Lange øjenvipper
© iStock

Sådan vælger du de eyelash extensions, der passer lige præcis til dig

Drømmer du (også) om lange, smukke øjenvipper?

8. august 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

Drømmer du om lange, smukke bambivipper? Så kan du både forsøge dig med et øjenvippeserum eller undgå nogle af de klassiske mascarafejl, du måske begår. Du kan også få eyelash extensions, men hvis du ikke har prøvet det før, kan det være lidt af en skønhedsjungle at finde rundt i. For hvilken slags skal du vælge? Hvordan plejer du dem? Og må du overhovedet bruge mascara på dem? 

Det svarer Maria Skaarup, der er indehaver Skaarup Akademi, dig på lige her.

Fire typer af eyelash extentions

Det er vigtigt at vælge den type vipper, der passer bedst til dig. Maria Skaarup fortæller, at der findes fire forskellige grundtyper af eyelash extentions, og hun guider os til at vælge de rigtige herunder.

1. Single lashes

Single lashes er meget naturlige, men forlænger dine egne vipper, og gør dem kraftigere. De laves af en professionel vippetekniker og skal opfyldes hver anden til tredje uge. 

Vipperne sættes på dine naturlige vipper en efter en, og resultatet og fyldigheden afhænger derfor af dine egne øjenvipper. Hvis du får dem lavet af en dygtig tekniker, skader de ikke dine vipper

Du må ikke bruge mascara på denne slags eyelash extensions, da det er svært at få af igen. Derudover resulterer en mascara også i, at dine extensions hurtigere falder af. 

Opfyldning

Holdbarheden på single lashes er seks til otte uger, men der skal opfyldes hver anden til tredje uge, da de falder af med dine egne vipper. Du har nok ikke lagt mærke til det, men faktisk taber du fem til ti vippehår helt naturligt hver eneste dag – og derfor er det selvfølgelig nødvendigt at få dem fyldt op. 

Får du faste opfyldninger hver anden til tredje uge, kan du have vipperne på hele tiden. 

Sådan plejer du dem

Børst dem med en ren mascarabørste hver dag, og vask vipperne med en makeupbørste og lash cleanser et par gange om ugen. Du kan også bruge babyshampoo og vand.

Derudover skal du undgå olie og olieholdige produkter såsom makeup og cremer omkring dine øjne. Du skal også undgå at pille ved dine øjenvipper. 

Behandlingen tager cirka to timer.

2. Volume lashes

Volume lashes er også kendt under navnene 3D lashes og 2D-7D. Her bruger vippeteknikeren meget tyndere extensionshår og laver små buketter af extensions, som sættes på én naturvippe. Det betyder, at du kan få et meget mere fyldigt look end ved single lashes, uden at det skader vipperne. Både ved opfyldning og pleje gælder det samme som for single lashes.


3. Buketter

Disse er store buketter af eyelash extensions, som bliver placeret oven på dine naturlige vipper. De skader vipperne rigtig meget, og Maria Skaarup anbefaler derfor, at du ikke får netop denne form for eyelash extentions. 

Opfyldning

Vipperne holder op til fire uger og skal herefter tages ud. Og selvom du med disse vipper kan få rigtig fyldige og tynde vipper, slider de utrolig meget på dine egne øjenvipper.

Sådan plejer du dem 

Buketter skal hverken børstes eller vaskes, men du kan dog smøre lidt babyshampoo på, når du er i bad, og skylle med vand. Dette anbefaler Maria Skaarup, at du kun gør et par gange om ugen – og ikke dagligt!

Ved disse vipper skal du også undgå olieholdige produkter som makeup og cremer. Du må ikke bruge mascara på denne slags eyelash extentions.

Behandlingen tager 30-45 minutter.

4. Strip lashes

Disse vipper er dem, som du selv kan sætte på derhjemme. Hvis limen er god (og du er god til at sætte dem på!), kan de faktisk holde en hel aften. Hvis ikke, kan du risikere, at de hurtigt falder af.

Strip lashes er gode som festvipper, men Maria Skaarup anbefaler, at du ikke bruger dem til hverdag. De er nemlig hårde for vipperne, fordi de hver dag skal tages af og på. Du kan godt bruge mascara på disse, og faktisk resulterer det ofte i, at vipperne sidder lidt bedre fast.

Du kan selv sætte vipperne på i løbet af fem minutter, hvis du er øvet.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori