Kvinde vil undgå røde knopper efter barbering
Røde knopper kan være en pine om sommeren – se hvordan du undgår dem.© Getty Images

Sådan undgår du røde knopper i bikinilinjen

Er du træt af irriterende knopper efter barbering?

11. juli 2020 af Camilla Haldrup og Simone Overgaard Aaberg

Hej, sommer! Hej, fine, nye bikini! Og hej, irriterende røde knopper!

Er gensynet med sommeren lidt bittersødt, fordi hårfjerningen i bikinilinjen skaber et kaos af røde knopper? Du er ikke alene! Vi er en hel hær, der har rendt rundt med rødmende misser.

Undgå røde knopper efter barbering

Ak ja, vi ved alle, hvor irriterende det er, at der kort tid efter barberingen dukker små, røde knopper op (helt og aldeles u-inviteret).

Men der ER råd mod knopperne – og de kommer lige her. Læs dem, inden du svinger barberbladet. Så undgår du, at området downunder stikker i rødglødende ildebrand.

Vi har samlet fire fif til at undgå røde knopper efter barbering.

Ny skraber til at undgå røde knopper efter barbering
Brug et nyt skrabehoved hver gang, du barberer bikinilinjen – så undgår du røde knopper efter barbering..© Getty Images

1. Husk hygiejnen

Før du overhovedet går i gang med barberingen, så kast et blik på dit våbenlager. Gamle, rustne skrabere skal på hovedet i skraldespanden, hvis du vil undgå røde knopper efter barbering. 

Et nyt, skarpt barberblad fjerner hårene hurtigere og nemmere, og du undgår de slemme, slemme bakterier, der nemt kan sætte sig i et gammelt blad og give dig infektioner.

Lad desuden være med at dele dit barbergrej med veninderne, kæresten eller liiige låne din fars høvl i mangel af bedre. Det gør kun ondt værre at blande andres bakterier ind i hårfjerningen. Risikoen for rødmende bikinilinje bliver forhøjet væsentligt.

2. Undgå røde knopper ved at blødgøre huden

Av, av! Har du prøvet at svinge skraberen over din knastørre hud? Så ved du også, at det 10 ud af 10 gange ender i ren Rødhætte! Så husk altid at blødgøre huden inden, hvis du vil undgå røde knopper efter barbering.

Du kan blødgøre huden med:

 • Varmt vand. Fordelen er, at det er nemt og billigt. Ulempen er, at der er bakterier i varmt vand, og det kan nogle hudtyper reagere negativt på.
 • Barberskum, gelé eller almindelig balsam. Det virker godt for mange, men for nogle er sådanne produkter for skrappe, og det får dem til at slå endnu mere ud. Prøv dig frem.
 • Parfumefri produkter. Det kan være et godt valg til sensitiv hud. Det kunne eksempelvis være Avivirs Womans Shave, der ikke er tilsat parfume, men til gengæld masser af plejende aloe vera. Den kan købes her.

Kvinde bruger creme til at undgå røde knopper efter barbering
Den rette pleje under barberingen kan gøre underværker i kampen mod røde knopper!© Getty Images

3. Hav styr på teknikken 

Nu har du gjort dit anti-rødme-forarbejde, og du kan gå i gang med selve barberingen. Og selve teknikken er vigtig at mestre, hvis du vil undgå røde knopper efter barbering.

 1. Start med at trække lidt ud i huden, så den bliver stram og plan.
 2. Barber først MED hårene – så mindsker du risikoen for indgroede hår og røde knopper. 
 3. Lad være med at køre skraberen mange gange over samme stykke hud. Du skraber nemlig en tyndt lag af hver gang, og det kan give svie og rødme.
 4. Giv området endnu en gang med dit foretrukne blødgøringsmiddel – så er du klar til at barbere MOD hårene. (Vær igen nænsom og omhyggelig, og undgå at barbere mange gang på det samme område.)
 5. Nu er hårene pist-væk – men arbejdet er ikke helt færdigt. Hvad du gør, når du har lagt barberhøvlen, er nemlig ret afgørende i kampen mod knopperne. Læs videre og se fire effektive efterbehandlingsprodukter.

Tip: Undgå at barberingen bliver et i-sidste-øjeblik-job. Hvis du haster dig igennem hårfjerningen, risikerer du at skære dig i det følsomme bikinilinje-område. Så ro på! 

Kvinde uden røde knopper ligger på stranden
Nyd strandturen uden at tænke på røde knopper efter barbering!© Getty Images

4. Undgå røde knopper med en god efterbehandling

Det kan godt være, du er færdig med barberingen – men der er stadig masser at gøre i kampen mod de irriterende knopper. Det kræver nemlig en god efterbehandling, hvis du vil undgå røde knopper efter barbering. 

Du kan efterbehandle huden med:

 • Babypudder. Drys lidt babypudder på den nybarberede hud. Pudderet gør huden blød og tør og virker desuden kølende på irriteret hud. 
 • Olie. Hold knopperne væk fra bikinilinjen ved hjælp af olie – især mandelolie er velegnet. Brug den også i dagene mellem dine barberinger. Den virker blødgørende og regenerende på hudcellerne. Eksempelvis Rømer Mandelolie, der kan købes her. Mandelolien er også god at bruge FØR barberingen!
 • Aloe vera. Aloe vera-planten er et vidundermiddel, når det gælder irriteret hud. Brug en koncentreret gel lige efter barberingen eller SOS-sprayen Aloe Vera Emergency Spray, når knopperne er piblet frem. Den kan købes her
 • Face mist. Du kan eksempelvis bruge Tromborgs Calendula Face Mist, der giver ansigtet et skønt, friskt pift – men den virker også beroligende på den sarte bikinilinje. Den kan købes her.

Vil du ikke risikere at gå glip af skønhedstips? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.