© woman.dk

Sådan glatter du håret med glattejern

Det er vejen til det smukkeste blanke hår

5. april 2011 af Mette Andrea Boesgaard

Sådan glatter du håret med glattejern

Der var engang for ikke særlig længe siden, hvor den eneste måde, man kunne få glat hår på (hvis man da ikke var så heldig at være født med det!) var ved at langsomt og møjsommeligt at føntørre krøllerne ud. Sådan er det ikke længere! Med glattejernenes genkomst kan alle og enhver få smukt, glat, skinnende hår ganske smertefrit. Og faktisk giver det endda god mening at bruge et glattejern, selvom dit hår fra naturens side er fuldstændig glat - når du giver dit hår den store tur med glattejernet, får det nemlig den smukkeste glans.

Er du novice udi hårglatning? Så giver Woman dig her de gode tips til, hvordan du gør!

Forbered håret

© woman.dk
  • Når du skal glatte håret, er det alfa og omega, at du har velklippet hår i den rette facon. Hvis du vil have helt glat hår, så vælg en frisure uden etager, for jo færre etager, desto glattere hår kan du få. Sørg også for at få klippet håret hver 6.-8. uge. Tørre, spaltede, grimme spidser er meget synlige i helt glat hår, og de får dit hår til at kruse, hvis du har tendens til den slags.
  • Hvis du glatter hår for at slippe af med krus og brus, så pas på med at vaske dit hår for tit - det tørrer nemlig håret ud. Hvis du absolut skal vaske det hver dag, så fortynd shampooen med vand, så det ikke bliver helt så hårdt for håret. Du bør derimod bruge balsam hver eneste dag for at give håret masser af fugt (og gerne en god hårkur en gang om ugen i tilgift). Vælg en anti-frizz shampoo, der tæmmer kruset.
  • Afslut hårvasken med en gang koldt vand over håret. Det glatter hårstrået ud, så det bliver fint og blankt.
  • Lad være med at frottere håret tørt - tryk i stedet vandet ud af håret med et håndklæde. Så knækker, brækker og ødelægger du ikke hårstråene. Sørg for at håret er HELT tørt, inden du går i gang med at glatte det (medmindre du er den lykkelige ejer af et glattejern, der både tørrer og glatter). Lad dog være med at bruge energi på at børste og trække i håret, mens du tørrer det - det slider på håret, og glatningen går alligevel først i gang, når du fyrer op under glattejernet.

Sådan styler du håret

© woman.dk

Hårpleje-produkter skal der til for at få frisuren til at sidde! Der findes et hav af glatte-sprays, -lotions og serummer på markedet, og det er svært at sige, hvilken kombination der virker i netop dit hår. Men det er vigtigt, at du vælger et produkt til at beskytte de sarte hårstrå mod varmen fra glattejernet.

Redken Iron Silk 07 beskytter håret og giver det glans. 182 kr hos ezzence.dk
Køb det her

 

  • Vælg et glattejern med keramiske plader - de keramiske plader giver en jævn temperatur og er derfor mest skånsomt for håret. Dertil lukker de hårstrået blidt, så du får masser glans i håret, og det holder på fugten i håret. Det er også en god ide at vælge et glattejerne med afrundede sider - så kan du nemlig bruge det til at skabe fald eller deciderede krøller i håret.

© woman.dk
Vinder af Womans stortest af glattejern - ghd Gold Classic Styler, 1.549 kr hos ghdhair.com
Køb det her

 

  • Når du glatter håret, så pas på du ikke brænder din hovedbund eller dit hår - glattejernet bliver MEGET varmt! Saml håret i mindre totter og glat totterne en af gangen ved at trække glattejernet nænsomt og med en jævn bevægelse gennem håret - trækker du det for hurtigt gennem håret, bliver dit hår ikke helt glat, og går det for langsomt, brænder du håret.

Sådan guiden til, hvordan du glatter dit hår:

 


TIP: Vil du have lidt schwung i håret?
Så afslut med at bukke spidserne af håret. Husk at bukke dem samme vej (indad eller udad) i begge sider!

Vedligehold håret

Selvom håret er glat, når du står foran spejlet om morgenen, kan det være svært at holde det glat - særligt på dage med regn eller høj luftfugtighed. Hav derfor altid et hårprodukt mod krus i håndtasken, så du lige kan glatte håret, når det trænger. Og hold så i øvrigt hænderne fra håret - jo mere du piller, desto mere kruser dit hår!

© woman.dk

OSIS+ Magic Anti-Frizz Shine Serum holder krus stangen i løbet af dagen
Køb det her

Husk, at det er hårdt for håret, at du glatter det. Så giv håret en fridag eller 3 om ugen og glæd dig over, at du har smukke krøller og fald i håret .