© woman.dk

Sådan airbrusher du dig selv

Vil du ha' perfekt hud? Så følg makeup-guiden her

11. september 2012 af Mette Andrea Boesgaard

Sådan airbrusher du dig selv

Hvem vil ikke gerne have perfekt hud - jævn, fejlfri og fyldt med glød ligesom i reklamerne? Det vil de fleste nok.... Og med airbrushing kan du faktisk få det! Det koster en del i start-kostninger og det kræver lidt øvelse. Men vil du, så kan du!

Se med her og få guiden til at airbrushe dig selv smuk.

Hvorfor airbrushing?

Airbrush makeup kom frem samtidig med, at det blev muligt at filme og gengive film i HD - det lyder syret, men der er en god forklaring! På HD-optagelser kan man nemlig se alle detaljer, og det betyder også, at enhver ujævnhed og uregelmæssighed i huden på de arme filmstjerner med et blev tydelig. Selv almindelig foundation og pudder duede ikke, for det sætter sig let i porerne, og det kunne ses på tv. Til stjernernes store fortrydelse.

© woman.dk

Redningen blev airbrush makeup - altså makeup, der bliver sprayet på huden. Millioner af dråber bliver sprøjtet på huden med en pistollignende applikator, der ved hjælp af luft sprayer det jævnt i ansigtet og giver et helt ensartet resultat. I starten fandtes udstyret kun til professionel brug, men i dag findes der faktisk flere systemer til hjemmebrug. Det eneste, du kan købe i Danmark, er det system, der hedder Dinair (det fås på beautifulmakeup.dk) - men på love-makeup.co.uk kan du købe udstyr fra flere andre producenter.

Andre fordele ved airbrush makeup:

  • Det holder længere - gerne 12-24 timer
  • Det er meget dækkende
  • Det er mere hygiejnisk end almindelig makeup, fordi du hverken rører produktet eller din hud, mens du kommer det på

© woman.dk

Airbrushing er perfekt til at lave flot ansigtshud - gerne med flotte effekter i form af blush, bronzer, skygger og highlighter - men du kan faktisk også bruge det til at lægge øjenmakeup, tegne vipper op og endda som læbestift!

Sådan airbrusher du

Airbrushing handler om to ting - det rette udstyr og det rette håndelag. Du kan få starterkits fra omkring 1.500 kr; de indeholder alt fra maskineriet og en intro-cd til de rette farver til airbrush-brug. Når du først har købt udstyret, koster det dog ikke alverden at købe flere farver. Og der findes efterhånden et hav af farver - både til øjne og ansigt, matte og med shimmer - ja, du kan endda bruge dit airbrush-sæt til at spraytanne dig selv!

 

Den hurtige guide til airbrushing:

 

 

Almindelige piger kan også airbrushe: