Jeg kan bare slet ikke lade være med at røre hele tiden!
Jeg kan bare slet ikke lade være med at røre hele tiden!© getty

Sådan får du smukke bryster

Læs Womans guide med tips og tricks til gudeskønne og faste bryster

2. marts 2009 af Julie Schrøder Kristensen

Sådan får du smukke bryster


Mænd elsker at kramme dem, sutte på dem, kilde dem og glo på dem, og de fleste kvinder har faktisk også lidt af et kærlighedsforhold til de to runde og bløde blikfang. Men med tiden begynder brysterne at hænge og skrumpe, og nogle gange kan du få strækmærker.

Derfor giver Woman dig nogle gode råd til, hvordan du holder dine babselutter unge og spændstige! 

1. Vælg din BH med omhu. Den skal støtte godt hele vejen rundt om din brystkasse og give masser af støtte under dit bryst. Er du i tvivl om størrelsen på din BH, så spørg altid en ekspedient. De ved præcis hvilken type BH der passer til dit behov, og så har du mulighed for at få dine helt korrekte mål. Du kan læse mere i få det bedste ud af dine bryster

2. Slut dit morgenbad med at bruse koldt vand på dine bryster. Lad brusehovedet cirkulere i et ottetal fra højre bryst til venstre. Men pas på, at strålen ikke er for hård. Så kan du nemlig beskadige din huds fibre. Det lyder måske ikke lige som det første du har lyst til at gøre om morgenen, men det kolde vand får øjeblikkeligt dine blodkar til at trække sig sammen, stimulerer blodcirkulationen, hjælper til at producere nye celler og strammer huden op.

Fitnessøvelser for brysterne


Hvis du synes babs og nutte begynder at bevæge sig lige lovligt hastigt mod navlen, så er det måske en god idé at begynde at oparbejde en rutine, hvor du træner dine bryster og brystmuskulatur dagligt. Det forhindrer dine bryster i at begynde at ligne to tennissokker med bolde i alt for tidligt.

ØVELSE 1
Stil dig med let spredte ben, ret ryg og spændte mavemuskler.
Hold godt fast i hver sin ende af et sammenrullet håndklæde, og hold det lodret bag ryggen.
På en indånding trækker du håndklædet på mod loftet. Ånd ud, mens du trækker håndklædet nedad (det er samme bevægelse du gør, når du tørrer dig mellem skulderbladene efter badet). Gentag øvelsen 20 gange.

ØVELSE 2
Stå i en god afstand fra en vindueskarm eller et bord.
Sæt hænderne på overfladen med lidt større afstand end afstanden mellem dine skuldre. Bevæg fødderne lidt baglæns, så afstanden bliver større.
Ånd ind. På en udånding bøjer du i albuerne og presser overkroppen fremefter mod karmen eller bordet - jo større afstand mellem hænder og fødder, jo hårdere er øvelsen. På en indånding skubber du overkroppen tilbage i udgangsposition. Gentag øvelsen 10 gange.

ØVELSE 3
Brug to små håndvægte
(alternativt kan du bruge to ½ liters flasker med vand i), læg dig på ryggen med bøjede knæ. Stræk armene helt ud til siden. Tag en indånding og før armene mod hinanden i en lodret position over din brystkasse mens du puster ud. Gentag øvelsen 10 gange.

ØVELSE 4
Tag igen to små håndvægte eller ½ liters flasker med vand, og sæt dig på en stol med rank ryg og armene ned langs siden. Løft langsomt begge arme op i udstrakt tilstand til de når skulderhøjde. Hold armene stille i helt udstrakt tilstand, mens du tæller til fire. Sænk langsomt armene igen. Gentag øvelsen 10 gange.

Og så er det ellers bare at have tålmodighed. Dine bryster bliver jo ikke 10 år yngre på 10 dage. Men hvis du er standhaftig, vil du med garanti kunne se store resultater.