Kvinde i bad
Hænger du lidt for længe ud i badet? Vær' ærlig, selvfølgelig gør du det!© Getty Images

5 ting, du gør i badet, din hud hader dig for

Særligt nummer 3 er vi sikre på, vi ALLE er skyldige i. Undskyyyyld hud!

27. oktober 2021 af Ida Storm Frøslev Hansen

Hvem elsker ikke at stå i badet og opføre en mindre musical om morgenen? Der er få ting, der er skønnere, end når shampooen driver ned af halsen, og de varme stråler vasker trætheden ud af kroppen på dig.

Men hey! Din hud er faktisk ikke altid helt enig i, at badet er en lækker morgenaktivitet. I hvert fald ikke, hvis du gør en af disse fem ting i badet, som din hud absolut hader dig for, og som vi på Woman-redaktionen må kende os skyldige i et par stykker af: Ups! 

Vi har talt med Isabella Bundgaard, der er kosmetisk sygeplejerske, og ejer klinikken Skøn, og i denne artikel vil hun guide dig til, hvordan du tager et bad, som selv din hud vil elske dig for. 

Kvinde i bad
Kosmetologen guider dig til et bad, din hud vil takke dig for!© Getty Images

1. Din hud hader, når du renser den, INDEN du vasker dit hår med

Isabella fortæller, at det er vigtigt, at du venter med at svinge renseren til EFTER, du har skyllet din shampoo og balsam ud af dine lokker. Dine hårprodukter kan nemlig være udtørrende på huden, og derfor skal der ikke shampoo og balsam ned i ansigtet på dig, eller sidde i hårkanten, når du går ud af brusen. Derfor skal du altid rense ansigtet som det sidste, når du tager en tur under bruseren. 

2. Din hud hader, når du tørrer den i et daggammelt håndklæde

Der kan hurtigt samle sig riiigtig mange bakterier, super meget skidt og hammer meget snavs i dine håndklæder, særligt hvis nogen er kommet til at tørre hænder i det: “Det har jeg ikke lyst til at få i ansigtet, og derfor ville jeg personligt altid tage et rent håndklæde at tørre ansigtet i”, fortæller Isabella. 

Kvinde i bad
Tørre din hud i et dagsgammelt håndklæde? Nej tak!© Getty Images

3. Din hud hader, når du bader i for varmt vand for længe

Det er desværre sandt: Dagene med laaange, glohede bade kan være ovre, hvis du vil passe godt på din hud. 

Isabella forklarer, at huden har en såkaldt syrekappe, der beskytter vores hud og sørger for, at der er balance i huden i forhold til mikroorganismer, enzymer og fugt. Den kommer i ubalance, så snart den udtørres, og det gør den, når vi tager for lange bade.

Din hud har en pH værdi på cirka 4,5 og er dermed let syrlig. Vand har en pH værdi på 7-8,5, og er dermed basisk, og derfor kan vand faktisk udtørre din hud! Hvem havde troet, at fysikundervisningen i folkeskolen skulle være gavnlig i kampen for smukkere hud? 

Isabella forklarer også, at en udtørret hud ofte er rød, irriteret og kan have tendens til at skalle og klø, hvilket vi selvfølgelig helst vil undgå, og derfor skal du altså lidt hurtigere ind og ud af badet (og skrue ned for varmen! Sørgerligt, men sandt), hvis du vil passe godt på din hud. 

Kvinde i bad
Skru ned for varmen og længden af dit bad, hvis du vil gøre din hud en tjeneste.© Getty Images

4. Din hud hader, når du bruger shampoo som rens

Ja, siger Isabella, du er nemlig endnu engang inde og pille ved hudens pH-værdi, hvis du bruger dine hårprodukter i ansigtet: Husk, du har købt din shampoo til håret, og dit hår og ansigt har ikke brug for de samme ting. Du piller derfor for meget ved din huds pH-værdi, når du bruger hår-produkterne på huden. 

Isabella anbefaler, at du bruger et renseprodukt, der er beregnet til ansigtet, og meget gerne et, der passer til netop din huds tilstand. 

Isabella fortæller, at hvis du er i tvivl om, hvad din hud har brug for, skal du endelig bare spørge en professionel hudplejer, da de kan analysere det for dig. 

Kvinde i bad
Ja ja, der står 2i1 på flasken, men det betyder ikke, du må bruge den som rens.© Getty Images

5. Din hud hader, når du ikke putter creme i ansigtet efter badet

“Jeg kan slet ikke forestille mig at lade min hud stå helt uden creme efter et bad!” fortæller Isabella. Din hud skal nemlig holdes intakt, og den har brug for massevis af fugt og beroligende ingredienser efter et bad. 

Efter et bad skal din hud have lidt hjælp til at passe på sit skjold (sin syrekappe), og derfor er det smadder vigtigt med serum og ansigtscreme efter et bad, understreger Isabella. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide