Smokey eyes
© iStock

Smokey eyes – sådan gør du

Lær, hvordan du mestrer den hotte makeup-trend

31. oktober 2005

Smokey eyes er sexede. Her er opskriften på, hvordan du får look'et!

DU SKAL BRUGE:

  • Foundation
  • Pudder
  • En øjenblyant – hvis sort er for voldsom en farve til dine øjne, så vælg en grå, blå, grøn eller  mørkebrun eyeliner i stedet, alt efter hvilke farver du i øvrigt bruger.
  • Øjenskygge. Du skal bruge minimum en lys og en mørk farve – gerne også en mellemfarve. Mørke farver virker bedst til smoky eyes, men du behøver ikke nødvendigvis at tænke i sort/mørkegrå farver. Prøv f.eks. brune nuancer, mørkegrøn, mørkeblå eller endda lilla og bordeaux! Er du usikker på, hvordan du skal kombinere farverne, så køb en palette med flere farver i, hvor de professionelle allerede har gjort arbejdet for dig.

SÅDAN GØR DU:

1. Foundation og pudder

Kom foundation og pudder på øjenlåget for at skabe en glat base til din øjenskygge.

TIP: Fedter dine øjenlåg alligevel, så øjenskyggen flyder ud eller klatter? Så brug en såkaldt primer, dvs. en creme, der er specielt skabt til at få make-uppen til at fæstne.

2. Brug en øjenblyant

Start med at indramme dit øje med øjenblyanten. Træk en tynd streg langs dine øvre øjenlåg helt fra inderst til yderst, så stregen bliver bredere og bredere, jo længere du kommer ud mod yderkanten af øjet. Sæt så prikker med øjenblyanten langs vipperne på underkanten af øjet, og ton begge streger ud med en vatpind eller en fin make-up børste.

TIP: Bliver dine øjne pludselig bittesmå af al den eyeliner? Så lade være med at indramme hele øjet. Du kan sagtens nøjes med kun at komme eyeliner yderst på øjet, både over og under øjet. Hvis det ikke hjælper nok, kan du åbne øjet yderligere ved at bruge en lys eyeliner i øjets inderste krog.

3. Start med øjenskyggen

Kom øjenskyggen i mellemfarven (eller den lyseste nuance, hvis du kun har to farver at gøre godt med) over hele øjenlåget op til folden.

Derefter skal du i gang med den mørke øjenskygge. Fordel den langs folden over øjet - brug lidt af gangen, så du ikke pludselig ender med vaskebjørne-ringe omkring øjnene. Arbejd derefter den mørke skygge ind over eyelineren både over og under øjet; det holder nemlig på eyelineren. Og ton så ud, indtil farverne glider over i hinanden.

4. Lys øjenskygge

Børst en neutral, men lys øjenskygge - for eksempel i elfenbensfarvet - over øjet op mod øjenbrynet. Det åbner øjet.

5. Tid til mascara

Afslut med masser af mascara – brug gerne flere lag, så dine øjnevipper ser ud af noget!

Smokey øjne er supersexede – men de er også voldsomme og meget iøjenfaldende, så derfor er du nødt til at afdæmpe resten af din make-up, så dit ansigt ikke kommer til at ligne et overpyntet juletræ. Vælg en blusher i en neutral kulør, der bare giver en smule diskret glød til dit ansigt, og afslut med en neutral læbestift eller lipgloss. Den behøver ikke være blev som i 60?erne – men det ER nu altså et supersexet look!

TIP: Smokey eyes kan faktisk også tones ned, så du kan bruge det til hverdag. Du skal bare vælge lysere farver og tone godt ud, så look'et bliver mere afdæmpet.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.