Sæsonens nederdele
Sæsonens nederdele© Colorbox

Træk i sommerens lange skørter

Se galleriet med de lange nederdele og få de fede fif til den nye trend

9. maj 2005

Efter et par år i skammekrogen, er lange nederdele atter tilbage i modebilledet! Da forårskollektionerne blev præsenteret på alverdens catwalks for snart mange måneder siden, var de det helt store hit, og nu er de endelig ved at være i butikkerne. Det hotteste hotte er nederdele med rigeligt med schwung i - og masser patchwork, print, spejle og broderier. 

Og der er såmænd masser af gode grunde til at hoppe med på bølgen: Lange nederdele er smukke. De giver luft til benene. Og de skjuler fede ben og brede bage. Pas dog på rulletrapper, svingdøre og cykler og tårnhøje stiletter, hvis du trækker i de flagrende skørter.

VÆLG DEN RETTE NEDERDEL
Hvis du går rundt og bilder dig selv ind, at du ikke kan have lange nederdele på, så hold straks op med det - det er nemlig en skrøne. Som med de fleste andre modediller gælder det, at det bare handler om at finde en nederdel, der passer til dig og din kropsfacon. Når du skal vælge det rette skørt, skal du kigge på 2 ting: Hvor på benet nederdelen slutter - og volumniøs nederdelen er.

Nederdelens længde: Hvis du er lav, så pas på med gulvlange nederdele - de kan nemlig godt virke lidt overvældende, når du bærer dem. Vælg i stedet en, der slutter en anelse over anklen. Er du høj, skal du passe på, at nederdelen ikke er for kort; så ser det nemlig ud som om, at den stumper.

Nederdelens volumen: Hvis du har en drengefigur uden synderlige hofter, og du gerne vil fremhæve din talje, så vælg en nederdel, der sidder til og som har masser af detaljer i taljen - lommer, plisseringer, spændende lukninger, broderier.  Vil du derimod skjule en stor ende under nederdelen, så vælg i stedet en nederdel, der ligger fladt over hoften og har A-facon. Ensfarvede, mørke nederdele skjuler også.

VÆLG TOP - OG VÆLG STIL
Når du hyller din underkrop i et flagrende gevandter, bliver helhedsresultatet pænest, hvis du bruger en top, der sidder til foroven - så viser du nemlig, at du rent faktisk har en smuk facon indenunder alle lagene...

Inden du vælger top, så læg dig fast på, hvilken stil du vil køre. De 2 hotteste trends lige nu er boheme-stilen og safari-stilen, men du kan sagtens kombinere din helt egen personlige stil med en lang nederdel. Det handler bare om at vælge det rette tilbehør.

Vil du være super boho-smart, så vælg en romantisk lille bondetop til en sigøjnernederdel. Vær dog opmærksom på, at det godt kan komme til at virke lige vel overdressed, når du står på kontoret mandag morgen. Du kan derfor med held i stedet kombinere sigøjnerskørtet med en tank-top eller to i lag på lag + et par store armbånd og lange halskæder.

Er du mere til safari-stilen, så vælg en enkel, ensfarvet nederdel, gerne i en mørk farve som brun, blå eller sort eller kaki. Brug en jakke med bindebælte eller en enkel skjorte til foroven.

Du kan også sagtens gøre nederdelen til sporty streetwear, hvis du kombinerer den med en hættetrøje eller en t-shirt. Og nederdelen bliver business-smart med en cashmere-trøje og skjorte.

Husk, at hvis du vælger en nederdel med masser af farver, striber og pynt, så ton den ned med en enkel top. En ensfarvet nederdel kan du derimod sagtens kombinere lidt med en top med masser af farver.

Bonustip: Er klædeskabet gabende tomt? Så kan du faktisk sagtens bruge din lange nederdel som tubekjole i en smal vending. Hejs nederdelen op og sæt et bredt bælte i taljen - voila, du har din nye kjole!

VÆLG DE RETTE SKO
Lad være med at trække i stiletter til den lange nederdel - for at være hip og trendy denne sæson skal du i stedet trække i rå sko eller støvler. Sæsonens sikre hits er de mange motorcykel-, cowboy- og ruskindsstøvler. Du kan også bruge en tårnhøj plateau-sko, men vær forsigtig, for stof i rigelige mængder og store højder kan lede til katastrofale fald! Alternativt kan du på en varm sommerdag snildt kombinere nederdelen med et par flade sandaler.