Kvinde der har det varmt
Få tips til at bevare en lækker make-up når varmen trænger sig på. © Getty Images

Sådan undgår du, at sveden saboterer din makeup til sommer

Går din makeup grassat, når temperaturen stiger? Se her, hvordan du vinder kampen mod svedperlerne

20. maj 2019 af skønhedsredaktør Camilla Haldrup

Det gode ved sved er.... en af fordelene ved at svede er... vi synes, sved er fedt, fordi... STOP! Der ER bare ikke noget godt at sige om sved. Og da slet ikke i sammenhæng med skønhed!

Èn ting er den skarpe dunst, der kan brede sig fra dine armhuler og lave plamager på din yndglingskjole. Uff! En anden er, når sveden gør dit ansigt fugtigt og får makeuppen til at løbe og lægge sig i uflatterende kager. Dobbelt uff!

Dit første svedproblem kan i de fleste tilfælde løses med en god deodorant som den effektive antipersirant Deo Pure Roll-on fra Biotherm.

Det andet sved-issue hjælper vi dig med at få styr på i denne lille guide. 

Deo Pure fra Biotherm kan købes for 120 kroner her

© matas.dk

1. Rens af

Dit første angreb på den irriterende og makeup-ødelæggende sved skal sættes ind om morgenen. Start dagen med at rense din hud grundigt. I løbet af natten har din krop sikkert frigivet lidt sved, og det ligger nu som en fedtet hinde på din hud. Og sådan en kan man altså ikke lægge en flot og holdbar makeup på. Så raus!

Brug et renseprodukt, der passer til din hudtype, og massér det grundigt ind på din fugtede hud, inden du skyller af.

Følg op med en let dagcreme eller lotion efter renseriet. Så har du lagt en god base for en fedtfri makeup.

Du kan købe den økologiske rensegel fra Ecooking til 189 kroner her.

© okofamilien.dk

2. Skru ned!

Selv om om du eeelsker makeup og ikke kan forestille dig at gå uden for døren uden fuld krigsmaling, så prøv alligevel at skrue ned for dit forbrug om sommeren. Hvorfor? Her er tre gode grunde:

  1. Hvis du fuldstændig ignorerer, at vejrudsigten siger 30 grader og høj sol, og duller dig op i centimetertyk makeup, er sandsynligheden for, at din makeup kager og løber, stor. 
  2. Når huden har det varmt, har den bedst af at kunne få luft – og det har den svært ved, hvis du har plastret for meget makeup på. Resultat: Fare for uren og endnu mere fedtet hud!
  3. Du behøver slet ikke al den makeup! Faktisk ser du allersmukkest ud, hvis du lader din naturlige skønhed skinne igennem. Ikke mindst om sommeren, hvor solen kysser din hud og giver dig en lækker glød.

Så skru ned og brug i stedet ’on-the-spot’-produkter som concealer til under øjnene, røde pletter og bumser. Duo Concealeren fra Nilens Jord indeholder både en fast og en flydende concealer og kan derfor bruges til flere problemer.

Køb Duo Concealeren fra Nilens Jord til 195 kroner her.

© matas.dk

3. Mineraler, tak

Fyldes dine tårekanaler op ved den blotte tanke om en dag uden foundation i bærret, så vil vi naturlivis ikke tvinge dig til at gå med ’nøgen’ hud. Prøv i stedet at skifte din tunge, flydende crememakeup ud med en let mineralpudder.

Mineralpudder er godt for din let fugtige sommerhud. Fordi huden kan ånde igennem, og fordi du kun behøver at bruge en lille mængde mineralsk pudder for at opnå en god dækning, er der langt mindre ’kage-risiko’. Og så ser det bare mere naturligt ud!

Tip! Investér i to forskellige nuancer – så kan du altid blande det perfekte mineral-mix til din hud, hvad end det er sommer eller vinter. Slip også lidt slanter på en god kabuki-børste til at påføre det fine pudder med – så bliver resultatet allerbedst.

Køb Youngbloods Mineral Foundation til 430 kroner her

© matas.dk

4. Holdbare cremeprodukter

Skal du til fest i solen, og vil du gerne pifte ansigtet op med øjenmakeup eller kulør på kinderne? Så gå efter de cremebaserede produkter. De er supernemme at påføre og holder bedre, når temperaturerne stiger.

Jane Iredales In Touch Cream Blush er en stick uden talkum, som i et enkelt strøg giver liv til kinderne. Den kan også bruges på læberne – og smager som din yndlingschokolade. Mums! 

Jane Iredales In Touch Cream Blush kan købes til 205 kroner her

© magasin.dk

5. Wuhuu, vandfast!

Vandfast mascara er ikke bare et hit for dig, der er en vandhund af den dullegrejselskende race. Den hårdføre mascara er også din makeuplivredder i varmen. Den bliver, hvor den skal. På vipperne. Juhuu!

Den vandfaste 360-mascara fra Yves Rocher er nem at styre og findes både i klassisk sort og chic brun. 

Den vandfaste 360-mascara kan købes til 139 kroner her

© yves-rocher.dk

6. Fiksér makeuppen

Har du prøvet at spraye dit ansigt med face mist? Nej? Så gør det nu! Sommeren er den årstid, hvor dette multifunktionelle produkt kommer allermest til sin ret.

Hvad kan den? En face mist kan for det første køle dit ansigt, give det pleje on-the-go og booste dig med et skud energi i løbet af dagen. Men den kan også noget andet, nemlig fiksere din makeup, så den holder bedre.

Spray Ole Henriksens Pure Nurture Facial Water på ren hud eller oven på makeuppen. Misten indeholder antioxidanter, som giver din hud glød og pleje. 

Du kan købe Ole Henriksens Pure Nurture Facial Water til 195 kroner her

© matas.dk

 7. SOS-papir!

Når skaden er sket, og svedperlerne danser på din pande, så kan såkaldt blotting paper hjælpe dig. 

Macs bud herpå er Blot Film. De små, tynde ark er nemme at have med på farten og kan hives frem, når din hud bliver svedig eller fedtet. Bare dup arket på det skinnende område. Så absorberes fugten – uden at du ødelægger makeuppen. Det’ smart! 

Du kan købe MAC Blot Film til 169 kroner her

© pureglam.dk

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori