Kvinde der bader i havet
© iStock

Skaller din tan altid af efter en ferie? Her er 6 geniale tips, så det ikke sker igen

Det kan være, du skal prøve at tage et havregrynsbad?

13. juni 2018 af Amalie Kjær Boel

Måske har du prøvet at være på ferie sydpå, hvor du ikke har lavet andet end at sole dig. Det kan også være, at du har været i sommerhus herhjemme i Danmark og heller ikke lavet andet end at tilbringe tiden ude i solen. 

Hvis du har det, har du måske også oplevet, at din lækre tan er begyndt at skalle stille og roligt af – hvilket er så latterligt irriterende. Men hvordan undgår vi det så i fremtiden? Men disse seks geniale tips, er du næsten sikker på, at det aldrig sker igen. 

1. Drik en masse vand

En af de bedste og nemmeste måder for at undgå at skalle er faktisk bare at drikke en masse vand. Det handler nemlig om at give din krop så meget fugt som muligt, når du har været så meget ude i solen. Ved at drikke vand fugter du kroppen indefra og undgår at blive dehydreret. 

2. Brug creme

Du kan ikke give din krop nok fugt, når du har fået en lækker tan. Et godt trick er, at du tager creme på, lige når du kommer ud af badet. Det er derfor en god idé at kigge efter en creme, der er specielt forebygger og plejer din hud – så kig efter cremer til solbrændthed og til hud, der skaller af.

Cremen skal helst indeholde Aloe Vera, da den vil nedkøle din hud, undgå betændelse, solbrændthed og mindske chancen for at begynde at skalle. Aloe Vera er et naturligt kaktusekstrakt, der går ind og beroliger din hud. 

3. Lad være med at klø på din hud

Hvis din hud begynder at klø, kan det være, fordi du er blevet en lille smule solbrændt, eller din krop ikke er vant til så meget sol. Men hvis du begynder at klø din hud, vil huden kun blive værre – og du kan risikere at få betændelse i huden.

Hvis du virkelig har lyst til at klø i huden, kan du prøve at lægge en isterning eller noget koldt på det område, der klør. Hvis du bevæger isterningen (svøbt ind i eksempelvis et viskestykke) rundt på området, vil det mindske chancen for at få betændelse eller skalle for meget. 

4. Tag et havregrynsbad

Det lyder måske en lille smule underligt, men havregryn kan faktisk forebygge dig i at skalle. Der er nogle beroligende og fugtighedsgivende egenskaber i havregryn, og de kan hjælpe dig med at bevare din krops naturlige fugtighed – og derfor forhindre dig i at skalle. 

Alt du skal gøre er at tilføje en til to kopper havregryn i dit badekar (og hvis du ikke har det, kan du altid finde en balje eller tage hjem til nogen, der har et), der er fyldt med varmt vand – dog ikke for varmt! Sæt dig godt til rette i badekaret – og nyd det i 15-30 minutter. Du kan jo altid sætte din computer ved siden af badet, så du kan se Netflix imens! 

Efter du har siddet der i en halv times tid, skal du skylde din krop med rent vand og smøre dig ind i creme, så du får ekstra fugt. Hvis du gør dette dagligt, inden du går i seng, har du størst chance for ikke at begynde at skalle. 

5. Tænk over, hvad du spiser

Mad, der indeholder masser af vand, frugter, grøntsager og fedtfattigt kød, er med til at holde din hud sund og fugtig. Så tænk over, at mad med B-, C- og A-vitaminer er gode for din krop – og har en god effekt på din hud. 

Så næste gang du er nede at handle ind, efter at du er kommet hjem fra din solferie, kan du lige smide mango, spinat og bananer ned i din indkøbskurv. 

6. Lad være med at tage et for varmt bad

Det er en rigtig god idé at tage et bad med koldt eller lunkent vand i stedet for et varmt bad. Det varme vand vil nemlig udtørre din hud, og det betyder, at der er større risiko for, at du vil begynde at skalle. Koldt vand får derimod din krop til at føle sig bedre tilpas – og er med til at reducere chancen for at skalle. Det er derfor også en god idé at undgå at skrubbe din hud i badet.

Hvis du har disse ting i mente, så har du sikret dig din lækre tan – denne sommer og forhåbentlig også de næste. 

Kilde: Wikihow.com

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.