Kvinde barberer ben
Barberer du imod hårenes groretning?© Getty Images

3 fejl, du begår, når du barberer dine ben

Rifter og røde knopper på din krop? Ja? Læs med her

3. september 2016 af Sara Mahler

Barberer du dine ben? Så har du formentlig prøvet at skrabe lidt for hurtigt hen over ydersiden af anklen, så du får et dybt snitsår på størrelse med en halv banan, der sviger som bare ind i... Eller også er du måske lidt for bekendt med røde knopper.

Det er ikke raketvidenskab at barbere ben, men derfor skader det jo ikke at tjekke op på, om du begår nogle af de fejl, der kan ødelægge din hud. Se dem her:

1. Du barberer imod hårenes groretning

Ja, du læste rigtigt. Du skal barbere med – især hvis du let får mærker og rifter af barberingen. Det er du nemlig mere udsat for, når du arbejder imod hårene. Du får også nemmere indgroede hår på den måde, da den stump, du har cuttet af, risikerer at vokse ind i huden i stedet for op og ud. 

2. Du bruger din engangsskraber mere end en uge

Hvis du barberer ben hver dag med en engangsskraber, skal den smides ud efter en uge. Jo længere du kører med den samme skraber, jo flere bakterier ophober der sig på bladet. Det kan give infektioner, og når det så samtidig bliver sløvt, irriterer det hurtigere huden og giver rifter og røde knopper. Begynder skraberen først at nive i din hud, skal den også ud.


3. Du glemmer at exfoliere

Du tænker måske, at en omgang med skaberen er exfoliering nok i sig selv. Men du får faktisk en mere effektiv barbering, hvis du scrubber lidt først. Det fjerner døde hudceller, som kan ligge i vejen for skraberen og bl.a. give dig røde knopper, og så løfter det hårene, så den bedre kan få dem med.


Hvis du vil finde et andet alternativ til at barbere ben, kan du læse alt om hårfjerning lige her.