Kvinde hos bryn og vippetekniker
Undgå ubehagelige overraskelser ved at følge disse ni råd.© Getty Images

9 ting, din bryn- og vippetekniker ville ønske, du vidste

Vidste du, at du ikke må få en ansigtspeeling dagen inden en behandling?

21. oktober 2021 af Isabella Wedel Hansen

Må du få lavet bryn, hvis du har eksem i ansigtet? Og kan du bruge nogle bestemte produkter inden og efter behandlingen for at få et endnu bedre resultat? 

Dét og meget mere får du svar på i artiklen her, hvor vi, i samarbejde med Michelle Eriksen fra Spoiledcph i København, fortæller, hvad din bryn- og vippetekniker ville ønske, du vidste.

1. Forventningsafstem altid inden du starter en behandling

Lige meget om du skal have lavet bryn, vipper eller lignende, skal I altid huske at forventningsafstemme, inden I går i gang. Der er nemlig mange forskellige måder at lave bryn og vipper på, og mange forskellige looks, som det kan ende ud med give. 

Så hvis I ikke snakker om det inden behandlingen, kan du risikere, at du ikke bliver tilfreds med resultatet – udelukkende fordi I har glemt at forventningsafstemme. 

2. Dine bryn og vipper må ikke blive våde efter behandlingen

Michelle Eriksens bedste råd til dig, der skal have lavet vipper eller bryn, er, at du skal huske at gå i bad, træne og gøre andre ting, der betyder, at du risikerer at blive våd, inden du kommer. Du må nemlig ikke få våde vipper eller bryn i 24 timer efter din behandling, uanset hvilken vippe- eller brynbehandling, du får lavet.

3. Undgå at bruge skrappe produkter lige inden en behandling 

Overvejer du at forkæle dig selv med en ansigtspeeling, ansigtsmaske eller et andet produkt, inden du skal en tur ind og have lavet bryn eller vipper? Så læs lige med her. For selvom det kan være fristende at lave dit besøg til en hel forkælelsesdag, så kan det altså være farligt for huden at få lavet en behandling, hvis den har været i kontakt med skrappe produkter lige inden. 

Fortæl derfor altid, hvilke produkter du har brugt, hvis du er i tvivl, om du har brugt for skrappe produkter inden en behandling. 

Kvinde med ansigtsmaske
Gem selvforkælelsen til efter din tur bryn- eller vippebehandling.© Getty Images

4. Undgå make-up når du skal have en behandling 

Du skal helst møde op uden make-up, når du skal have lavet en behandling. Det kan tage rigtig lang tid at fjerne make-up ordentligt (specielt hvis det er vandfast), så hvis du har make-up på, når du kommer, vil det tage dyrebar tid fra din behandling, som kunne være brugt på at lave et ekstra lækkert finish. Og det ville da være ærgerligt!

Hvis du ikke har lyst til at gå ud af døren uden lidt make-up på brynene, så er det også helt okay. Det kan som regel fjernes let og hurtigt, så det gør ikke noget, hvis du har lidt make-up på brynene, når du kommer. 

5. Brug serum inden behandlingen for at få det bedste resultat 

Hvis du bruger en vippeserum eller en serum til brynene derhjemme i ugerne op til din behandling, kan du gøre resultatet af din behandling mere fyldigt og dramatisk. Serummet sætter gang i hårvæksten og gør, at din bryn- og vippetekniker har mere at arbejde med. 

6. Fortæl altid, hvis du ønsker flere behandlinger, når du booker tid

Når du booker din tid, er det vigtigt, at du nævner, hvis du ønsker flere behandlinger. 

Du tænker måske, at du hurtigt lige kan få vokset overlæben, når I alligevel er i gang med at vokse dine bryn. Undervurder dog ikke, at der er mange trin i hver enkel behandling, og at der sjældent er tid til en ekstra behandling inden for den tid, der er sat af til én behandling.

Når det så er sagt, må du selvfølgelig altid gerne spørge, om der er tid til at lave en ekstra behandling – men du kan ikke forvente et ja. 

Kvinde der får ordnet bryn
Husk altid at fortælle, hvis du vil have flere behandlinger på én gang. © Getty Images

7. Husk at give hårene fugt efter behandlingen

Når du for eksempel har fået permanentet dine bryn, vil de altid være udtørrede bagefter. Det er derfor super vigtigt, at du giver brynene ekstra fugt efter behandlingen. Brug for eksempel castor oil en til to gange dagligt, da det giver masser af fugt, og så koster det samtidig heller ikke en bondegård. Fedt!

8. Du kan komme langt med én behandling, men nogle gange er der behov for tid

Du kan som regel se en stor forskel første gang, du for eksempel får lavet lash lift og brow lamination. Dog skal du huske, at det er en individuel sag, og at I sammen skal finde den bedste proces for, hvordan I når frem til det ønskede resultat. 

Hvis du for eksempel ønsker store, fyldige bryn, men lige nu har meget fine, tynde bryn, er det ikke sikkert, at det kan klares på én behandling. Her vil du sammen med din bryn- og vippetekniker finde den bedste proces for dig. 

Vær forberedt på, at processen godt kan tage op til flere uger eller måske endda måneder, hvis du for eksempel bliver anbefalet at bruge vippeserum inden en behandling for at få det bedste resultat. 

9. Hvis du har eksem eller udslæt, må din behandling vente

Du kan ikke få lavet en brow lamination hvis du har udslæt, eksem eller lignende på det område, hvor produkterne skal påføres. Det kan nemlig være rigtig farligt at blande kemi med en betændt tilstand såsom eksem eller udslæt.

Det samme gælder, hvis du skal have lavet et lash lift. Hvis du er plaget af for eksempel allergi eller øjenbetændelse på dagen, hvor du skal have din behandling, vil du altid blive anbefalet, at du venter til det er gået over. På den måde sikrer I, at der ikke opstår nogle komplikationer. 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide