Kvinde med langt hår
© iStock

Drømmer du om lange lokker? Sådan får du dit hår til at gro hurtigere

Du kan lige så godt skifte dit Instagram-navn til @Rapunzel med det samme

28. september 2017 af Marie Alkestrup / Costume.dk

Det kan være en meget langsommelig proces at få lange lokker, da vores hår kun vokser omkring en centimeter hver måned. 

Heldigvis er der hjælp at hente, hvis du drømmer om at få langt hår, da der findes en række råd og hjælpemidler, som vil sætte farten op. 

Her får du et overblik over fem tips, der vil hjælpe dig til at få længere hår på kort tid.

1. Hovedbundsmassage

En sund hovedbund giver sundere hårrødder og dermed et stærkere hår. Vil du gerne have gang i hårrøddernes produktion af nye hårstrå, er en hovedbundsmassage vejen frem. 

Du kan udføre hovedbundsmassage i både vådt og tørt hår. Den hjælper til med at stimulere hovedbunden og blodtilføreslen til hårsækkene.

2. Bliv klippet og få længere hår

Selvom det kan virke selvimodsigende, vil en regelmæssig klipning faktisk give længere hår på kortere tid, end hvis du helt undlod at lægge vejen forbi frisøren.

Det skyldes, at du med slidt hår kan risikere, at de spaltede spidser bevæger sig længere op ad hårstrået og efterlader det opdelt i flere tynde dele. Dermed øges risikoen for, at håret knækker, hvilket kun gør det sværere at få langt hår.

3. Pleje

Husk at give håret masser af pleje. Det styrker håret og mindsker forekomsten af spaltede spidser. Sørg for at bruge balsam efter hver hårvask, og fordel gerne balsammen i hele håret. Det plejer ikke bare håret, men lukker også hårstråenes skællag, så de bliver mere modstandsdygtige.

4. Hold igen med varme stylingredskaber

Krøllejern, glattejern og hårtørreren er ved daglig og ugentlig brug med til at slide enormt meget på håret. Prøv derfor at begrænse brugen af varme i de perioder, hvor du forsøger at få længere hår, og brug altid et varmebeskyttende produkt først.

5. Hjælp indefra

Du kan også få hjælp fra kosttilskud. Blandt andet kan silica og biotin styrke håret og få det til at vokse hurtigere.

Hair volume, New Nordic hos Matas.dk 567 kr. Kan købes her. 

Great hair complex, Vitaviva.com 336 kr. Kan købes her.