Vinter dame
Vil du have smuk hud? © Getty Images

5 tips: Sådan får dit ansigt en lækker vinterglød

Med denne guide undgår du ørkentør hud og sprukne læber

13. januar 2020 af Woman

Huden har det svært under enormt varme eller kolde forhold. Vinteren er derfor en rigtig mishandler af vores sunde æblekinder, og derfor bliver vi nødt til at gøre lidt ekstra i den kolde tid. Tør hud er ikke bare irriterende, men kan også udvikle sig til slem kløe og eksem i værste tilfælde.

1. Undgå sol 

De vinterblege ben kan godt trænge til en tur under solen, men solarie dræner huden for fugt, og er derfor med til at udtørre endnu mere – solarie er ikke sundt. Læs selv disse myter om solarie. Husk også, at selv om du ikke befinder dig på Bahamas, er det vigtigt at bruge solfaktor i ansigtet, når du bevæger dig ud i vintersolen. Så hjælper du huden med at bevare fugten, og vigtigst af alt beskytter du den mod solskader. De skadelig stråler trænger også igennem overskyet vejr, så det er vigtigt at bruge solfaktor hver dag, året rundt.

2. Vask ansigtet 

Det er vigtigt at vaske ansigtet med tør hud grundigt. Men vær varsom: Brug ikke vaskeklud eller andet groft materiale, og vask aldrig tør hud med sæbe og vand, da det vil udtørre huden endnu mere. Du skal i stedet finde en rensemælk eller lotion, der virker nærende samtidig med, at den renser. Sørg for at købe makeupfjerner og renselotion til tør hud. På den måde får din hud mest muligt fugt.

Dup ansigtet forsigtigt og put en god fugtcreme på, mens huden stadig er en anelse fugtig. Spørg efter den creme, der passer til din hudtype. Ved øjnene skal du bruge en øjencreme, da huden i det område er alt for tynd og sart til almindelig ansigtscreme.

3. Fugt læberne

Læberne står oftest for skud, så brug en god læbepomade. Womans skønhedsredaktør anbefaler Cera Lip Repair Cream fra La Roche-Posay til 65 kroner (kan købes her), der er god til ekstra tørre vinterlæber. Selv om det virker nemt at fugte læberne med tungen, udtørrer spyttet læberne endnu mere, hvilket giver samme effekt som at tisse i bukserne. Prøv desuden at smøre honning på om natten. Det skulle gøre dem ekstra bløde og smidige.

4. Brug olier og urter 

Prøv også at bruge naturligt rensende olier som oliven, avocado, kokos eller mandelolie, der kan købes i de fleste helsebutikker. Dup olien og vask den af med lunken vand og en blød klud.
Efter bad kan du også smøre dig ind i Aloe Vera cremer eller lavendel olie. Urten virker beroligende og fugtgivende. En varm kop kamille eller pebermyntete kan også hjælpe til at holde på fugten.

5. Skru ned for varmen 

Aircondition er et sikkert hit til at få tør hud, det er selvfølgelig ikke så udbredt her i landet, men en radiator på fuld tryk kan også være med til at give problemer. Sørg for at få skruet ned for varmen og luftet ud engang i mellem. Tag eventuelt en ekstra sweater på, hvis det bliver for tænderklaprende.

Vil du ikke risikere at gå glip af skønhedstips? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.