Kvinde børster tænder
© Woman.dk

“Sådan bruger jeg kokosolie til at undgå misfarvede tænder og dårlig ånde”

En fra redaktionen deler et privat skønhedstrick, du måske bør prøve?

30. januar 2018 af Helene Hyldgaard-Jensen

Helene Hyldgaard-Jensen, som er praktikant på Woman, har tidligere delt et af sine skønhedstip, hvor hun forklarer, hvorfor hun bruger Vaseline på sine øjenbryn og øjenvipper hver eneste aften

Nu deler hun endnu et skønhedstip. Selvom det ikke er videnskabeligt bevist, at det virker, bruger hun kokosolie til at få en god mundhygiejne og renere tænder. Kokosolie indeholder en stor mængde af laurinsyre.

Kokosolie er jo det nye sort

“Jeg fik øjnene op for kokosolie, da det gik op for mig, hvor mange sunde ting, du selv kan lave med det. Kokosolie er jo det gyldne svar på mange ting. Det er superpopulært og kan både bruges til en god hårkur, hjemmelavede ansigtsmasker og meget mere. Det rygtedes lige pludselig, at du også kunne få hvide tænder af denne her fantastiske frugt/nød. Jeg vidste ikke, om det virkede, men jeg blev jo nødt til at prøve!” 

Min oplevelse

“Efter lang tid mærkede jeg en ret stor forskel, når jeg kiggede i spejlet. Jeg følte også, at jeg havde en ren mund og en god mundhygiejne. Derfor er jeg blevet ved til den dag i dag og har tænkt mig at fortsætte – når du elsker kaffe så meget som jeg gør, så vil du næsten gøre alt for ikke at få misfarvede tænder eller dårlig ånde.” 

“Efter lidt research kom jeg frem til, hvad det var kokosolien gjorde, siden at jeg følte en ændring ved at skylle munden i det regelmæssigt.”

Bakteriedræberen

“Kokosolien hjælper faktisk med at neutralisere bakterier i munden og fungerer derfor som en rigtig karius- og baktusdræber – altså mindre risiko for huller i tænderne! Kokosolien beskytter også tænderne imod misfarvning på en naturlig måde – uden at din emalje tager skade. Udover det, så forbedrer det også din ånde, da bakterierne bliver neutraliseret. Og det kan vi jo ikke klage over. Du kan læse meget mere om oil-pulling her.”

Sådan gør du 

“Tag en teskefuld kokosolie i munden, og gurgl i fem minutter, før du børster tænder. Olien kan bruges både i fast og flydende form (den faste form bliver alligevel flydende, når olien blandes i munden med dit spyt). Det er ikke en superlækker følelse de første par gange, men du vænner dig til det lynhurtigt. Efter de fem minutter spytter du olien i skraldespanden. Undgå at spytte den i toilettet eller vasken, da den kan tilstoppe afløbene, når den størkner. 

Selvfølgelig er kokosolie ikke et mirakelmiddel, som kan gøre dine tænder lysere efter én gang eller to, men det er et sundt valg, da du får bedre mundhygiejne, mindre chance for huller og et pænere smil med tiden. Det virkede i hvert fald for mig.

I videoen her har jeg vist, hvordan det kan gøres.”

Video af Woman.dk. Musik af Lyfo – High. 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide