© iStock

Sådan får du dine glatte ben til at holde længere

Dine stænger har fortjent en god barbering – og du har fortjent ikke at barbere dem HELE tiden!

19. juli 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

1. Gå glad i (et varmt) bad

Start med et dejligt varmt bad. Vask dine ben, så du slipper af med urenheder på huden, der kan irritere dig, når du barberer dig. Bad ikke i koldt vand, da det kan give dig gåsehud, hvilket ikke gør din barbering specielt behagelig – eller effektiv.

2. Brug bodyscrub

Du kan med fordel exfoliere dine ben, før du går i gang med skraberen. Når du fjerner alle de døde hudceller, får du nemlig mulighed for at barbere de bittesmå hår, som kan være blevet fanget i huden.

3. Skarpe blade

De er vigtige! Hvis du har brugt din engangsskraber liiidt for længe, kan du både ende med betændelse, et bakteriehelvede og indgroede hår, men din barbering holder altså også længere, hvis du kommer helt ned til hårrødderne med de skarpe barberblade.

4. Den gode skraber

Udover nye og skarpe barberblade er det selvfølgelig også vigtigt, at du bruger en god skraber. Du kan med fordel bruge en ladyshaver, som er beregnet til fine hår på hele kroppen – og gerne en med flere barberblade.

5. Den modsatte retning

Det kan være forbandet svært at finde ud af, hvilken retning du skal barbere dine ben i. Der kan nemlig være fordele og ulemper ved begge. Når du barberer i den modsatte retning af din hårvækst, kan du få indgroede hår, men du får også en tættere barbering ved at barbere denne vej. Så hvis dine glatte ben skal holde længe, kan du altså med fordel køre skraberen modsat din hårvækst.

6. Fugt din hud

Afslut med at smøre dine nybarberede, glatte ben med en god fugtighedscreme. Cremen gør dine hår bløde og din hud glat. Så er du vist klar til at vise stængerne frem i solen!

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori