Sådan kan du vinde over appelsinhuden

Tørbørstning bør være dit nye skønhedsritual

19. maj 2016 af Tina Lykkegaard

De fleste af os har appelsinhud, og selvom vi lærer at acceptere det, så betyder det ikke, at vi ikke vil få det til at forsvinde, hvis vi kan.

Løsningen hedder tørbørstning, og det er faktisk ikke noget nyt, tværtimod. Det er et ritual, der er brugt i flere hundrede år, og det er netop derfor, det er så spændende. Derudover, er det et skønhedsritual, der er forholdvis billigt, men giver rigtig mange gode resultater.

Effekterne ved tørbørstning

Nogle af effekterne ved tørbørstning er øget energi, det fjerner døde hudceller, forhindrer indgroede hår, god til tør hud, knopper på overarme, og det bedste af det hele er, at det mindsker appelsinhud, samt sætter skub i vores naturlige udrensning.

Det, der sker når du tørbørster kroppen er, at du sætter gang i blodcirkulation, og det gør det meget lettere for lymfesystemet, som har den opgave at filtre blodet for affaldstoffer. Lymfesystemet kan have et hårdt arbejde, da vi kan bliver udsat for stress, ikke optimal kost og miljø forureninger. Derfor skal lymfesystemet hele tiden arbejde på højtryk for at rense kroppen. Tørbørstning er på den måde med til at optimere udrensningen af affaldstoffer.

Sådan gør du

Det er en ret enkelt metode, og når du først har gjort det et par gange, tager det ikke mere end 3-5 min. Det skal gøres hver dag for den bedste effekt.

Tørbørstning gøres på tør hud inde i badet, da det kan støve en del med døde hudceller - skønt ikke?

Gør det gerne om morgenen inden badet, da det giver en god energi. Hvis du ikke har muligheden om morgenen, så gør det på det tidspunkt, du har tid, og tag så et bad efterfølgende for at skylle de døde hudceller af. Hvis du vil have ekstra skub i blodcirkulation, så tag et koldt bad.

  • Du starter nedefra og børster i lange strøg op på hjertet, da det er den vej dit lymfesystemet arbejder. 

  • Start under fødderne, derefter oven på fødderne og op af benet.
  • Når du kommer til lår, baller og hofte så gør det i cirkelbevægelser for at komme godt i dybden af bindevævet, da det oftest er her problemområdet er med appelsinhud. På den måde knuser tørbørstningen ophobninger af fedtdepoter.
  • Arme og hænde gøres med lange blide strøg op mod hjertet.
    På maven skal du gøre det med urets retning for at hjælpe fordøjelsen godt på vej. Du børster altså ud mod venstre, som hvis du havde et ur på maven.
    På brystet skal du være meget blid, da huden her er meget sart. Kør børsten forsigtigt rundt om hvert bryst op mod hjertet.
  • Til sidst skal du børste ryggen, og skuldrene bagpå så godt du kan, men her børster du ned af mod lænden og ikke op mod hjertet.
  • Tørbørsten skal bankes ren, og du skal børste mod hårene for at få de døde hudceller ud af børsten.

Som så mange andre skønhedsritualer kan det tage tid, før du ser effekter, så det er bare med at være tålmodig. Det er vigtigt, at du drikker rigeligt med vand hver dag for at skylle affaldstofferne ud 

Artiklen er skrevet af Tina Lykkegaard, der er under uddannelse til holistisk hudterapeut og arbejder til dagligt i Naturskøn i Aarhus. Følg @tinalykkegaard på Instagram, og få mange flere skønhedstips.