Lange øjenvipper
Eyelash extensions sikrer dig lange, flotte øjenvipper.© iStock

Sådan vælger du de eyelash extensions, der passer lige præcis til dig

Drømmer du (også) om lange, smukke øjenvipper?

26. januar 2019 af Rie Louise Kirkebjerg

Drømmer du om lange, smukke bambivipper? Så kan du både forsøge dig med et øjenvippeserum eller undgå nogle af de klassiske mascarafejl, du måske begår. Du kan også få eyelash extensions, men hvis du ikke har prøvet det før, kan det være lidt af en skønhedsjungle at finde rundt i. For hvilken slags skal du vælge? Hvordan plejer du dem? Og må du overhovedet bruge mascara på dem? 

Det svarer Maria Skaarup, der er indehaver Skaarup Akademi, dig på lige her.

Fire typer af eyelash extensions

Det er vigtigt at vælge den type vipper, der passer bedst til dig. Maria Skaarup fortæller, at der findes fire forskellige grundtyper af eyelash extensions, og hun guider os til at vælge de rigtige herunder.

Eyelash extensions
Find den form for eyelash extensions, der passer bedst til dig. © Getty Images


1. Single lashes – naturlige eyelash extensions

Single lashes er meget naturlige, men forlænger dine egne vipper, og gør dem kraftigere. De laves af en professionel vippetekniker og skal opfyldes hver anden til tredje uge. 

Vipperne sættes på dine naturlige vipper en efter en, og resultatet og fyldigheden afhænger derfor af dine egne øjenvipper. Hvis du får dem lavet af en dygtig tekniker, skader de ikke dine vipper. 

Du må ikke bruge mascara på denne slags eyelash extensions, da det er svært at få af igen. Derudover resulterer en mascara også i, at dine extensions hurtigere falder af. 

Opfyldning af single lashes

Holdbarheden på single lashes er seks til otte uger, men der skal opfyldes hver anden til tredje uge, da de falder af med dine egne vipper. Du har nok ikke lagt mærke til det, men faktisk taber du fem til ti vippehår helt naturligt hver eneste dag – og derfor er det selvfølgelig nødvendigt at få dem fyldt op. 

Får du faste opfyldninger hver anden til tredje uge, kan du have vipperne på hele tiden. 

Sådan plejer du dine øjenvippe extensions

Børst dem med en ren mascarabørste hver dag, og vask vipperne med en makeupbørste og lash cleanser et par gange om ugen. Du kan også bruge babyshampoo og vand.

Derudover skal du undgå olie og olieholdige produkter såsom makeup og cremer omkring dine øjne. Du skal også undgå at pille ved dine øjenvipper. 

Behandlingen tager cirka to timer.

Eyelash extensions single lashes
Single lashes sættes på én efter en.© Getty Images

2. Volume lashes – små buketter af eyelash extensions

Volume lashes er også kendt under navnene 3D lashes og 2D-7D. Her bruger vippeteknikeren meget tyndere extensionshår og laver små buketter af extensions, som sættes på én naturvippe. Det betyder, at du kan få et meget mere fyldigt look end ved single lashes, uden at det skader vipperne. Både ved opfyldning og pleje gælder det samme som for single lashes.

3. Buketter – store buketter af eyelash extensions

Disse er store buketter af eyelash extensions, som bliver placeret oven på dine naturlige vipper. De skader vipperne rigtig meget, og Maria Skaarup anbefaler derfor, at du ikke får netop denne form for eyelash extensions. 

Opfyldning af buketter

Vipperne holder op til fire uger og skal herefter tages ud. Og selvom du med disse vipper kan få rigtig fyldige og tynde vipper, slider de utrolig meget på dine egne øjenvipper.

Sådan plejer du denne form for øjenvippe extensions

Buketter skal hverken børstes eller vaskes, men du kan dog smøre lidt babyshampoo på, når du er i bad, og skylle med vand. Dette anbefaler Maria Skaarup, at du kun gør et par gange om ugen – og ikke dagligt!

Ved disse vipper skal du også undgå olieholdige produkter som makeup og cremer. Du må ikke bruge mascara på denne slags eyelash extensions.

Behandlingen tager 30-45 minutter.

Eyeslash extensions volume lashes buketter
Volume lashes og buketter er en form for eyelash extensions, hvor flere øjenvippehår sættes på i små buketter.© Getty Images

4. Strip lashes – eyelash extensions, du selv kan sætte på

Disse vipper er dem, som du selv kan sætte på derhjemme. Hvis limen er god (og du er god til at sætte dem på!), kan de faktisk holde en hel aften. Hvis ikke, kan du risikere, at de hurtigt falder af.

Strip lashes er gode som festvipper, men Maria Skaarup anbefaler, at du ikke bruger dem til hverdag. De er nemlig hårde for vipperne, fordi de hver dag skal tages af og på. Du kan godt bruge mascara på disse, og faktisk resulterer det ofte i, at vipperne sidder lidt bedre fast.

Du kan selv sætte vipperne på i løbet af fem minutter, hvis du er øvet.

Strip lashes eyelash extensions
Strip lashes er øjenvippe extensions, du selv kan sætte på derhjemme.© Getty Images

Find de rette eyelash extensions

At vælge den form for eyelash extensions, som passer bedst til dig, kan være svært i starten – især hvis du aldrig har prøvet falske øjenvipper. Med denne guide burde du kunne få et indblik i, hvilke fordele der er ved hver form for øjenvippe extensions og herefter spore dig ind på, om du helst vil gå efter det meget naturlige look eller mere dramatiske look.

Du kan naturligvis også altid spørge de ansatte i en skønhedssalon til råds, hvis du vil kaste dig ud i at få sat eyelash extensions på for første gang.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide