En kvinde plukker sine øjenbryn
Det er ikke helt ligegyldigt, hvordan du former dine bryn. © Getty Images

Sådan former du brynene

Trim og tæm dine bryn og få et nyt og friskere ansigt

30. oktober 2018 af Mette Andrea Boesgaard

Det lyder måske voldsomt overdrevet, men dit ansigt ændrer sig faktisk drastisk, hvis du trimmer dine buskede øjenbryn til et par velformede buer. Tæmmede øjenbryn åbner nemlig dine øjne og skaber en smuk ramme om dit ansigt, så du får en frisk, sund, opvakt og velplejet udstråling.  

Sådan finder du formen på dine øjenbryn 

Hvis du aldrig før har plukket bryn, kan det varmt anbefales at få en professionel til at gøre det første gang – det er ikke synderlig dyrt (under 200 kroner), og de ved lige nøjagtig, hvordan du får det pæneste resultat uden nøgne pletter og katastrofal overplukning. Og når frisøren eller kosmetologen først har fundet formen, er det let for dig at vedligeholde den.

Hvis du selv beslutter dig for at kaste dig ud i projektet, er det alfa og omega, at du ikke ligger under for moden (ja, der er nemlig også mode i, hvor buskede, smalle eller hvælvede dine bryn skal være). 

Du er nødt til at kigge lidt på det, du er udstyret med fra naturen og finde den form, der passer til netop dit ansigt og din hårvækst. Her er et par guidelines til at finde din naturlige øjenbrynsform:

  • Der skal være cirka en øjenbredde mellem dine bryn, og dit bryn skal starte over næseboret. Du finder det nøjagtige punkt ved at lægge en blyant fra næsenroden og lige opefter.
  • For at finde ud af hvor brynet skal slutte, skal du lægge en blyant fra næseroden og til diagonalt forbi den yderste kant af dit øje. Pas på ikke at plukke brynet for kort – så kan du nemlig komme til at se permanent vred ud. 
  • Hvis du kigger lige ind i spejlet og lægger en blyant fra kanten af den midterste del af dit øje op opad, kan du se, hvor brynets bue skal være på sit højeste.
  • Jo mere markerede træk du har i dit ansigt, desto kraftigere skal dine bryn være. Og hvis du har store øjne, så hold dine bryn brede.

Tip: Tegn formen på brynet op på huden, inden du kaster dig over pincetten – brug en fin øjenbrynsblyant. På den måde hjælper du dig selv med at se præcis hvilke hår, du skal fjerne. 

Bryn i forskellige former
Bryn kan være formet på mange forskellige måder – find den, som passer bedst til dit ansigt. © Getty Images

Sådan plukker du dine bryn 

Det er bedst at plukke øjenbryn, lige når du stiger af et varmt bad, for så er hårsækkene nemlig åbne, og det er nemmere (og ikke mindst mindre smertefuldt) at trække hårene ud. 

Alternativt kan du også lægge en vaskeklud vædet i varmt vand over brynene et par minutter, inden du går i gang – så opnår du samme effekt.

Sørg for at du har godt lys til plukningen, så du også kan få øje på de allerfineste fimrehår. Du skal bruge en pincet med et skråt hoved, ligesom denne fra Matas, for at kunne få alle de fineste hår med. 

Her får du en trin for trin guide til at plukke dine øjenbryn rigtigt

  • 1. Bøst brynene: Det allerførste du skal gøre er, at børste øjenbrynene opad og derefter forsigtigt klippe de hår af, der stikker ud over den naturlige bue i brynet. Pas på ikke at tage for meget af spidserne, for så ender du med nøgne pletter.

  • 2. Pluk altid brynene nedefra og gå langsomt op efter, række for række: Start i midten og arbejd dig langsomt udefter brynet, gå så tilbage til midten og pluk indad mod næsen. For at få ordentligt fat i hårene skal du strække huden ud mellem to fingre. Tag et hår ad gangen – du får bedst fat, hvis du griber fat nær hårroden. Ryk hårene ud i hårets retning, ellers knækker de. 

Tip: Lad være med at plukke hårene over brynet. Pas også på med at overplukke dine bryn – det er nemlig én af de syv øjenbrynsfejl, som du skal stoppe med at begå

  • 3. Luk porerne: Huden kan godt være rød og irriteret lige efter sådan en omgang tortur, så det er bedst at plukke brynene om aftenen, inden du går i seng, hvis du har mulighed for det. Du kan også lukke porerne med skintonic eller kolde, fugtige te-poser. 
  • 4. Hold brynet ved lige: Når brynet er plukket i form, skal formen holdes ved lige – gør det derfor til en vane at se på øjenbrynene hver morgen og rens ud, så snart de små vildfarne børster gror ud igen.
Rødhåret kvinde plukker sine bryn med en pincet
Pluk altid brynene nedefra og gå langsomt op derefter. © Getty Images

Trimmer til øjenbryn 

Hvis du ikke bryder dig om at plukke dine øjenbryn, men gerne vil have dem formet og rettet til, så kan du med fordel overveje at investere i en øjenbrynstrimmer. Med en trimmer slipper du for den smerte, som en pincet kan medføre, og så kan du både rette dine bryn til og trimme længden på hårene, hvis du ønsker det. 

Gode råd til smukke bryn 

Nu er dine bryn plukket og pæne, så nu skal du bare sørge for, at de holder formen, så du kan se (endnu mere) knivskarp ud hele dagen. I videoen herunder får du Nicci Welshs gode råd og tips til smukke øjenbryn.  

Vil du ikke risikere at gå glip af skønhedstips? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori