Lækker, strålende og let skinnende hud er sommerens hotteste hudtrend
Lækker, strålende og let skinnende hud er sommerens hotteste hudtrend© Bulls

Sådan får du dugfrisk hud

Du kan også få strålende, blank og sund hud

16. april 2009 af Mette Andrea Boesgaard

Sådan får du dugfrisk hud


Hvis du hører til dem, der begyndte at lægge make-up, da det matte, pudrede look var moderne, skal du til at gentænke dine vaner her til foråret. Det hotteste hotte lige nu er nemlig naturlig hud, der ser helt bar ud - og som (oh ve!) skinner ganske let!

Det er ikke noget let look at opnå - din hud må nemlig hverken se fedtet eller svedig ud, og du har heller ikke opnået det rette look, hvis du bare pøser glimmer på. Men det kan faktisk lade sig gøre at få sund, blank og dugfrisk hud. Bare følge Womans opskrift og du er på rette vej...

Før du går i gang


Før du går i gang

Det absolut vigtigste ved det bare, let skinnende look er, at du har dit blanke kanvas i orden - det vil sige, at din hud er absolut fejlfri! For at opnå det, kræver det, at du kender din hudtype, giver den den rette pleje og fugter huden godt.

Find din hudtype

Sådan får du fin hud

TIP: Du kan også spise dig til sund og smuk hud - det vigtigste er, at du spiser masser af mad med omega-3 fedtsyrer (det findes i for eksempel laks og nødder) og antioxidanter (som især findes i frugt, grønt, fisk, te og rødvin)

Spis dig til smuk hud

Sådan får du look'et


Sådan får du look'et:

FUGT HUDEN
Hvis du skal have fugtig-skinnende hud på den fede måde, er det naturligvis alfa og omega at din hud er velfugtet. Vælg en god fugtighedscreme, der passer til din hudtype - fugt huden med en facemist, inden du kommer cremen på, for at tilføre din hud ekstra fugt. Din hud skal stadig se lidt fugtig ud, når du kommer din fugtighedscreme på; på den måde låser du nemlig den ekstra fugt ind i huden.

UDJÆVN HUDTONEN
Start med at påføre en primer - den giver dit hud et strålende og ensartet look.

 

Smashbox' Photofinish Primer med solfaktor - 330 kr på smashbox.dk
Smashbox' Photofinish Primer med solfaktor - 330 kr på smashbox.dk© smashbox.dk

WOMAN ELSKER: Smashbox' Photofinish Primer med solfaktor - 330 kr på smashbox.dk

Dæk så diverse ujævnheder med concealer

Sådan bruger du concealer

Cremeløsningen:
Nu skal du til at jævne hudtonen med en foundation. Lad være med at vælge en foundation, der er oliefri - de kommer nemlig let til at se lidt tørre ud. Vælg i stedet en foundation med ord som fresh glow, satin finish eller illuminating på, så får du en foundation med den rette shine. Hvis du ikke er vild med ideen om en dækkende foundation, så brug en farvet dagcreme - den giver lidt farve til huden og udjævner din kulør, uden at den dækker helt.

 

glominerals GloSheer tint - 310 kr på ccddesign.dk
glominerals GloSheer tint - 310 kr på ccddesign.dk© ccddesign.dk

WOMAN ELSKER: Glominerals gloSheer tint - 310 kr på ccddesign.dk

Lad være med at afslutte med pudder - du vil jo ikke være mat, men blank! Hvis du alligevel mener, at du skinner lidt meget, så brug et blotting paper på mest udsatte steder som for eksempel næsen.

 

Blotting paper fra Paul & Joe - ca 90 kr + forsendelse på asos.com
Blotting paper fra Paul & Joe - ca 90 kr + forsendelse på asos.com© asos.com

WOMAN ELSKER: Paul & Joe blotting paper til ca. 90 kr + forsendelse på asos.com

 

 

 

Pudderløsningen:
Hvis du I mange år har haft et uhyggeligt nært forhold til din pudder, kan det være svært at opgive den fra den ene dag til den anden. Men frygt ikke - du kan faktisk også få lækker, dugfrisk hud med pudder! Du skal bare sørge for at vælge en mineralpudder med et let perlemors-agtigt skær. Voila, din hudtone er udjævnet, og du har fået brugt pudderbørsten

HIGHLIGHT
Så er basen i orden - nu skal du til at til at give det sidste skær til dit ansigt! Du skal især fokusere på kindbenene, men du kan faktisk fremhæve en hvilken som helst del af dit ansigt - pande, næse, endda øjne og læbebuen! Det vigtigste, du skal huske, er, at hvis du har brugt et pudderprodukt nederst, skal du også bruge et pudderprodukt som highlighter - hvis du har valgt en creme-løsning, så skal du også vælge et cremeprodukt ovenfor. Ellers bliver resultatet klumpet og grimt!

Cremeløsningen:
Der er utallige løsninger på markedet - du kan bruge alt lige fra en let cremeblush til Elizabeth Ardens Eight Hour Cream eller en vaseline, hvis din hud ikke er alt for sart. Dup det let på kindbenene og andre områder du vil fremhæve. Voila, din hud ser strålende ud.

 

Strobe Cream fra MAC - 255 kr. Kan købes i Magasin. Se nærmeste forhandler på magasin.dk
Strobe Cream fra MAC - 255 kr. Kan købes i Magasin. Se nærmeste forhandler på magasin.dk© woman.dk

WOMAN ELSKER: MACs Strobe cream - 255 kr. Kan købes I Magasin, se nærmeste forhandler (eller læg din bestilling) på magasin.dk

Pudderløsningen:
Når du vælger en pudder-highlighter til at fremhæve dine kindben med mere, er det meget vigtigt, at du kigger efter en, der IKKE er fyldt med glimmer - for at opnå det rette look, skal du vælge en, der har et perlemorsagtigt skær. Du kan også bruge en let pudder-blush med perlemorsskær. Børst over kindbenene med en stor børste og du er klar til fight!