Kvinde der får behandling
Kvinde der får behandling© Depositphotos.com

Sådan foregår en behandling med botox

1. december 2022 af Annoncør

Botox er ikke længere et tabubelagt ord, som det engang var. Vi skal ikke mange år tilbage, før botox ikke var noget, man talte højt om, og hvis man fik botox-behandlinger, så blev man set som “unaturlig” og stod på mål for andre fordomme. Heldigvis er det ikke sådan længere, da mange af myterne og misforståelserne om botox er blevet gjort til skamme. Så går du og overvejer, om en botox-behandling kunne være noget for dig? Så kan du læse mere om det her og blive klogere. 

Det skal du vide om botox-behandlinger

Hvad bruges botox til?

Som vi bliver ældre, er det for langt de fleste uundgåeligt at få de klassiske rynker i panden, dem mellem brynene eller omkring øjnene. De opstår lige så stille med tiden, da de små muskler i vores ansigt konstant trækker sig sammen, når vi tænker, er forvirrede eller vrede, smiler eller noget andet. Vores mimiske rynker, som de kaldes, sætter sig fast med tiden, og de kan reduceres ved brugen af botox. Dette er noget af det, som botox er mest kendt for – dog ikke det eneste. Du kan også få en botox-behandling på hals eller i hagen, eller hvis du f.eks. ønsker et bryn- eller pandeløft. 

Hvordan foregår behandlingen?

Inden du får din behandling, skal du til en konsultation hos klinikken, du har valgt. Det gør man for at tilrettelægge en behandling, der matcher præcist dine behov og ønsker. Efterfølgende er der en betænkningsperiode på 48 timer, før du kan få foretaget din behandling. Dette er for at sikre, at du ønsker behandlingen og kan tage en beslutning i de rette omgivelser.

Når behandlingen påbegyndes, foregår det ved, at der bliver injiceret små mængder af botox omkring behandlingsstedet. Ved injiceringen af botox får det bestemte muskler til at slappe af, så det efterfølgende er muligt at udglatte hud og rynker, så de reduceres og synes mindre. Det giver et naturligt og mere imødekommende udtryk.

Ender jeg med et unaturligt resultat efter botox?

Vælger du en klinik, hvor der bruges læger og specialuddannede kosmetiske sygeplejersker med mange års erfaringer, så bør du ikke bekymre dig om, hvorvidt du ender med et naturlig resultat eller ej. Sådanne steder vil der blive lagt vægt på at skabe et naturligt resultat, som passer til dit ansigt – og sådan undgår du et unaturligt resultat. 

Er en botox-behandling det rette for mig?

Hvorvidt en botox-behandling er det rette for dig, kan være svært at sige. Der findes et hav af rynkereducerende og hudforyngende behandlinger, som kan hjælpe dig mod dit ønske. Da der findes mange forskellige behandlinger, starter du altid med en konsultation, hvor du bliver vejledt og en behandlingsplan planlagt. Denne konsultation foregår ansigt til ansigt, da det gør det nemmere for den kosmetiske sygeplejerske at se, hvad der vil passe bedst til dig. Efterfølgende skal du i henhold til Styrelsen for Patientsikkerheds regler konsulteres hos en hudlæge inden. Alle autoriserede klinikker har specialuddannede hudlæger til rådighed, så du nemt kan blive konsulteret, når det er nødvendigt. Ovenstående grundighed gør, at du får en behandlingsplan, der er tilpasset lige netop dig – og dermed den helt rette for dig.