Vipper er vejen til flirt
Vipper er vejen til flirt © Getty

Sådan får du de smukkeste vipper

Woman guider dig til lange, smukke vipper

4. september 2009 af Mette Andrea Boesgaard

Sådan får du de smukkeste vipper


Spørg næsten enhver kvinde, og hun vil sige, at mascara er det dullegrej, hun allernødigst vil undvære! Næsten vi alle kommer mascara på hver dag, inden vi viser vores ansigt uden for en dør. Men ved du egentlig, hvordan du får mest muligt ud af din mascara - eller plejer dine vipper? Læs med og få Womans gode fif her!

Læg mascara

Sådan lægger du mascara

 

Hvis du har lige vipper - eller du bare vil have lidt ekstra schwung over vipperne, skal du starte processen med at bukke dine vipper

Sådan bukker du vipperne

 

Start med at børste et tyndt lag løs pudder hen over øjnene. Det gør vipperne både længere og tykkere.

 

Kom mascara på børsten og fjern eventuelle klumper. Lad være med at pumpe børsten op og ned i mascaraen for mange gange, for det udtørrer din mascara.

 

Kom mascara på de nederste vipper først - så undgår du, at dine øverste vipper smitter af på huden over øjet, fordi du kigger opad, mens du lægger farve på de nederste vipper.

 

Start med at lægge et lag mascara helt yderst på vipperne - det får dem til at syne lidt længere.

 

Påfør så mascara på de øverste vipper med en zigzag-bevægelse, så du undgår sammenklistrede vipper.

 

Byg mascaraen op - så bliver dine vipper smukkest, tykkest og længst. Læg først et lag mascara på det ene øje og derefter et lag på det andet øje. Giv derefter det første øje endnu et lag og til sidst det andet øje.

 

Vil du have ekstra lange eller fyldige øjenvipper? Så benyt en vippeprimer eller mascarabase, før du kommer farve på. Vippeprimer ligner en hvid mascara, men det består af en creme fyldt med fibre, der lægger sig udenpå vipperne.

 

TIP: Gem den gamle børste, når du har købt en ny mascara. Gør den i stedet ren med øjenmakeupfjerner, og brug den til som en øjenvippekam, næste gang vipperne klistrer sammen.

Plej vipperne

Plej vipperne

 

  • Brug en effektiv øjenmake-upfjerner, så du ikke skal skure og skrubbe for at få din mascara af; det skader får dine vipper til at knække, og det strækker den sarte hud i øjenomgivelserne. Kom din makeup-fjerner på en vatrondel og pres den blidt mod øjet i 10 sekunder, så du opløser mascaraen - derefter skal din mascara glide af.

 

  • Skån vipperne - hold mascara-fri dage i ny og næ! Og brug kun vandfast mascara, når det er påkrævet - det udtørrer nemlig vipperne.

 

  • Undgå bakterier - udskift din mascara hver tredje måned, også selvom der stadig er mascara tilbage. Og lad være med at dele din mascara med andre; det er den sikre vej til øjeninfektioner!

 

Talika Lash Cream
Talika Lash Cream © Hotbeautystuff.dk

Du kan faktisk også købe produkter særligt til at pleje dine vipper - for eksempel Talika Lash Cream (119 kr + forsendelse på hotbeautystuff.dk). Men du kan også bare tilføre dine vipper ekstra fugt ved at give dem et tyndt lag vaseline...

Læs mere fra samme kategori