Sådan rydder du ud i dine hudplejeprodukter

Tid til oprydning? Vi guider dig til, hvilke produkter du faktisk skal bruge, så du nemt får en smuk hud med lækker glød.

26. maj 2020 af Benjamin Creative for Danish Skin Care

Vi kender det alle sammen. Toiletskabet og makeuptasken bugner af hudplejeprodukter og makeup, og vi bruger ikke det meste. Derfor har vi samlet en guide til, hvordan du får ryddet op i dine produkter, så du kun har det, du faktisk skal bruge og samtidig sikrer, at din hud får den rette pleje.

Hvad har du egentlig brug for?

Vi har alle været igennem vores del af diverse hudplejeprodukter. Ofte kan det være svært at gennemskue, hvad huden egentlig har brug for. Det kan skifte fra årstid til årstid og kan ændre sig med tiden.

Der er dog nogle grundlæggende ting, som du skal bruge som for eksempel et renseprodukt og en fugtgivende creme. Udover det kan du hjælpe huden på vej med en serum eller et peelingprodukt, så du kommer af med døde hudceller.

For at det ikke bliver for uoverskueligt, kan det være en god idé at vælge en hudplejeserie, hvor du får flere produkter i ét. På denne måde sparer du både tid og penge samtidig med, at din hud er dækket ind med alt det, den skal bruge.

Tip: Få en guide til en nem hudplejerutine længere nede i artiklen!

Undgå parfume og skadelige stoffer

Som udgangspunkt skal du helst undgå produkter, der indeholder parfume, farvestoffer og andre skadelige ingredienser. Har du forelsket dig i et produkt med en smule duft, så sørg for at teste det på huden, inden du smører det i ansigtet, så du ikke risikerer at slå ud med rødme og eksem.

Vil du være sikker på, at du ikke udsætter din hud for skadelige stoffer, kan du prøve Danish Skin Cares hudplejeserie, der er fri for parfume og giver din hud de bedste forudsætninger. Prøv for eksempel dagcremen Perfect Skin Day Protector, der giver huden fugt og næring uden at fedte og tilstoppe porerne. Derudover indeholder den næringsrige vitaminer og antioxidanter samt SPF15 og UVA/UVB solfilter, så huden er beskyttet mod solens skadelige stråler.

Er produkterne for gamle?

Dine hudplejeprodukter holder ikke for evigt. Derfor er det en god idé at være opmærksom på, hvornår de er for gamle, så du er sikker på, at de stadig har den samme effekt, som da du købte dem. Der er forskellige faktorer, der har betydning for, hvor længe et produkt holder. Hvis det opbevares ved for varme temperaturer eller står i solen, mindskes holdbarheden. Derudover kan produktets ingredienser også have indflydelse på holdbarheden. Og sidst men ikke mindst har produktets emballage også betydning for, hvor længe det kan holde. 

Et godt tip er at vælge produkter med pumpe, så du mindsker den mængde bakterier, der kommer ned i cremen.

Kig derudover efter krukke-symbolet på dit hudplejeprodukt. Det fortæller hvor længe det kan holde sig efter åbning. Står der for eksempel "12M", betyder det, at din creme kan holde sig 12 måneder efter åbning.

Vær opmærksom på at nogle make up-produkter som for eksempel mascara kan holde sig i kortere tid end dine ansigtscremer. Som udgangspunkt kan din mascara kun holde sig 3-6 måneder. 

Guide: Sådan får du en nem morgen- og aftenrutine

Det er ikke altid, at der er tid til den helt store hudplejerutine i hverdagen. Men så snart du får det ind i din daglige rytme, bliver det en selvfølge på linje med at børste tænder. Vi har sammensat en enkel men effektiv hudplejerutine i samarbejde med Danish Skin Care, så du får en simpel morgen- og aftenrutine, der sikrer, at din hud får det, den skal bruge. 

Morgen

  1. Rens huden med et mildt vandopløseligt renseprodukt. Her kan du bruge Perfect Skin Face Wash fra Danish Skin Care.
  2. Brug en fugtgivende creme, der passer til din hudtype i ansigtet, på halsen og i nakken. Sørg for at din creme indeholder solbeskyttelse – gerne faktor 15-30. Prøv for eksempel Perfect Skin Day Protector. Bruger du make up, er det en god idé at vente et par minutter med at lægge den, indtil din creme er trængt ind i huden. 

Aften

  1. Rens huden i ansigtet med et mildt renseprodukt. Prøv for eksempel Danish Skin Cares Perfect Skin Face Wash.
  2. Brug et peelingprodukt som Perfect Skin Power Treat med salicylsyre i ansigtet og lad det trænge ind i huden.
  3. Herefter skal huden fugtes med en plejende creme, der passer til din hudtype. Her kan du bruge Perfect Skin Moisturizer.

Læs mere om Danish Skin Care her