Kvinde løber
© iStock

Træner du ofte? Derfor skal du IKKE vaske dit hår hver eneste gang

Der er en rigtig god grund til at holde igen med shampooen

30. januar 2018 af Maria Rothmar

Pas på den naturlige balance

Træner du fire gange om ugen eller mere? Så er det faktisk ikke en god idé at vaske håret hver eneste gang, selvom det kan være fristende. I virkeligheden har dit hår bedst af at blive vasket højst hveranden dag, også selvom du træner oftere end det.

Shampoo fjerner nemlig alle former for fedtstof fra hår og hovedbund – også det naturlige, der holder huden i balance. Og når det naturlige fedtstof bliver renset væk for ofte, vil der blot blive produceret endnu mere, hvilket skaber en ond cirkel, hvor dit hår konstant er fedtet og hovedbunden begynder at klø.

Men hvad skal jeg så gøre ved garnet?

Når du alligvel er i bad efter træning de dage, hvor håret ikke skal vaskes, kan du sagtens skylle det igennem med rent vand i stedet. Ved du, at det kan være svært at rede lokkerne ud, kan du også komme lidt balsam i spidserne. 

En anden god idé er at pifte lidt tørshampoo ved hårets rødder, rede det igennem og lave en fyldig, rodet knold. Og glæd dig så over, at træningen har givet din manke det der lækre, teksturfyldte look, som ellers kræver fire stylingprodukter og en føntørring at opnå.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.