingre ind mellem din bh og ryg.

Kvinde med sort bh
Bh'en skal sidde behageligt. © Getty Images

3. Prøv dig frem

Når du er på jagt efter den perfekte bh, så er det vigtigt, at du går ind til det med et åbent sind. Kun ved at prøve de forskellige pasforme finder du ud af, hvilken der passer dig bedst. At udelukke pasforme er lige så vigtigt på vejen mod den rigtige. Der findes fire forskellige pasforme og for at finde den der passer bedst til dig, kan det være nødvendigt at prøve de forskellige slags. 

  • Plunge: Denne er oftest en push-up bh, som er god til mindre bryster, men kan også findes uden vattering, hvor størrelsen også går lidt højere op.
  • Balconette: Denne model er god til de lidt større bryster, og den kan bruges stropløs under blandt andet en off-shoulder kjole eller bluse. 
  • Full cup: Denne model er oftest bedst til store bryster, da den er uden vattering og lægger sig tæt ind til brystet.
  • Demi: Den klassiske t-shirt bh med let vattering uden push-up. God til de mellemstore bryster. 

Et godt tip: Prøv alle pasforme, hvis du er i tvivl. Du kan nemt blive overrasket.

4. Spørg om hjælp

Selvom det kan være svært eller sårbart at bede om hjælp, når du ikke har andet end undertøj på, så gør det alligevel. Ekspedienten er lige så interesseret i, at du kommer hjem med noget der passer, som du selv er. Og så kan du også lige få hjælp til stropperne med det samme. 

“Når du har prøvet nogle forskellige bh'er og fundet ud af, hvilken størrelse og pasform, som fungerer bedst til dig, så få ekspedienten til at skrive det ned. På den måde kan du gøre lingerishopping til en super nem og sjov oplevelse,” fortæller Louise Maj Jensen.

Et godt tip: Få størrelsen skrevet ned. De fleste butikker har mulighed for at give dig et kort, eller skrive det på et medlemskort eller en app. 

Bh'er i skuffe
Gør det sjovt at shoppe lingeri. © Getty Images

5. Mærk efter

Louise Maj Jensen pointerer: “Du skal huske, at uanset hvilke råd du får, er det altid vigtigt, at du føler dig godt tilpas i det lingeri du har på.”

Selv med vejledning fra en ekspedient kan det godt være, at du ikke føler dig helt tilpas i det, du har på. Så husk at have dig selv med undervejs i processen. I sidste ende er det dig, der skal gå med bh'en en hel dag. Og så er det vigtigste, at du føler dig godt tilpas i det, du har på. 

Et godt tip: Træk vejret, bevæg dig lidt. Føles det godt, så har du fundet den rigtige! 

6. Vask altid bh'en i hånden

Altid husk, at bh'er med bøjle skal håndvaskes. Putter du den i vaskemaskinen ryger garantien – og ikke nok med det, så kan bøjlen knække, vaskemaskinen kan gå i stykker, og dit andet tøj kan risikere at få nogle huller, hvis bøjlen hopper ud. 

Uanset pris, så skån dit tøj og vaskemaskinen, og vask den i hånden. 

Et godt tip: Tag den med i bad, så du kan vaske den mens din balsam trækker i håret. 

Bh'er hænger til tørre
Vask dine bh'er i hånden. © Getty Images

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori