Kvinde sover
Vil du optimere din skønhedssøvn? Så læs med her. © Getty Images

6 nemme ting, du kan gøre, mens du sover, der gør din hud (endnu!) smukkere

Nummer 3 ved vi jo egentlig godt, det kan bare være liidt svært at få gjort...

8. november 2021 af Ida Storm Frøslev Hansen

Dermarollers, Gua Sha, frugtsyrepeeling, ansigtsyoga, mælkesyrebakterier, renserutiner: Wow, hvor kan hudplejejunglen være svær at navigere i!

Hvis du ligesom os synes, der går for meget tid, asen og masen med at få en forkæle den kære hud, er du landet det perfekte sted! For i denne guide fortæller vi dig om seks nemme ting, du kan gøre, mens du sover, der giver dig (endnu!) smukkere hud. Ikke dårligt, hvad?

1. Sov!

Ja ja, du har hørt det tusindgange før, men ikke desto mindre er det rigtigt. Hvis du VIRKELIG vil forkæle din hud, slukker du for tøsefilmene og realityprogrammerne og finder vej ind i din seng.

Skønhedssøvnen er nemlig lige så vigtig for din hud som vand, skønhedsprodukter og solcreme, og så er det tilmed gratis – score!

Under søvnen udskiftes dine celler, og dermed fornyes din hud, dit hår og dine negle. Du slapper derudover helt af, hvilket betyder, at din hud bliver udglattet, og du kan sige goodbye for now til dine fine linjer og rynker. 

Så giv din hud en hjælpende hånd, og hop ind under dynen lidt før, end du måske plejer. Vi lover dig, at din hud vil elske dig for det. 

Kvinde sover
Søvn er lige så vigtig for din hud som vand og skønhedsprodukter.© Getty Images

2. Sov på silke, satin eller bambus fremfor bomuld

Vi bruger 1/3 del af vores liv i sengen: Jeps, den er god nok! 

Mere end 90 procent af alle folk sover på samme side hele natten, og det er der som sådan ikke noget galt i, men det kan faktisk være med til at give dig rynker. Hvorfor, spørger du nok? Jo såmænd, fordi din hud simpelthen ikke kan glide på bomuldsstof. Derfor “trykker” bomulden på din hud hele natten. Ups. 

Du kan give din hud en tidlig julegave ved at skifte bomuldspudebetrækket ud med enten silke, satin eller bambus, som din hud meget nemmere kan glide på, og derfor ikke vil lave tryk på din hud. 

Kvinde ordner puder
Vælg et pudebetræk af satin, bambus eller silke, hvis du vil passe godt på din hud.© Getty Images

3. Sov uden make-up

Der er få ting i verden, der virker mere uoverskueligt end at fjerne din make-up, efter du har indtaget en milliard øl og en trillion shots på Heidis Beer Bar (eller bare siddet i sofaen og set Netflix serier, lad os være ærlige), men vi lover dig for, at det er godt givet ud! 

Som sagt regenererer huden sig om natten, og for at gøre det bedst muligt skal din hud kunne ånde. Hvis den ikke kan det, kan den heller ikke regenerere sig selv optimalt, og det kan simpelthen give både bumser, urenheder, fedtet hud, tørhed og dybe rynker: NEJ, tak! 

Kvinde renser hud
Din hud vil takke dig for at svinge vatrondellerne og rensemælken.© Getty Images

4. Sov i rent sengetøj

Vi er efterhånden med på, at sengetøjet betyder ret meget, når det kommer til vores hud. Hvis du føler dig ophævet og puffy i ansigtet om morgenen, er det dog endnu vigtigere for dig, at dit sengetøj er helt rent, når du smider dig i det. 

Hævelsen i ansigtet skyldes nemlig ofte allergi for husstøvmider, og husstøvmider har en kæmpe fest i beskidt sengetøj. Så hvis du vil have et flawless ansigt, når du står op, skal du blive gode venner med vaskemaskinen. 

5. Sov på ryggen

Kan en sovestilling skåne dit ansigt for rynker? Jep!

Når du sover på ryggen, holder du ansigtet fri fra puden, der jo (som vi lige har lært) kan være en synder i forhold til rynker. 

Det kan føles ret unaturligt at sove på ryggen, hvis du er vant til at ligge på siden, men der kan en pude under knæene faktisk hjælpe ret meget. 

Prøv det! Dit ansigt vil takke dig for det!

Kvinde skifter sengetøj
Ses vi i vaskekælderen? Jeps, så skal der vaskes sengetøj!© Getty Images

6. Brug produkter, der virker over natten

De færreste af os gider gå rundt med en fugtmaske på jobbet, så alle tror, vi sveder ustyrligt meget eller har fået en helt spejlglinsende hud over natten. Men lige præcis derfor, er det genialt at bruge masker, der ikke skal vaskes af, over natten! For eksempel en fugtmaske er en genial puttemakker (for dit ansigt, vel og mærke). 

Hvis du ønsker lidt glød i de kolde vintermåneder, kan selftanning drops også være en fremragende fætter at tage med i sengen. Bland et par dråber i din natcreme, og så vågner du op med glød, som en der netop er vendt hjem fra Dubai! Luksus!

Kvinde med maske på
Der findes masser af masker, du snildt kan bruge over natten. Ge-ni-alt!© Getty Images

Kilde: Drspeling.dk, Calmlish.dk, Danishskincare.dk, Karmameju.dk

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide