Matador-penge og et lille udpluk af mit dullegrej - så er jeg klar til en tur i byen!
Matador-penge og et lille udpluk af mit dullegrej - så er jeg klar til en tur i byen!© woman.dk

Spar penge på dit dullegrej

Er du også træt af at bruge en formue på dullegrej hver måned? Læs her, hvordan du redder din sparegris liv

3. august 2010 af Christina Nyvang Andersen

Spar penge på dit dullegrej


Er du også afhængig af lækkert dullegrej? Men får du samtidig ondt i maven ved tanken om alle de penge, du brænder af på cremer, pudder, mascara og hårshampoo hver måned?

Her får du gode råd til, hvordan du kan spare penge, når der skal shoppes nyt indhold til badeværelseshylden.

Ryd ud

Når du har smidt de skønhedsprodukter ud, der er for gamle, sidder du tilbage med to bunker. En med de ting, der skal tilbage på dullegrejshylden, og en med det, du ikke har brugt det sidste halve år. Den sidste bunke forærer du til dine veninder, dine små kusiner, din søster eller din mor.

Du kan også arrange en tøseaften med veninderne, hvor I alle tager det lækre dullegrej med, som I ikke selv bruger, og bytter til nyt hos hinanden. Du skal bare huske, at dine mascaraer og de cremer, din veninde har dyppet grabberne i, ikke er noget, du hverken skal låne eller overtage fra dine veninder, da de kan være de rene bakteriebomber. 


Find din skønhedsprofil

Nu har du fået ryddet ud i dit dullegrej, og så er det på tide at finde ud af, hvad du fremover skal købe for at ungå at smide ud.

Lav en liste over de produkter, du altid bruger.
Det kan være en bestemt ansigtscreme, hårshampoo eller mascara, du sværger til.
Det er godt at have en klar idé om, hvilke typer basisprodukter, du vil have på din badeværelseshylde, og hvilket mærke, det skal være. Så undgår du lettere en masse impulsive fejlkøb.

Er du i tvivl om, hvilke farver, du skal gå efter til din make-up, kan du få inspiration i denne artikel: Vælg de rette make-up farver

Prøv det


Ved du ikke i forvejen, hvilke produkter, der er et must for dit dullegrejshjerte, er det om at gå på jagt i butikkerne. Husk, at de ansatte er sælgere, der først og fremmest vil have dig til at købe lige præcis deres produkt.

Det er derfor en rigtig god idé at bede om at få prøver med på de forskellige produkter. På den måde kan du teste dem i fred og ro derhjemme foran spejlet.
Det kan være svært at se, om du får den ønskede effekt med de små prøver, da der gerne skal en lidt længere testperiode til, men du kan i hvert fald hurtigt finde ud af, om du kan lide duften og konsistensen.

Er du stadig i tvivl, eller er det ikke muligt at få en prøve, kan du kigge Womans tidligere stortests og minitests igennem.
Vi har helt objektivt testet flere forskellige former for dullegrej på vores egne kroppe - men husk, at der også er noget, der hedder smag og behag og forskellige hår- og hudtyper, så tænk det som inspiration.


Brug op

Det kan godt være, du synes, det virker lidt ligesom når din mormor glatter det brugte gavepapir for at bruge det igen til næste år. Men der er altså virkelig mange dyre dråber og klatter at hente i dine 'tomme' dullegrejsflasker.

Når du ikke kan klemme mere ud af dine tuber og flasker, klipper du dem bare over på midten, og så kan du se, hvor meget mere, der faktisk er tilbage.

For at produktet ikke skal tørre ind, kan du klemme den ene halvdel af flasken ind i den anden, eller du kan sætte lidt sølvpapir over. Du kan ikke gemme længe på det, men du kan sagtens nå at få det sidste med, hvis det er noget, du bruger hver dag.

Er det din mascara, der er er lige ved at være forbi, kan du du dyppe den i kogende vand - det giver kun et par dages mere levetid, men det er også nok til, at du kan nå at få købt en ny.

Spar og spendér

Når du køber nyt dullegrej, kan du for det meste vælge mellem et billigt og et dyrt mærke. Derfor kan det være svært at gennemskue, hvornår du skal vælge den dyre, og hvornår du bare skal nuppe den billige udgave, men her får du et par fif:


SPENDÉR dine penge på:

Øjenskygge
- kvalitetsøjenskygger er mere klare i farverne, og de bliver på øjeblågene, som de skal.
Ansigtscreme
- Hvis du betaler lidt ekstra for din ansigtscreme, får du også ekstra beskyttelse og pleje, som dit ansigt har brug for.
Mascara - Ofte hænger pris og kvilitet sammen, når det gælder dine øjenvippers bedste ven, selv om der selvfølgelig findes undtagelser.
Shampoo - Du bruger shampoo så tit, at du lige så godt kan forære dig selv en god en, der ikke kun gør dit hår rent men også plejer det.
Hårkur - Køber du en kvalitets-kur hos din frisør, får du den, der passer præcis til dine hårproblemer.


SPAR dine penge på:

Showergel
- Din showergel skal bare vaske huden ren, og det kan selv den allerbilligste klare.
Bodylotion - Din krop har bare brug for fugt og ikke for ekstra pleje og beskyttelse ligesom dit ansigt, så lad være med at bruge en formue på bodylotion.
Neglelak - Selv om den dyre lak for det meste holder lidt længere på dine negle, kan du til gengæld skifte kulør efter humør med de billige.
Lipgloss
- Selv de dyreste lipglosser forsvinder hurtigt fra dine læber, så brug dine penge fornuftigere et andet sted.

Gå på udsalg

Dullegrej kommer på udsalg ligesom tøj, og faktisk har blandt andet Matas hver uge en tilbuds-ø med nedsatte varer.

Hold øje med de gule skilte, og gå efter de produkter, du alligevel aldrig skifter ud
- for eksempel din yndlings ansigtscreme eller din favorit roll-on deodorant. Den slags er godt at have på lager derhjemme - men husk at tjekke holdbarhedsdatoen, så du ikke ender med at skulle smide det hele ud.

Der er også penge at spare, hvis du sørger for at købe dine basis-produkter i store dunke i stedet for de små.

Shop på nettet


På nettet kan du finde en masse dullegrej til meget mindre priser end i butikkerne. 
Her kan du også shoppe i fred og ro og lige når det passer dig, og så kan du jo altid tigge prøver i de rigtige butikker på de varer, du overvejer at købe.


HÅRPLEJE:


www.hqhair.com
Hghair har et kæmpe udvalg af frisør-hårprodukter fra for eksempel Redken, Sebastian, ghd, Bumble & Bumble og også en masse produkter til hudpleje og make-up. Varerne bliver sendt fra England, så der er ikke told på.

www.hairworld.dk

Hairworld forhandler en masse billigere luksus til dit hår. Blandt andet TIGI, Schwarzkopf og Wella, og så er det en dansk hjemmeside, hvis du er lidt usikker på at få tilsendt dine varer fra England.


MAKE-UP:


www.lilylolo.co.uk

Lily Lolo laver lækker, naturlig mineral-make-up til billige penge.
Engelske Topshop laver lækker makeup i superfin emballage - til en meget billig penge. Så sørg for at bestille lidt med til dullegrejs-skuffen, hvis du alligevel handler tøj og sko.
PARFUME:

www.cheapsmells.com
og www.directcosmetics.com
Her kan du købe din parfume med betragtelige besparelser, og du kan også finde et godt udvalg af hudpleje- og make-up-produkter. Begge sider sender fra England, så der skal ikke betales told på dine varer.

www.parfumeplus.dk

På den danske hjemmeside, kan du, som navnet antyder, købe parfume, men du kan også finde andre skønhedsprodukter, og du kan spare helt op til 60 procent på dine varer.

BLANDET:

www.lookfantastic.com

Her har du en klassiker inden for dullegrejs-shopping på nettet. Siden har et bredt udvalg af alt, hvad dulle-hjertet begærer. Varene sendes fra England, så du slipper for at betale told.

www.webdrugstore.dk
Her kan du virkelig spare penge på barberblade både til dig og din kæreste.


Vil du have inspiration til flere netshops, hvor du kan købe dullegrej? Så tjek artiklen: Køb lækkert dullegrej på nettet

Du vil (garanteret) også kunne lide